Anmeldelse | High Peak Siskin

High Peak Siskin er et lille billigt 1 mands telt. Her kommer min anmeldelse af High Peak Siskin teltet.

nyt vandregrej vandring hele året hannah i colors vintervandring vandring om vinteren anmeldelse grej anmeldelse high peak siskin High Peak Siskin telt til vandring billigt telt

Jeg tester naturligvis ikke mit telt hjemme i haven. Det var et setup til en live video.

Da jeg skulle på mit næste lange eventyr, ville jeg have et nyt telt med. I sommeren 2017 vandrede jeg 12 dage med den større model High Peak Sparrow, som jeg synes gik fint. Ikke et super telt, men absolut heller ikke et dårligt telt. Midt i mellen.

Siden har jeg sukket efter, at prøve High Peak Siskin. High Peak Siskin er mindre, lettere og stadig nem at slå op og ned. Hvilket jeg gjorde over 30 gange på vandringen. Her får du min ærlige anmeldelse om den.

Datablad

Telt fakta:

Sæson testet i: Vinter
Testet på: Vestkysten februar 2018
Sponseret: Nej
Antal personer: 2
Rummål: 120 x 230 cm
Højde på indertelt: 90 cm
Apsis: 0
Vægt: 1,7 kg
Vandsøjletryk: 3000
Bund: 100 % polyester
Type: Tunnel
Pris: 600 kr

Det positive:

Der er helt klart en lille håndfuld positive sider ved dette telt. Hvad der opvejer hvad, er op til dig.

Prisen:

Prisen er helt i top. Jeg betalte 600 kr for det. Det var vist sat ned fra 1000 kr. Det synes jeg er billigt for et telt. Bare fordi et telt er billigt eller sat meget ned, er det ikke nødvendigvis et tegn på, at det er dårligt. Men vær alligevel varsomt. Pris og kvalitet hører alligevel sammen.

nyt vandregrej vandring hele året hannah i colors vintervandring vandring om vinteren anmeldelse grej anmeldelse high peak siskin High Peak Siskin telt til vandring billigt telt

Her kan du se hvordan døren er bundet godt fast og den høje kant

Dørholder:

Det lyder måske banalt og en smule fjollet, men det at jeg kan binde døren op ordentlig, gør en kæmpe forskel for mig. Jeg troede egentlig, at det var standard, men det fandt jeg ud af, at det ikke var på min Wild Country Zephyros 1 telt. Som uddannet teknisk designer kan sådan noget virkelig pisse mig af. Der er én som har sovet i design timen. Måske er det vigtigt for dig. Måske ikke.
Men forestil dig, at sidde i døråbningen om natten. Det er koldt, du skal tisse og du skal have sko på. Benene stikker ud og døren ryger ned i dit hovedet hele tiden, så du ikke kan se hvad du laver. Det er bare én af mange scenarier.

Nemt at slå op og pakke sammen:

Det er virkelig nemt, at slå op og pakke ned. Hvis du kører stangen igennem løbebanen og putter 4 pløkker i hjørnerne, står det allerede. Så kan du stormsikre det, hvis du ved det bliver uvejr med vindstød. Det er klart en fordel, at dit telt er nemt at slå op. Før du virkelig har stået derude og været våd, træt og sulten og med tanken om at du skal slå dit telt, kender man ikke værdien. Tag min ord for gode varer.

Efter jeg havde taget stangen og pløkkerne ud, foldede jeg det 1 gang på midten. 1 gang mere på den anden led. Derefter var det lige til at rulle sammen. Nemt og hurtigt.

Drop den medkøbte pakkepose. Grin af den og lad den ellers blive hjemme. Det er fuldstændig utopisk, at skulle pakke teltet ned i den mikroskopiske pakkepose. Jeg smed min i en drybag. Det er meget hurtigere holder den tør. Det fungerer perfekt.

Overraskende meget plads:

nyt vandregrej vandring hele året hannah i colors vintervandring vandring om vinteren anmeldelse grej anmeldelse high peak siskin High Peak Siskin telt til vandring billigt telt

Til 1 person med en stor taske er der masser af plads.

Der er overraskende meget plads i det. Der er rigeligt plads til mine ting og min store Osprey. Den ligger i den store ende af et 1 mands telt. Den bliver klassificeret som et 2 mands telt på nettet. Hvilket jeg er enig i. To mindre personer eller en voksen og et barn ville nemt kunne være der.

Det er jo altid et spørgsmål om hvor store de mennesker er. To sumobrydere kunne nok ikke sove i den. Eller en mand på 250 cm kunne heller ikke. Det må man vurdere fra tur til tur.

Det negative

Der skam lidt negativt. Det går teltet ikke fri for.

Den høje kant

Som du kan se på billedet ovenover, så er der en meget høj kant i døråbningen. Rimelig mærkeligt. Jeg har flere gange væltet både ud og ind i teltet. Hvilket jeg har beskrevet i dette afsnit på Ribe Camping. Den er lidt for høj. Man kun kunne godt have valgt at sænke den lidt. Men rent konstruktions mæssig, skal den følge den røde kant hele vejen rundt i bunden. Men det giver en dejlig følelse, af at være i et lille hus. En lille grotte. Det er hyggeligt.

Pakkeposen

Pakkeposen er komisk lille. Jeg har ikke engang et billede af den. Men lad mig farverigt beskrive den. Da Brian og jeg skulle pakke telt sammen efter live videoen i haven, var vi to om det. Aldrig har jeg set Brian ase og mase så meget. Hvis teltet skal kunne ligge i den pose, skal det pakkes ned med præcision og snilde. Den skal pakkes på samme måde hver gang. Ellers kan det ikke være der. Der var intet plads til overs i pakkeposen, når teltet var i den.
For mig er det overhovedet ikke realistisk, at jeg gider bakse med det ude i feltet. Det skal bare gå stærkt som udgangspunkt. Hvis det pisser ned og det er mørkt, så er det sidste du gider at bakse med et modarbejde telt.

Én ting er, at pakke det ned i stuen i varme og med masser af overskud, lys og med varme fingre. Modsat kunne være i silende ren, med iskolde og stive fingre og nedadgående humørbarometer. Det er bare ikke sjovt. Smid pakkeposen væk og put den i en drybag. Det er 100 gange nemmere og hurtigere. Det eneste du skal være vide, er at teltet fylder mere i tasken. Tjek lige volumen i tasken INDEN din første tur med den. Ellers kan du komprimere luften når den ligger i din drybag. Det hjælper helt vildt.

Bemærkninger

Hvis noget hverken er positivt eller negativt, så kommer det til at stå under “Bemærkninger”. Måske synes du det er et stort problem. Det er op til dig.

Ingen apsis

High Peak Siskin har ingen apsis. Apsis er det lille rum mellem inderteltet og ydersejlet. Den består bare af et stort rum. Jeg kan godt lide det. Alle mine ting kan være indenfor hos mig. i stedet for ude i apsissen. Du skal også vide, at hvis du skal lave mad over din brænder og det regner, så bliver du våd. Der er ingen mulighed for at lave mad i læ. Da jeg altid har hurtig mad med, er det ikke noget problem for mig. Så vælger jeg bare at koge vand over brænderen en anden dag.

Intet indertelt

Langt de fleste telte har et indertelt. Men ikke dette rebelske modstands telt. Det betyder, at der er nogle konsekvenser. Du kan ikke bruge i andre sæsoner end højsommer.

Er High Peak Siskin værd at købe ?

Ja bestemt. Jeg vil gerne anbefale det til nybegynderen, som først vil teste vandring af i Danmark. I højsommeren uden for meget regn og til 2 til 4 dages vandring.

Men der er lige et par punkter, som du skal læse. Især hvis du seriøst overvejer at købe det.
Det er IKKE et efterår/vinter telt. Sne, minus grader og meget vand er ikke godt. Forår uden for meget vand ville være okay. Sommer uden regn ville være bedst.
Jeg købte det hos Campz. Find teltet her.

Den får i øvrigt uhyggelige dårlige anmeldelser derinde på Campz. Det skræmte mig lidt. Men min nysgerrighed vandt. De klager over regn og kondens i den. Det kan jeg godt forstå, når der intet indertelt er. Hvor meget det har regnet på deres telttur ved jeg ikke noget om.

Det var min anmeldelse af High Peak Siskin teltet.

? fra Hanne

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.