Asivik regnjakke | Anmeldelse

Asivik regnjakke til damer er et stærkt bud på en virkelig lækker regnjakke til vores vejr her i Danmark. Jeg har vandret flere 100 km med den, og nu er jeg først klar til at anmelde den. Jeg vil altid gerne have gennemtestet og brugt mit grej i flere forskelige årstider og vejr.

Billedet nedenunder er fra min vandring i december 2017.

Asivik regnjakke til damer

Når snakken falder på min Asivik regnjakke springer mit hjerte altid et slag over. Simpelthen fordi den i over et år har fulgt med på mine eventyr i Danmark. Over alle 4 årstider. 637 km og 67 dage.

Til hverdagsbrug hjemme i Slagelse bruger jeg den også tit. Jeg har dog andre regnjakker som jeg også bruger. Da jeg har den på når jeg vandrer, vil jeg gerne have andre på hjemme.

Nu til nogle fakta og så anmeldelsen til sidst. God fornøjelse.

Fakta:

Producent: Asivik
Navn: Asivik Regnjakke til damer
Lynlås: Lynlåslommer og lynlås til og lukke regnjakken
Antal sæsoner: Allround til hele året.
Testet på: Vandreturen i oktober 2017, december 2017, februar 2018 og på Gendarmstien i oktober 2018.
Sæson: Forår/sommer/efterår/vinter
Testet i: Danmark
Sponseret: Ja
Forhandler: Spejdersport. Se den lige her
Pris: 699 kr
Vægt: 440 g
Vandsøjletryk: 10.000 mm
Materiale: 100% Polyamid, mesh i 100% polyester
Farve: Marineblå
Ekstra: Pakpose medfølger
Regnbukser: Bukserne købes ved siden af. De er ikke en del af sættet. Ingen erfaring med dem. Se dem her.
Str: Min Asivik regnjakke er str s. Jeg er 165 cm høj, vejer 62 kg.

 

ANMELDELSEN


Hannah in colors vandring i danmark vandring foredrag om vandring kvinde vandrer kvinde vandreture interview med kvinde vandrer spejdersport vandreture med kvinde guidede vandreture

Det positive

Vi begynder med det positive med skaljakken.

Bevægelighed

Noget af det vigtigste, udover tørheden, ved en regnjakke er at du kan bevæge dig i den. Løbe, kravle, hoppe og klatre. Det må man sige denne Asivik regnjakke er. Da jeg fik den af Spejder sport i efteråret 2017 var jeg bange for den. Mest fordi jeg ikke er fan af regntøj. Eller også har jeg traumer fra min ungdom i ’90erne. Glem det det. Min frygt er blevet gjort til skamme. Så undskyld
Af alle de dage i både sne, skybrud, solskin og sandfygning har jeg aldrig oplevet den hæmmer mig. Det er så fantastisk.

Næste regnjakke

Til næste år er det planlagt jeg skal have Spejdesports Storm 3.1 med på mine næste vandringer. I grøn. Kun fordi min Asivik regnjakke er gennemtestet. Den er lige skridtet videre op i lækkerhed. Om den kan måle sig med min skaljakke nu, er jeg meget spændt på.
Udfra hvad de skriver deres hjemmeside, så skulle den være endnu bedre. Men indtil da er jeg møg skeptisk og elsker min nuværende regnjakke.

Åndbarhed

I forhold til åndbarheden er der heller ikke noget at sætte en finger på. Et andet vigtigt punkt som skal være i orden ved regntøj. I og med du kan bevæge dig i den sætter det også kravene op med åndbarheden.
Nu sveder jeg ikke ret meget, så hos mig har der ikke været problemener. Hvis jeg får det for varmt, tager jeg hue af og/eller lyner op. Når jeg så har dampet af, lyner jeg op og tager huen på igen.

Elastikken på hætten

Et genialt træk. Hætten er syet i en form smyger sig om mit lille hoved. Hætten på en regnjakke er ellers det jeg hader allermest. Den lukker, stopper mig og gør at jeg føler mig kvalt og indelukket. Igen har det nok været et levn fra stygge 1990’erne. På denne er det helt omvendt.
Bagpå hætten sidder en elastik med et spænde på. Hvis du trækker den ind bliver hætte mindre i omkredsen fortil. Den fjerner stoffet i siderne af hætten hvor dit udsyn er. Når du skal kigge til højre og venstre for at orientere dig. Ret praktisk når der skal kigges efter biler på landevejen, traktorer på landet og hjorte i skoven. Min elastik sidder altid sådan. Men jeg har haft den slået den ud i skybud hvor jeg har vandret på landevejen. Jeg vidste, at de næste 10 km kig det ligeud og når den er slået ud er beskyttelsen større mod regnen.
I selvsamme elastik sidder der også en lille plastik dut. Den er også vild praktisk når du skal stramme eller spænde elastikken. Hvis du har jakken på, er plastisk dutten nem at få fat i så elastikken bliver trukket ud.

Flappen

Øverst midtpå hætten sidder der en flap som går længere ud end resten af hætten. Den kan I også se på det øverste billede. Den gør at regnen ikke står vandret og pisker dig ind i ansigtet. Den er altså rar. Lækker lille genistreg.
På billedet øverst kan I se løbegangen med elastikken på siden af hætten.

Høj hals

Halsen er rigtig høj. Hvilket den også skal være. Den skal beskytte din hals. Hvis vi snakker om og holde varmen er en lille lækker halsedisse rigeligt. Ingen store hjemmestrikke halstørklæder som er snoet 50 gange rundt om halsen. Bare tanken gør mig klaustrofobisk.
Hvis det er rigtig koldt og det sner eller regner meget, er det bare at få den lynlås op. Måske endda skal halsedissen helt op over næsen. I disse situationer er den høje hals perfekt. Engang imellem kan den høje hals godt irritere. Selvfølgelig kun når der ikke er brug for den. Men så lyner jeg bare lidt ned. Høj hals som Asivik regnjakken har er altså og foretrække. Den beskytter helt vildt.

Placering og lynlås på lommerne

At der er lynlås på lommerne er jeg rigtig glad for. Men på den anden side har jeg vist heller ikke set en uden. Lynlåsen er lille og flappen over den gør den mere stilren og kigge på. Flapperne skjuler også lynlåsen.
Noget andet jeg vil nævne er placeringen. Når jeg ikke har min Osprey Atmos på som har hoftebælte rundt om hoften er lommerne spærret af. I starten var jeg irriteret. Af vane stak jeg hænderne ned efter lommerne. De nåede lige kanten, hvorefter der var lukket. I dag har jeg vænnet mig til det. Jeg bruger bare lommerne i hoftebæltet og/eller i bukserne. Ingen problemer.Hvis du tænker om lommerne kommer i vejen under hoftebæltet, som i øvrigt er spændt godt ind, er svaret nej. Den tanke havde jeg også tænkt. No problemos.

Pasformen

Pasformen er lækker. Den får langt ned på ryggen, så den velkendte skilning som nogle gange forekommer, sker ikke her. Den sidder tæt ind til min krop. Følger mig. Arbejder med mig. Med 4 lag på overkroppen om vinteren i frostgrader var jeg nervøs for om den ville sidde i vejen. Men der er intet. Med alle 4 lag på ligger jeg nærmest ikke mærke til jeg har den på.
Den ER rent faktisk syet til en kvindekrop. Den er syet ind ved taljen. Hvor fantastisk. Den er ikke bare en kopi af Asivik herrejakken i mindre størrelsen. Kvinder har faktisk en ret anderledes krop end mænd. Det ved jeg nemlig fordi jeg bor med en mand. Og ham har jeg set nøgen. Det er fakta som jeg har selv har erfaret. Så lukker vi den her.

Det negative

Der er to negative ting ved min Asivik regnjakke. Og ingen af dem er noget sønderligt alvorligt.

Reflekser

I starten, specielt i de mørke vinter dage, synes jeg den manglede jeg reflekser på den. Lange vandringer på mørke landeveje alene, gjorde mig af og til utryg. Selvom jeg havde lys på. Endda flere steder. Mit ønske og tanke var at de skulle være på ærmet nede ved håndledet.
Efter et møde med min kontakt i Spejdersport, hvor jeg nævnte det, kom han med to gode grunde. Grunde til hvorfor der ingen er. Den første er at prisen ville ryge væsentlig op. Den anden er, med Spejdersports egen erfaring, er at folk ikke vil have reflekser på.
Så er der ikke så meget mere og sige til det. Jeg forstår begge grunde. Tag ekstra lys på. Så bliver du set. Problem løst.

Alt det velcro alle steder

Jeg har altså til tider været irriteret af velcroen på jakken. Om den har mere eller mindre end andre skal jeg ikke kunne sige. Specielt da jeg havde langt hår. Det nåede næsten ned til lænden. Men nu er jeg blevet klippet. Så nu er det løst.
Men dengang sad min lange fletning ofte fast i det stads. I hvert fald når fletningen var ude. Ofte proppede jeg ind og lod den ligge sammenrullet på nakken. Hvis den lå nede ad ryggen var det også irriterende.
Det klæber sig fast til min trøjer, mine strømper og andre ting med samme overflade. Måske er jeg sart. Men det er i hvert fald noget jeg har bokset med. Men der skal være velcro på en skaljakke. Den skal kunne lukkes ordenlig for vind.
Hjemme er den medfølgende pakpose praktisk. Så bliver den der og klæber sig ikke fast i det andet tøj i kassen.
Jeg kan leve med det. Fordi jeg ved hvad alt den velcro gør. Det gør ikke min Asivik regnjakke dårligere.

Bemærkninger

Bemærkninger er hverken positivt eller negativt. Det er bare noget jeg synes, du skal være opmærksom på. Især hvis du seriøst overvejer at købe soveposen.

Produktbilledet:

Spejdersports hjemmeside ligner jakken bare en kedelig død sild. Den er slet ikke flatterende for sådan en lækker jakke. Så tag jer ikke af den. Kig på alle mine billeder eller spørg mig gerne.

Vær opmærksom på hofterne

Der er noget jeg har lagt mærke til. Min regnjakke sidder godt til om mine hofter. Der er kun lige plads til min pegefinger bliver mast op. Hvis du har brede hofter og en smal/lille overkrop kan det godt være at proportionere og pasformen ryger hos dig. Derfor synes jeg du skal prøve den først hvis du seriøst overvejer og anskaffe dig den.
Jeg er 94 cm om hofterne der hvor jakken slutter. Så kan du selv måle dine og få en fornemmelse af om den går.

Er en Asivik regnjakke værd at købe ?

Asivik regnjakken er i den grad værd og købe. Men det havde du nok gættet allerede. Den er utrolig lækker, budgetvenlig og utrolig smuk i den mørke marineblå farve. Den er slidstærk, godt gennemtænkt og fine detaljer. Til prisen på 699 kr kan det vist ikke gøres bedre.

Jeg føler mig så lækker i den. Det havde jeg aldrig troet jeg skulle føle i en regnjakke. Men det gør jeg.

? fra Hanne

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.