København er perfekt til byvandring

Byvandring er København perfekt til. Det er dog noget helt andet end vandring i skoven. Selvom jeg naturligvis mest er til naturen, elsker jeg byvandringer. Især i København. Byens lys, pudsige mennesker og situationer opstår, butikker med masser af fristende sager og sidst men ikke mindst. Alt det lækre mad.

Byvandring er det næstbedste. Hver sin ting til sin tid.

Fredag – FRI Camping- og Outdoor messen og Sneppen shelter

Dagen startede med tidlig afgang med toget. Det første mål, var Fri – Camping og Outdoor messen i Bellacentret. Den havde jeg glædet mig til. Da jeg havde arrangeret to “Kom og mød mig” på Bastard Café i Indre By, havde jeg slæbt hele min store Osprey med og taget mit vinter vandringstøj på.

Morgenmaden som bestod af chiagrød med hjemmesyltede blommetopping blev indtaget i toget sammen med en lækker morgenkaffe. Jeg er stor fan af madpakker. Elsker at smøre dem. Arrangere dem og elsker at tage billeder af dem. Madpakker fortjener mere respekt.

Det var egentlig også en plan om at spare lidt penge og skåne min mave. I disse dage kører jeg (næsten) 100 % glutenfri kost. Siden min sidste vandring har min mave virkelig været vred. To dage på min yndlings mavevenlige mad, LCHF, og problemet er løst. Det hele sidder alligevel på rygraden. Så hvorfor ikke. Der var dog en undtagelse. Den kan I vist godt se længere nede. Det har jeg det okay med. Jeg er ikke allergisk – kun glad for LCHF.

Efter turen på Strøget, begyndte jeg min lange tur ud mod Bella centret. På med Ja-hatten og bare afsted. Intet smukt landskab eller hjerneekspanderende udsigter. Bare ligeud og til højre. Men alligevel elsker jeg at se på bygninger på vej derud. DR byen, Bella Sky og bare alle de store bygninger med glas.

Hver gang jeg besøger København, er der altid noget at kigge på.

Sikke en skuffelse på FRI messen

Bella centeret har en kæmpe foyer. Så der slog jeg mig ned, inden jeg gik ind. En kvinde kom bagfra og rakte hånden ud. Hun ville sige pænt goddag. Hun kunne genkende mig fra “Friluftsliv” gruppen på Facebook. Det hun havde, at fortælle var ikke opløftende. Det var den meste triste messe hun nogensinde havde været til. Hendes tur var fra Stevns. Det er en land køretur for at blive skuffet. Men som altid faldt jeg i en længere snak med hende. Hun var selv vandrer og vi havde en hyggelig halv time derude. Pænt farvel og ind med mig.

Sig det videre og gør folk glade

Rundturen på messen var hurtig overstået. Den var skuffende. Ligesom kvinden havde sagt. Jeg havde det godt på fornemmelsen. Så jeg blev også skuffet – men ikke end jeg kunne bære.

Jeg lavede en hurtigt live video til både Facebook og Instagram. Synes jeg ville fortælle, at folk ikke skulle komme derud. Spild af penge og tid. Den besked blev folk faktisk glade for. Den lækre madpakke blev spist i en ruf. Lækkert.

Weekenden havde stadig en masse og byde på. Overnatning i shelter og byvandring i den skønne by. Spændende mad og nye bekendtskaber.

Bedst af alt var to “Kom og mød mig” arrangementer. Dem glædede jeg mig allermest til. Det er så dejligt, at møde jer. Snakke vandring. Give mine råd og erfaringer videre og svare på alle jeres fantastiske spørgsmål.

Asivik liggeunderlag coghlans sysæt kaffemælk levevis havregrød to go vandring i danmark københavn

Den vilde shoppingtur mundende ud i det lille sysæt, havregrød to-go og små kaffemælk.

Overnatning på Sneppen på Amager

Jeg havde aftalt med én, at vi skulle mødes på Sneppen og overnatte sammen. Det var stadig tidligt på eftermiddagen, så jeg gik i Spejdersport på Amager. Endnu en lille byvandring. Det var som altid hyggeligt. Snakkede lidt med drengene bag disken om min artikel i deres magazin. Det var billedet af min store Gerber dolk. Den vækker altid opsigt. Jeg har den stadig. Jeg bruger den ikke på de lange vandreture. Der har jeg min Gerber Gator. Den er så røvløkker. Både i brug, på billeder og liggende i hånden – foldet sammen og foldet ud. Den har ingen skam.

Målet var at køre gas til min lille brænder. Desuden købte jeg også et lille sysæt og 2 karabinhager.
Efter shoppingturen gik jeg ud til Sneppen shelteret, hvor jeg mødte Peter. Jeg var først fremme kl 21.30. Jeg havde vandret 18 km, da jeg ramte pladsen. Sikke en omgang byvandring. Mine fødder var ret ømme.

Pladsen var mudret og ikke særlig lækker. Faktisk synes jeg det var for dårligt. Der var rodet, klamt, masser af tomme dåser og borde- og bænkesæt på hovedet og presenninger, som lå rundt over det hele. Men selskabet var i top. Vi snakkede til sent og faldt så i søvn. Sikke en dejlig dag med masser af byvandring.

Lørdag – “Kom og mød mig” og en sofa på Amager

Lørdag morgen startede jeg med at grine højt. Jeg var så øm i mine ben og fødder. Helt vildt. Jeg ved ikke hvorfor, men det finder jeg altid sjovt. Men som Peter sagde:

“Og dig som har vandret hele Vestkysten”
“Jojo, men ikke på én gang. Den sidste omgang tager jeg fra d 8. februar 2018. Turen går fra Esbjerg. Med besøg på Fanø, Mandø og Rømø. Vandringen slutter ved den tyske grænse. Så har jeg vandret hele Vestkysten.

Læs første afsnit her ➡ “Vestkysten | Februar 2018”

Jeg blev så forkælet. Jeg fik kaffe på soveposen. Han lavede både blødkogt æg og bacon.
Vi snakkede længe. Faktisk så længe, at jeg måtte tage metroen noget af vejen ind til min “Kom og mød mig” på Bastard Café. Jeg ville helst have vandret. Men det er vigtigere at komme til tiden.

Så byvandring kan også gøres kørende i metro til nød. Den store taske er lidt tricky at manøvre i byen. Metroen er ingen undtagelse.

Jeg nåede derind i tide, og sendte to live videoer afsted. Desværre kom der ingen. Sådan er vilkårene. Man kan ikke tvinge folk til at møde op. Men jeg fik ordnet en masse kontorarbejde og faldt i snak med en håndfuld folk. Så intet var spildt.

En sofa på Amager

Efter arrangementet, gik jeg ud på Fisketorvet. Bare for at kigge på fiskene som hænger i loftet på torvet. Den er så smuk.

Da jeg sad derude, slap mine kræfter simpelthen op. Jeg var så træt. Tanken om at skulle vandre 10 km ud til det shelter, som jeg havde planlagt, var ikke tiltalende. Så kan man jo så mene hvad man vil om det. Men jeg har bevist, at jeg kan sove alene om vinteren i et shelter. Endda mange nætter i træk.

Jeg var blevet tilbudt en sofa af én jeg kender på Amager. Den tog jeg imod. Det var slet ikke planen. Men man må godt lave om på dem.

Da jeg gik der over Langebro, blev jeg lidt trist og slukøret. Jeg tænkte på Brian. Han var på Nato øvelse i Østrig, så jeg havde ikke hørt fra ham i en uge. Savnet var enormt. Da jeg gik og tænkte på ham, bippede min mobil pludselig. Jeg tjekkede den hurtigt. Det var fra ham. Endelig efter en uge. Mit hjerte bankede lidt hurtigere og jeg blev igen ramt i mine følelsers vold. Igen friede jeg til ham. Han grinte, for jeg har gjort det en gang før. Nemlig på min vandring her ➡“Frieri over sms i en sovepose”

I stedet for gik jeg ud til Amager igen, fandt hans adresse og blev budt velkommen. Det var så hyggeligt. Vi snakkede til over midnat.

Søndag – “Kom og mød mig” og 100 % veganer middag

Søndag startede også hyggeligt. Vi snakkede til over middag. Emnerne var selvfølgelig vandring og deslige. Jeg nyder at fortælle, svare og fremvise hvad jeg har. Det bedste er, når folk ser lyset og de får brugbare svar og viden. Det inspirerer mig helt vildt.

På vej ind til “Kom og mød mig” på Bastard Café igen, kom jeg lige forbi Munchies, som jeg har på min “To do” liste. De sælger bobble vafler med is og toppings. Jeg valgte en med nutellais og knust oreo. Den var megastor og smagte ganske godt.

Efter den store vaffel, gik jeg videre ind til Bastard Café.

Inspirationen går jo begge veje

3 kom. Vi snakkede og snakkede. I havde simpelthen så mange gode spørgsmål.
Jeg bliver også meget inspireret af jer. Det siger jeg altid, men det mener jeg. Kommunikationen går jo begge veje. Jeg er altid spændt på hvad I er nysgerrige efter at vide. Mine fornemmelser, holder nemlig ikke altid stik. Så det er rart med en pejling.

Tiden gik og inden afgang hjem til Slagelse havde jeg et mål mere. Aftensmad. Det skulle være et sted, hvor jeg længe havde drømt om at spise. Nemlig Green Burger. 100 % veganer og grønt.

Det er altid dejligt, at besøge København, men det er endnu bedre at komme hjem igen. Jeg var stadig vildt træt og ville bare sove.

På vej hjem til togturen fandt jeg lige en lille glutenfri brownie og en lille kop kaffe. Den perfekte menu til at afrunde og afslutte en fantastisk weekend.

Byvandring i København er klart en gentagelse

Byvandring, er som jeg har sagt før, meget anderledes ens vandring i naturen. Eller bare i en mindre landsby. Prøv lige at navigere i en snæver butik med mange mennesker men min store Osprey. Det er skam lykkedes mig, at puffe flere folk og en enkelt bamse ned.

Hvad er det nu man siger ? Hver sin ting til sin tid. Det tror jeg helt bestemt på. Hver sin vandring har sjove aspekter.

Det var alt.

? fra Hanne

PS I har gættet på Facebook hvad mit yndlings brætspil var. Svaret er Myretuen. Hold op det var sjovt. Det ville jeg gerne spille igen.

You may also like...

8 Responses

 1. Peter høegh siger:

  Hej igen Hanne, du skulle tage en hyggetur rundt om Præstø fjord, der ligger minimum 6 konge fede shelters, natur på feddet som er den jyske hede værdig, havørne osv, så skal jeg nok lave kaffe, æg og bacon på posen igen?? jeg er så begejstret for vores lokale natur og overnatnings muligheder at jeg deler dem så tit jeg kan, så andre også kan opleve dem, men det kunne være fedt at se dem beskrevet og anmeldt på din blog?? Mvh Peter

  • Hanne siger:

   Hej Peter. Uh, nu lokker du jo. Det kunne du skam godt lokke mig med.
   Det skal bare lige planlægges lidt. Vi snakkede jo også lidt om naturen dernede hos dig. Så skal det være efter Camønoen.
   Vil du så vise mig rundt og servere kaffe på posen mens jeg skriver på bloggen?

 2. Tina siger:

  Hej

  Jeg takker for at du tog dig tiden til at svare på alle mine nybegynder spørgsmål og tak for at vise og forklare dit grej.

 3. Bente Petersen siger:

  Hej Hannah.
  Dejlig læsning og ja…… jeg kan sagtens følge dig i, det at være i naturen absolut må komme på første pladsen.
  Nu vil jeg ønske dig en skøn forkælelsestur sammen med din søster.
  Hilsen fra Bente ?

  • Hanne siger:

   Det skulle helst være naturen som kom på 1. pladsen. Ellers ville der jo ikke være nogen pointé i at vandre der.
   Tak ? Jeg glæder mig. Måske kommer der et opslag på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.