Båltapas over bål

Båltapas er simpelthen det mest hyggelige der findes. Det er noget jeg aldrig har hørt om før. Så indtil jeg hører andet, har jeg hermed taget patent på udtrykket.
Båltapas går i sin enkelhed ud på at stege små retter over bålet. Det er så hyggeligt og jeg er fan. Med tiden kommer der flere til. Jeg har allerede flere idéer. Så glæd jer.

Jeg tog en overnatning på Soldatens Lod med båltapas, 3-sæsoners sovepose og bål. Næste dag fik jeg nemlig fornemt besøg af et dameblad som skulle interviewede mig om vintervandring. Den artikel kommer først sidst i januar. Jeg er meget spændt.

båltapas

Her kommer opskrifterne. Hvis man da overhovedet kan kalde det en opskrift.

Opskrift på båltapas

Du skal bruge 1 pind, som er snitte spids i toppen. Fjern barken allerøverst oppe. Vi er ikke sarte, men barken skal fjernes.

Husk at jo mindre pakkerne er jo hurtigere bliver de færdige.

God fornøjelse.

“Sol over bålet” pakken

Jeg har givet pakken “Sol over bålet” fordi den er så smuk og har en gul peber i midten. Du kan bytte hjortekødet ud med hakket oksekød.

Der er til cirka 6 pakker i denne opskrift

  • 1 pakke hjortekød
  • 1 gul peber
  • 1 pakke bacon i skiver

Skær peberfrugten ud i små bidder. Tag en lille håndfuld hjortekød og form den rundt om peberfrugten. Tag til sidst bacon og sno det så stramt som overhovedet muligt rundt om pakken. Jo strammere du kan sno det, jo bedre holder pakken over bålet.

Pres pakken ned over den spidse pind og mindst ned til du rammer peberfrugten. Så er den nemmere at styre, når du drejer den rundt over bålet.

Pakken er færdig, når den ser ud som på nederste billede. Velbekomme.

“Rullede grønne stænger”

Helt enkelt! Seriøst, jeg bliver så lykkelig af enkel bålmad. Det kan ikke blive nemmere, hyggeligere eller mere smagfuldt.

  • 1 bundt asparges
  • 1 pakke bacon i skiver

Tag enten en, to, tre eller flere asparges. Alt efter hvor grådig, skamfuld eller sulten du er. Men tre asparges er nemmere at dreje rundt og styre end 1 asparges. Så ved du det.

Vikl og sno bacon rundt om dine asparges. Det er nemmere hvis de ligger i et bundt end fladt. Begynd et ligge stykke oppe fra bunden og sno det stramt rundt.

Spidsen på pinden presser du igennem pakken i midten, så du kan dreje den rundt, uden at den drejer med rundt. Kig evt på min video længere nede.

Pakken er færdig når bacon er sprødt og de grønne asparges er møre.

båltapas hannah in colors friluftsliv bål bålmad

Jeg hepper på dig. Jeg håber du får succes og hygger dig. Hvis du vil se alle mine andre bål opskrifter, skal du kigge her.

Overnatning i shelter

Jeg vandrede ud på pladsen om eftermiddagen. Startede bålet og lavede halvdelen af de små nuttede pakker.

Som altid var min lækre Hultafors Hultån økse med. Hold op jeg er jeg blevet glad for den. For hver gang finder jeg nye muligheder og lærer den at kende. Jeg elsker den. Den er også fra Spejder Sport, men den er ikke sponseret. Jeg har fået den i gave af Brian til min fødselsdag. I kan se øksen her.

Den er gudesmuk og lækker og den ved det.

båltapas hannah in colors friluftsliv bål bålmad hultafors økse

Min vintersovepose gjorde igen jobbet. En Warmpeace Viking 900 som går ned til -14 grader. Ret vildt. Jeg elsker den. Den er sponseret af Spejder Sport i december 2017 og I kan se den her.

Underlaget, som jeg kalder æggebakke underlaget, er en jeg for nylig har taget i brug. Den tester jeg for tiden. Den er også sponseret af Spejder Sport i 2018. Indtil videre tester jeg den bare. Jeg er ved at vænne min krop til at sove hårdere end på den madras, som jeg altid har brugt. I kan se æggebakke underlaget her.

 hannah in colors friluftsliv bål bålmad vintersovepose

God fornøjelse. Vi ses ude i naturen.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *