Bålproblemer på første række

Bålproblemer på første række. Kender I det der med at evnerne ikke rækker ? Sådan havde jeg det i dag, da jeg havde lyst til at starte bål. Det blev ikke til noget. Så denne dag havde jeg bålproblemer på første række.

Fredag d. 8 december
10 km i dag og 64,5 km i alt
Fra Ajs Holes shelteret i Tranum plantagen til Gateway shelteret i Blokhus plantagen.

Så har jeg rundet den første uge. Den gik hurtigt og nemt. Det eneste tidspunkt, hvor jeg ikke synes det var sjovt, var i bunden af Nøddedalen. Der var jeg sgu sur over manglende anvisninger videre.

I næste uge bliver det nær 0° og der skulle komme sne. Så må vi se om jeg stadig er ligeså pralende. Det er ikke sikkert.

Udramatisk fejring af første uges vandring

Dagen var helt udramatisk. Lå længe i posen.

“Så, Hanne Nörskau Jensen, nu SKAL du altså op!”

Hvor jeg så bare vender mig rundt. Grinende. Ingen respekt der.

Inden jeg stod op, blev jeg enig med mig selv om, at jeg skulle afholde beautysalon. Vildmarks beautysalon. For at fejre den første uge ude.

Så jeg startede med et stort fusse tjek. I soveposen. Jeg trykker simpelthen overalt på begge fødder. Mærker om det gør ondt. Grunden til at jeg gør det på denne måde, er at hvis jeg kigger imens, tager øjnene over.
Her mærker jeg kun efter smerte. Der var ingen.

Så stod jeg op. Kiggede på dem. På mine storetæer har jeg altså to røde punkter. De har været ømme. Men er det ikke mere. Jeg ved ikk hvad det er. Men jeg vil finde mig en fodbehandler, som kan kigge. Bare for en sikkerheds skyld.

Ofte når jeg starter op, kommer der lidt hist og her. Det plejer at forsvinde.

Vildmarks spa i vildmarken

Mens vandet kogte til morgengrøden, fortsatte. Iskoldt vand i ansigtet. Masser af creme bagefter. Også på hænderne. Vaseline til de mest tørre områder i ansigtet, på neglebåndene og læberne. Til sidst klippede jeg neglene.

Mine læber og huden herude i den friske luft bliver konstant tør. Især mine læber. Så var jeg så fin. Og klar.

Morgenmaden blev spist. Risengrøds drikken kom på thermokoppen og afsted med mig.

Jeg gik dagens 10 km i langstrakt trav. Ingen pauser. Bare derudaf.

En af grundende var, at vinden var strid. Og kold. Jeg har gået med min Warmpeace dunvest i 2 dage nu. Dejlig varm. Intet der.
Men ude i dem frie blæst, fryser jeg altså mine arme. Hvis mine arme er kolde, har mine hænder endnu svære ved at blive varme. Uff! Brr!
Det er så irriterende og så koldt. For hænderne ryger altså ud og ind af vanten. De Hestra’s Mid Pullover jeg har fået med er ellers virkelig lækre. Men kulden og vinden er strid på åbent landskab. Jeg har anmeldt dem på her.

Så jeg var bange for at nedkøle for meget, hvis jeg holdte pause. Men der var alligevel tid til pitstops til flotte udsigter og billeder.

Dunvesten er fantastisk til andre ting. På shelterpladsen, hvis man bare nusser rundt. Der kan den lange Patagonia fiberjakke godt blive for varm.

Kunsten er hele tiden at afstemme ens kropstemperatur. Man skal ikke have det for varmt eller for koldt. Det tager lidt tid at finde balancen.

Bålproblemer på første række

Shelteret var nemt at finde. En stor åben mark. De var med en trælåge, som kunne lukkes til. Der var tilmed gulvtæppe i. Ret sjovt.

Der var tilmed brænde. Så jeg prøvede at tænde et bål. Det lykkedes bare ikke. Så røvirriterende.

Enten kommer der både regn og blæst.
Eller også duer mit eget grej ikke. Jeg havde hånden ude af vanten i går for at tænde. Men tilsidst gjorde det så ondt pga kulden. Virkelig ondt. Så ind med lappen igen.

Aftensmaden var pasta, skinkestrimler og pesto. Før puttede jeg for meget vand i. I går var det bedre. Mindre vand. Men det køber jeg altså ikke igen. Adr! Så hellere kartoffelmos.
Jeg har fået en ny mad idé, som skal afprøves.

Jeg prøver, at spare på min gas. Mindre vand og lavere temperaturer. Men jeg kan godt lide, når maden og min kaffe er rigtig varm. Sådan “brænde-på-tungen-varm”.

Der ligger én gas mere i min kasse, som ligger lige inden Hirtshals. Den glæder jeg mig til.

Resten af dagen gik med at læse i min bog. Første kapitel. Det er første gang jeg har åbnet den. Havde den også med 15 dage på min oktober vandring. Begyndte aldrig. Suk!

Jeg lagde mig til at sove kl 19. Ligesom børnene. Man sover hurtigt og godt herude. Gateway området i Blokhus Klitplantage er virkelig et dejligt sted. jeg anbefaler det. Langt ude i skoven. Læs mere om det her.

Det var alt. I dag skal jeg ind til Blokhus. Handle ind. Finde lidt lækkert mad og tanke strøm.

? fra Hanne

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.