Anmeldelse | Wild Country Zephyros 1

Wild Country Zephyros 1 var mit første rigtige kvalitets telt som jeg købte.

Så er turen kommet til mit grønne telt. Det har jeg med vilje gemt lidt, da jeg har tænkt over, hvad jeg egentlig synes om det. Hvad jeg skulle skrive. Jeg tager nemlig mine anmeldelser som en seriøs tjans. I skulle helst få noget brugbart ud af dem. Derfor venter jeg nogen gange.

Billederne er fra min vandring i december 2017. Wild Country Zephyros 1 var med.

Her kommer min ærlige mening om Wild Country Zephyros 1

Fakta:

Producent: Terra Nova
Navn: Wild Country Zephyros 1
Type: Tunnel telt
Antal personer: 1
Antal sæsoner: 3
Testet på: Vestkysten i oktober i 2017Vestkysten i december 2017, Gendarmstien i oktober 2018 og Nordkyststien i december 2018.
Sæson: Efterår/oktober og vinter/december
Testet i: Danmark
Sponseret: Nej
Forhandler: Fjeld og Fritid KBH (De har dem ikke mere. Jeg købte den sidste)
Pris: 1600 kr
Vægt med indertelt og oversejl : 1,570 kg
Vægt med kun oversejl: 1,141 kg
Apsis: 1
Kan den skilles af: Ja, du lade inderteltet blive hjemme.
Vandsøjletryk på oversejlet: 4000 m/s
Vandsøjletryk på gulv: 6000 m/s

Wild Country Zephyros 1 posen indeholder:

Wild County Zephyros 1 hannah in colors telt vandring pløkker til telt

Fra venstre: Rør, pløkker, fleksibel stang og pitche stænger

1 x telt med aftagelig indertelt
1 x fleksibel stang
10 x pløkker
2 x rør (jeg har tabt den ene)
2 x pitch stænger

Lidt ekstra info

De to rør er til at lappe teltstangen med. Hvis den skulle knække i et uheld. Det er endnu ikke sket for mig, men jeg formoder de er gode at have med.
Yderst til højre på billedet kan du se de to pictche stænger. De to sorte banditter, som har forvoldt mig så mange grå hår og hovedpine. Som I kan se, har jeg også smadret den ene. Tutten for enden er væk. Men det har ingen indflydelse.

Pløkkerne er lige til den bløde side. Den længst til venstre har jeg selv bøjet. Om jeg er stærkere end gennemsnittet, ved jeg ikke. Men hvis jeg kan bøje den på den måde, så bliver den også bøjet ved alm brug. Faktisk er flere af dem bøjede ved almindelig brug. Hvis du selv har nogle bedre, så brug gerne dem.

ANMELDELSE


hannah in colors vandring i danmark wild country zephyros 1

Vågen, frisk og klar til at bekæmpe kriminalitet på vandringen

Det positive

Først nævner jeg lige de positive ting ved dette telt.

Vægten:

Vægten er helt klat en fordel. Den vejer ikke meget. Du kan nemt få lettere telte, men så skal du også smide mindst 1 tudsebasse mere. Hvis du bruger den om sommeren, kan man komme helt ned på 1,141 kg. Bare lad inderteltet blive hjemme. Da jeg kun har brugt det i oktober og december, har jeg naturligvis haft hele teltet med. Men det er klart en mulighed.

Pakkeposen:

Pakkeposen er perfekt. Bare en stor uprætentiøs pose med en snor som skal strammes. Ikke noget hokuspokus. Bare rulle teltet sammen, smid det i og stram. Første gang man står i silende regn og skal pakke sit telt sammen, forstår man værdien af en beskeden pakkepose.
Pakkeposen har også en lille flap, så du kan tage fat i den og hive/smide teltet ud hurtigt. Ret effektivt i silende regn. Et telt er ikke mere værd end en test i de omgivelser. Der må jeg sige, at den er hurtig.

Teltstørrelsen:

Teltet er virkelig ikke stort. Det fylder ikke meget i tasken. Det er jo altid en fordel. Det syner heller ikke af meget i landskabet. Jeg krammer den i min favn, til alt luften er ude, hvorefter jeg hurtigt smider den ned til det andet i tasken. Så den fungerer også som komprimerings pose.

Reflekser:

Jeg elsker virkelig, at der er reflekser på teltet. Ret genialt. I kulsort mørke, er det helt vildt rart at den kan ses på lang afstand. De små reflekser i teltsnorene lyser op som små diamanter. Pakposen har også reflekser.

Nemt at slå op:

Men til en vis grad. Den er pissesvær at “pitche”.

Pitching betyder bare at den lille stang ude i enden under oversejlet sidder ordentlig. Jeg har virkelig haft mit hyr med det.

Indertelt og oversejl sidder sammen. Det betyder, at begge rejser sig når stangen kommer og du rejser den. Det er virkelig smart, når det er kulsort, sent og det regner.

Wild County Zephyros 1 hannah in colors telt vandring

Den lille røde lomme.

Hvis du ikke pitcher den ordentlig hænger indersejlet i hovedet og puster til klaustrofobien.

Billedet med den lille røde lomme viser hvor den skal pitches fra. Det er fint nok. Det er virkelig penslet ud. Men i den anden ende, er der bare intet som stangen antyder hvor den skal sidde.

Hvis det skal gå hurtigt med slå Wild Country Zephyros 1 op, kører jeg hurtigt stangen igennem. De to yderste pløkker kommer i og smider derefter mine ting ind. Så kan jeg slå den ordenlig op og rette til bagefter. Det har jeg ofte i gjort i regn og sne.

Regn og sne blev ude:

I oktober tog den en del rusketure med regn.

I december tog den nogle ture med sne. Det er et 3 sæsoners telt, hvilket betyder, at den ikke er til vinterbrug. Den holdte dog til det hele.

Det eneste problem, som jeg fandt bemærkelsesværdig var, at forkert pitching belastede det lille telt. En morgen opdagede jeg hvordan sneen havde samlet sig i et hul i oversejlet. Simpelthen fordi jeg ikke havde sat de stænger i eller måske havde sat den forkert. Jeg kan ærligt talt ikke huske det. Men sne tynger et telt, så det skal man undgå.

Det negative

Der er et par ting, som jeg finder overvejende negative. Eller jævnt trælse, som vi siger i Jylland.

Ophæng af døren:

Døren driver mig til vanvid.

Den ødelægger hele oplevelsen og glider hele tiden ned foran mit hoved, ansigt og øjnene. Flere gange har jeg råbt af den. Kastede den tilbage henover indersejlet med bandeord. Det kan simpelthen ikke passe at der ikke er styr på sådan en detalje i så dyrt et telt. Jeg har billigere telte, som kan finde ud af det. Én af dem er mit High Peak Siskin.

Jeg har læst flere anmelder på nettet om det problem. Så jeg er absolut ikke den eneste.

Der er, hvad jeg formoder, en slags dør lukning på den. Jeg har fundet den. Men problemet er bare, at den nemt glider ud af elastikken og ned i hovedet på mig. Hold kæft, hvor er det dårlig designet. Det pisser mig af.

I nogle af de andres anmeldelser af teltet, kan jeg læse, at de har sat en clips på døren. Eller noget andet som ligner.

Bemærkninger Wild Country Zephyros 1

Bemærkninger er hverken positivt eller negativt. Det er bare noget jeg synes, du skal være opmærksom på. Især hvis du seriøst overvejer at købe teltet.

Størrelsen:

 hannah in colors telt vandring

Der er ikke meget plads

Jeg blev en del overrasket over pladsen i teltet. Der er kun lige plads til at sove og sidde op. Ellers er der intet. Til tider fandt jeg det lettere klaustrofobisk. Hvilket jeg ellers ikke lider af. Jeg valgte, at smide min taske ude i apsis, fordi  jeg ellers ville have mindre plads til at sove på.
Nu er jeg en lille kvinde på 165 cm og 62 kg. Så egentlig kunne jeg godt være der. Men hvis du er meget større end det, synes jeg du burde kigge efter et andet telt.
Jeg sov kun i den. Der er ikke plads til andre udfoldelser i den.

Noget af det som virkelig irriterede mig, er at der ikke er meget plads til at pakke sammen inde i teltet. Det bliver man nød til i silende regnvejr. Alternativet er at finde læ og smide nogle af tingene der. Men det det er der ofte ikke. Jeg har så pakket min ting ned i mine drybags og smidt dem udenfor. Det virker. Men det optimale ville jo selvfølgelig være at nedpakningen foregik indenfor.

Hvis du er indforstået med, at pladsen er lige til at sove i og ikke mere, så burde det ikke give nogle negative oplevelser. Også at personen ikke skal være for stor.

Hvis jeg sidder på min 7 cm’s madras og skumunderlag kan jeg lige sidde i døråbningen. Det er super vigtigt for mig. Hver gang jeg køber eller får sponseret et nyt telt, tjekker jeg altid sidde højden. Der skal være plads til at sidde op. Både når jeg skal have sko af og på, pakke ned eller ud og hvis jeg skal lave mad i apsis. Derfor.

Er Wild Country Zephyros 1 værd at købe ?

Jeg kan vende den om og sige, at hvis jeg havde vidst det, jeg ved i dag, havde jeg ikke købt det. Til den pris skal det være bedre. Nemmere at pitche og bedre dør. Specielt det med døren er virkelig dårligt.

Hvis du har 1600 kr, så synes jeg du skal finde et andet telt. Der findes mange telte derude. Wild Country Zephyros 1 er ikke et vildt dårligt telt. Der findes bare andre som er bedre og mere gennemtænkt.

Tror du ikke på mig eller vil du have mere ? Så tjek dette link ud:
Ham her gutten fra England har også anmeldt teltet. Vi har stort set den samme mening om den. Den er på engelsk. Læs den her

Stadig ikke mæt ? Google “Wild Country Zephyros 1 review” og find en masse anmeldelser. Der er virkelig mange derude.

? fra Hanne

You may also like...

1 Response

  1. Paul Brown siger:

    By now all of us a acquainted with Bakugan battle brawler games and its anime series. However, they only last for 24 hours before you must send new Facebook requests to add them again. Nevertheless, this set is far better for those who already have other sets and not for these who are just starting up out.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.