Asivik Trekker 3S sovepose | Anmeldelse

Asivik Trekker 3S sovepose har jeg vandret en del med nu. Derfor er det tid til en anmeldelse.

En lækker og trofast sovepose er altid et hit. Du bør vælge en god sovepose, som passer til formålet, klima og temperaturen. Det er supervigtigt at få sin nattesøvn på en vandretur. Natten i din pose skulle helst få dig ladet op til næste vandredag. Og husk, at smukke udsigter nydes bedre veludhvilet. Jeg siger det bare.

Her kommer min ærlige mening om Asivik Trekker 3S soveposen.

Fakta:

Producent: Asivik
Navn: Asivik Trekker 3S 175 (R)
Lynlås: Højre side
Indhold: Fiber
Vindkrave: Ja
Antal sæsoner: 3
Testet på: Vandreturen i oktober 2017
Sæson: Forår/sommer/efterår
Testet i: Danmark
Sponseret: Ja
Forhandler: Spejdersport. Se den lige her
Pris: 1099 kr
Vægt: 1,315 kg
Pakkemål: 30cm x 16cm
DWR behandlet: Ja på ydersiden
Invendig lomme: Ja
Fyld: Supreme Microfibe
Yderside: 100% Nylon 66
Inderside: 100% Nylon 66
Komforttemperatur: Mænd ligger på -5 og kvinder på 0

ANMELDELSEN


Asivik Trekker 3S sovepose hannah in colors vandring vandring hele året efterår spejdersport

Så er der redt op til hygge i shelteret.

Det positive

Vi begynder med det positive med soveposen.

God plads:

Noget af det absolut mest lækre ved denne pose er pladsen i den. Jeg har en yndlingstilling som jeg bedst falder i søvn i. Det har du sikkert også. Min er på maven med venstre ben trukket helt op i snotten. Derefter armene under hovedet. Så falder jeg hurtigt i søvn efter en lang vandredag.

Når du vælger din nye sovepose, så tænk over hvilken stilling du bedst slapper af i. Og bedst falder i søvn i.

Jeg er 165 cm lang og min pose er 175 cm. Det giver mig lige 10 cm til at krybe ned og putte i. Dernæst strammer jeg snoren i vindkraven lidt og gemmer mig nede i den. Dejligt afslappende.

Så der er både masser af plads i længden og i bredden.

Farven:

Nu hedder min vandreblog jo ikke “Hannah In Colors” for sjov. Jeg er virkelig ret besat af farver. Så når noget vandregrej har en virkelig appellerende farve, er det lige prikken over i’et. Funktion og kvalitet ligger naturligvis over farve.

Det ville have været allerbedst, hvis soveposen havde været i grøn. Grøn er min yndlingsfarve. Ret besat af grøn er jeg også.

Men de to blå der er sat sammen i Asivik Trekker S3 soveposen er så smukke. En appellerende farve gør glæden ved at bruge udstyret større. Sådan har jeg det med denne pose hver gang jeg kigger på den, og inden jeg kryber ned i den.

Sammensætningen af de smukke blå farver og den solgule snor, gør mig glad.

Info og flap på pakkeposen:

At der info pakkeposen er en simpel ting jeg elsker. Ikke mindst når alle jer som spørger om hvilken sovepose det er. Men også for min egen skyld. Som uddannet teknisk deigner, er der ikke noget bedre end at have styr på dokumentationen. Så er jeg aldrig i tvivl om hvilken sovepose der er tale om.
Ud over infoen er der også en flap i bunden af den. Den kan jeg godt lide. Det går meget hurtigere at redde sengen, når man samtidig kan holde fast og hive på samme tid.

Nem at holde:

Det bedste ved en fibersovepose er, at man ikke skan være så bekymret. Det samme med denne blå bandit. Jeg bruger mit grej, men jeg passer også godt på det. Det betyder, at når vi er på tur bliver den luftet og set efter. Den er sort inden i. Det gør at sved og fugt hurtig fordamper ved luftning i solen.
Den er taknemmelig og giver tifoldig tilbage.

Det negative

Der er en negativ ting ved min Asivik Trekker 3S. Der er virkelig ikke flere.

Lang elastik i vindkrave:

Elastikken i vindkraven er lige til den lange side. Når jeg stammer vindkraven og falder i søvn er jeg ofte vågnet om natten eller om morgenen helt viklet ind. Jeg gør dig bare det, at jeg ligger den ned i posen, når jeg strammer hætten.

Jeg har før bare skubbet elastikken ud af posen eller bundet den op. For problemet er jo også, at hvis den kortere, kan den ikke fylde længden i løbegangen ud. Det duer jo heller ikke.

Bemærkninger

Bemærkninger er hverken positivt eller negativt. Det er bare noget jeg synes, du skal være opmærksom på. Især hvis du seriøst overvejer at købe soveposen.

Produktbilledet:

Hvis du har kigget på produkt billedet hos Spejdersport af soveposen, så lad mig understrege, at den skal du venligst se bort fra. Især hvis du har tænkt:

“Det ligner en smal spændetrøje”

Produktbilledet kan slet ikke måle sig med oplevelsen og følelsen af, at putte sig i den. Jeg siger det bare.

Lynlås i hvilken side:

Da jeg fik min sovepose, tænkte jeg ikke så meget over hvilken side lynlåsen sad i. Det gør jeg nu. Tænk over det, for det betyder faktisk noget. Det jeg har lært er følgende:

  • Er du højre- eller venstrehåndet ? Jeg er selv højrehåndet, så for mig er det naturligt, at række ud med min højre arm og lyne op og ned, når jeg skal ud eller ind i soveposen.
    Det er altså nemmere for en højrehåndet som jeg, at lyne lynlåsen, når den er i venstre side. Bevægelsen er mere naturlig og der er mindre asen og masen.
  • Hurtig ud og hurtig ind. Så nemt burde det at være. Hvis du sover i shelter, kan du jo bare i teorien vende din pose som du vil. Med dét mener jeg, at lynlåsen uden problemer kan vende ud mod åbningen.
    I et telt er det anderledes. Ofte er der ikke så mange muligheder og plads til at vælge. Hvis du allerede har et telt, så tænk lige over hvor åbningen er ifht lynlåsen på den sovepose du er brændt varm på. Jo mindre bøvl med at komme ud af posen og telt – jo bedre.

Er Asivik Trekker 3S værd at købe ?

Asivik Trekker 3S er i den grad værd at købe. Jeg har kun rosende ord om den. Det er virkelig en lækker pose til en god pris.

Når folk spørger mig om den, siger jeg altid, at den er skamfuld lækker. Det synes jeg nemlig den er. Og den ved det godt. En diva pose.

? fra Hanne

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.