Afspærret shelter gav mig et forspring

Afspærret shelter stod ikke lige i min dagsplan da jeg vandrede den dag.

Men sådan er det med vandring. Og det er netop det som jeg elsker ved vandring. Både alt og intet kan ske på en vandretur. Jeg ved aldrig hvad der sker rundt om hjørnet. Denne Camøno vandring er ingen undtagelse. Alt er som det skal være. Perfekt!

Fakta
Dag 17
6 km i dag og 140,9 km i alt
Fra shelteret i Sprove til Bogø Havn

Ægstraavangaza morgenmad

Jeg havde glædet mig til denne morgenmad. Dagen før havde jeg fået tomater og æg fra egen avl af naboen. Læs afsnittet her “En svedig frokost fik en uventet drejning”

Så denne morgenmad var noget specielt. Hvad skulle jeg lave ? Mulighederne var mange. Jeg valgte en, det jeg nu har døbt, en ægstrapot. Æg med tomater og løg i gasbrænderen. Mums. Der var lækkert. Hvad synes I ? Det er turmad udover det sædvanlige ?

Camønoen Camøno vandring i Danmark Møn friluftsliv hannah in colors den leende ko brød mad på vandreturen på tur tomater og agurk fra drivhuset et afspærret shelter gasbrænder optimus Terra solo Sprove
Camønoen Sprove Camøno vandring i Danmark Møn friluftsliv hannah in colors den leende ko brød mad på vandreturen på tur tomater og agurk fra drivhuset et afspærret shelter gasbrænder optimus Terra solo

Jeg ved godt borddækningen halter lidt. Men på tur gør det ikke så meget. I den store potte havde jeg svitset tomater og løg. Og til sidst slået to æg ud over det. Mens det boblede, slog jeg det sidste æg ud i den øverste og satte den på. Det er så drønsmart.

Nederst er der bolle med smelteost, tomat, agurk og løg. Mums. Og selvfølgelig rigtig kaffe. Men sådan en helte morgenmad kunne der kun blive en god dag.

Afspærret shelter Camønoen Camøno vandring i Danmark Møn friluftsliv hannah in colors tøj til vandring Osprey Atmos shorts med zebrastriber
Afgang

Et afspærret shelter gav et lift

Min plan var at vandre til Store Damme. Der lå et shelter som jeg ville overnatte i. Vandringen gik fint. Ingen problemer.

Afspærret shelter Camønoen Camøno vandring i Danmark Møn friluftsliv hannah in colors Dannebrog vimpel alternativ skygge til ansigtet 1800 på vrangen
Til de nysgerrige hører jeg “1800-tallet på vrangen”

I Store Damme gik jeg et hurtigt smut i Dagli’Brugsen. Jeg manglede ikke mad. Jeg var tørstig og ville have andet end vand. Desuden havde svedet meget de sidste dage, lidt chips med salt var også på listen.

Når indkøbene er klaret ser seancen sådan ud?

Camønoen Camøno vandring i Danmark Møn friluftsliv hannah in colors salt mangel chips pringels sour and cream mango og passion juice store Damme afslapning pause
En gang i mellem er der ikke megen aktivitet.

Efter Dagli’Brugsen gik jeg hen til shelterpladsen. Det lå, sjovt nok, lige midt i en aflukket hundegård.

Jeg manglede lidt ekstra strøm. Det havde været overskyet, solcellen var halvt fyldt. Jeg stillede rygsækken og gik på jagt. Der sker ikke meget i Store Damme.

Kroen åbnede kl 16, så jeg måtte derhen og købe noget for at få lidt strøm. Det blev planen.

Da jeg kom tilbage holdte der en bil. Jeg undrede ikke så meget. Da jeg gik ned til døren ind til hundegården stod der.

“Afspærret imidlertid. Der er spildevand på plænen”

Min rygsæk stod jeg inde i shelteret. Så hvad gør man ?

Heldigvis var manden der stadig. Jeg sludrede med ham. Fortalte, at jeg var ligeglad med lugten. Men da det var sundhedsskadeligt måtte jeg ikke.

Jeg måtte dog godt liste mig ind og hente min rygsæk.

“Hvor vil du gerne have et lift hen ?”
“Uh, til Bogø Havn, måske. Er det okay ?”
“Ja ja, hop du bare ind, så kører vi”

Og sådan gik det til at jeg fik det første lift på Camønoen.

Bogø Havn er altså lidt hyggeligt efter et afspærret shelter

I Bogø Havn sludrede vi kort. Jeg sagde tak og han kørte igen

I og med at jeg nu havde fået det lift, var jeg en dag forud. Så næste dag betød, at jeg skulle blive i Bogø Havn. Ellers ville min plan kludre.

Vil du også overnatte i Bogø Havn på din Camøno vandring som mig ? Så læs her ? “Bogø Havn guide”

En hel dag i en lille havn lyder måske ikke sjovt. Men jeg vidste, at tiden nok skulle gå. Det plejer den. Om jeg vil det eller ej.

Fuld gas på den lille gasbrænder

Resten af dagen gik med at snakke med folk i Bogø Havn. At skrive og at lave lækker aftensmad.

Jeg havde stadig tomater tilbage fra dagen forinden. Et venligt par havde givet mig lov til at plukke i deres drivhus. Læs afsnittet her “En svedig frokost som og en drejning”

Når jeg vandrer betyder selv de mindste ting noget. Så det at kunne lave tomatsovs med kartoffelmos er stort. Den fik ikke for lidt. Bare se her.

Camønoen Camøno vandring i Danmark Møn friluftsliv hannah in colors et afspærret shelter kæmpe skoleagurk hjemmedyrket agurk optimus Terra solo gasbrænder mad på tur
Nederst koger vandet til kartoffelmos og øverst er tomaterne godt i gang til tomatsovsen
Camønoen Camøno vandring i Danmark Møn friluftsliv hannah in colors gasbrænder optimus Terra solo mad på tur semper tomatsovs med kartoffelmos
Tomatsovs med rygende varm kartoffelmos på gasbrænderen

Det var en dejlig middag. Rygende varm mad. Jeg var mæt og træt.

Da jeg lagde mig under quilten på madrassen, lå jeg længe og kiggede ud. Der var helt stille.

Tankerne fløj bare. Den ene afløste den anden. Det havde været en dejlig dag. Til sidst kunne mine øjne ikke holde sig åbne mere.

Det sidste jeg så var en masse flagermus. Der er flagermus ved shelteret i Bogø Havn. Dem så jeg også på min allerførste overnatning på Camønoen. Der var nemlig det samme sted. Læs det allerførste afsnit her “Bogø er første stop på Camønoen”

Mine øjne gled i til udsigten af Bogø Havn og de mange flagermus. Og end ikke et afspærret shelter gjorde dagen dårlig. Et afspærret shelter kan godt føre noget godt med sig.

Godnat fra mig

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.