Camønoen er under udvikling

Camønoen er under udvikling. Det fandt jeg ud af under besøget på Møns Museum. Men dagen starter et andet sted.

Fakta
Dag 14
5 km i dag og 116,9 km i alt
Fra Stege Camping til shelteret i Neble

 

Praktiske gøremål er der altid

Jeg undrer mig tit over, hvor mange praktiske gøremål der er på mine vandringer. Det er lige før der er flere ude end hjemme.

Når jeg støder på mine gamle dagbøger fra mine vandringer, står rigtig ofte noget med, at jeg lige ordnede noget praktisk.

Selvom jeg er ude, er der stadig tøjvask, madlavning, hårvask, luft- og tørring af tøj, udfiltering af mit lange umulige hår, tjek op på udstyr, service eftersyn af udstyr og vedligeholdelse af udstyr.

Jeg bruge tid på at tjekke op på ruten. Både på kort og nogle gange på Google. Indkøb går der også tid med. Opvask efter mad sker ikke så tit. Manicure, pedicure og behandling af vabler.

Jeg bruger tid på at finde vand i naturen til mad, kaffe og som drikkevand. Også min solcelle høster sol til strøm. Den skal oftest vendes eller flyttes rundt sammen med solen. Den er en rigtig sol diva, er den.

Hver dag, 2 gange om dagen, pakker jeg alt ud og ned.

Desuden er der også mit arbejde med at skrive dagbog, hitte på sjove ting, tage billeder og sætte det hele pænt op på bloggen. Helst så pænt at I ikke får ondt i øjnene.

Det sidste, ved jeg ikke om det er praktisk, men det er I hvert fald noget som tager min tid.

Jeg har selv valgt det. Jeg elsker det.

I er med ikke ? Der er sikkert flere, men dem kan jeg ikke huske.

Lufttørring og telefonitis

Denne formiddag på Stege Camping gik med lufttørring af tøj og min quilt.

Se bare her ?

Camøno Camønoen vandring alene hannah in colors vandring på Møn friluftsliv Stege camping lufttørring af tøj praktiske opgaver på tur på vandring vandringen asivik tæppe quilt

Eller efter jeg havde tjekket ud? Alt kan bruges som tørresnor på mine vandringer

Camøno Camønoen vandring alene hannah in colors vandring på Møn friluftsliv Stege camping lufttørring af tøj og udstyr vandring

En træstub med spids bark og grene kan bruges.

Bare nu mens jeg skriver dette til jer, hænger det meste af mit tøj og tørrer. I et træ med hyldebær. Jeg skyllede det nemlig i går aftes. Det trængte. Svedig som i jeg ved ikke hvad.

Udover at skrive dagbog til jer, snakkede jeg også med min kontakt i Spejdersport.

Det gør jeg af og til på mine vandringer. Hvis jeg har brug for et råd eller har spørgsmål. Det er så fantastisk, at jeg har den mulighed. Ikke bare min kontakt, men hele huset har rigtig meget viden om friluftsliv. Det påskønner jeg virkelig.

Vi snakkede om teltet. Jeg havde nogle spørgsmål om at stormsikre det. Og om et nyt telt de får til foråret. Den lyder altså bare spændende. Aflang og letvægt. Vi snakkede også om deres Asivik bælte som jeg skulle have haft med. Det glemte jeg. Mine bukser hænger ret meget nu. Tilsidst om jeg skulle have et par leggings med engang. Det skulle være det spritnye at vandre i.

Jeg skal jo også på en vintertur. Måske flere. Så det er godt at blive briefet nu med nogle nye tiltag.

Da jeg var færdig med at snakke, checkede jeg ud, skrev resten af dagbogen og traskede op i Stege. Kl 17 havde jeg et “Kom og mød mig” arrangement. Indtil da skulle jeg bare hygge og på Møns museum.

Ved du ikke hvad kom og mød mig er ? Så læs ? “Kom og mød mig”

Camønoen er under konstant udvikling

Inden jeg nåede Møns Museum nåede jeg først Stege Mølleport. Sikke en byport. Den er virkelig gammel og brugt. Jeg har læst mig til den, at første gang den er nævnt i historie bøgerne er i 1530. Væggen er belagt med piksten. Pigsten? Jeg tager det første ord. Det er sjovere.

Så har jeg også lært et nyt ord i dag. I får mig ikke til at kommentere det navn yderligere. Øverst har der også været fængsel.

Hvis I vil læse mere om det smukke og gamle tårn, kan I kigge ? her.

Bygninger har altid fascineret mig. Det er derfor jeg ser så glad ud.

Efter Mølleporten gik turen ind til Møns Museum. Her mødte jeg en dame, som arbejdede der og som kunne fortælle mig noget meget oplysende.

Vi snakkede om Camønoen. Selvfølgelig. Hun fortalte, at Camønoen er under konstant udvikling. Lige nu arbejder de på, at få alt den asfalt ud. Men det er ikke altid ment at planlægge og arrangere ruter og vandringer. Det ved jeg selv. I sommers prøvede jeg selv kræfter med det.

Kig her ? “Arrangerede vandreture”

Jeg ønsker mig flere shelters på Camønoen. Hun fortalte, at med de penge de havde modtaget var de prioteret til vandposter og muldtoiletter. Camønoen er kun 2 år. Det betyder, at der er mange børnesygdomme nu. Nogle af dem er fejl fra deres side. Andre er os vandrere. Nogle stjæler.Flere af Camøno skiltene er væk. De bliver simpelthen stjålet. Som souvenirs.

Jeg har selv stødt på mistænkelig pæle?

Camøno Camønoen vandring alene hannah in colors vandring på Møn friluftsliv Rytsebæk Strand rytzebæk strand tyveri af camøno skilte

Man kan tydelig se, at der har siddet et skilt.

Et Biosfære miljø har sin pris

Jeg spurgte også hvorfor der er så pokkers mange svaler. Overalt. Det er så vildt. Det var på grund af de lækre insekter. Møn er jo, som det første sted i Danmark, blevet anerkendt som et BIOSfære miljø. Mange unikke arter af dyr og planter bor her på øen. Her er heller ikke lysforurening eller sprøjtegifte. Derfor er der så meget dyreliv. Insekt liv.

Læs med om Biosfære på Møns Klint’s hjemmeside ? her.

Noget andet sjovt hun også fortalte, var at hvert 10’ende år bliver Møns museum invaderet af edderkopper. Det er så, slemt at de må spraye og pakke museet ind. Ellers dækker de små banditter vinduerne.

Jeg troede faktisk hun tog pis på mig. Men hun forsikrede mig, at det var sandt. Ret vildt, ikk’ ?

Inden jeg gik købte jeg en t-shirt til 150 kr. Uh, den er lækker. Dejlig blød. I får et billede at se i morgen.

Lidt Ba’ryhl sødt til ganen

Efter jeg var færdig på Møns museum gik jeg i byen. Tilfældigvis gik jeg forbi Café Ba’ryhl. Ifølge Google skulle de have lukket. Det havde de ikke. Jeg blev så glad, fordi jeg så gerne ville derind. Så der sad jeg indtil “Kom og mød mig” arrangementet.

Jeg fik en lille citron tærte med marengs og en Sommerspirets Lakrids Stout til. Øllen er fra Møns Bryggeri.

Camøno Camønoen vandring alene hannah in colors vandring på Møn friluftsliv Stege baryhl Ba'ryhl Café Møns bryggeri Sommerspirets Lakrids Stout hygge vandring citron tærte med marengs magelige stole

Ba’ryhl har forstået konceptet med magelige siddepladser. Se bare her ?

Camøno Camønoen vandring alene hannah in colors vandring på Møn friluftsliv Stege baryhl Ba'ryhl Café Møn magelige stole

Der hvor der er magelige stole kommer jeg. Jeg magter ikke at sidde på en stol lavet af pindebrænde. Min vandre numse kræver blødhed og afslapning. Basta!

Kom og mød mig

Kom og mød mig gik fint. Jeg sendte live på Facebook. Opdateringer om Camønoen og hyggesnak hvor mine følgere kan stille spørgsmål.

Der kom 1 kvinde. Jeg mødte hende faktisk på Møns museum. Jeg sagde hun kunne kigge forbi. Det gjorde hun. Hun havde booket en 5-dages vandring på Camønoen med Vagabondtours. Vi snakkede længere end mit arrangement varede. Det var hendes første tur. Modigt.

Hun spurgte om nogle forskellige ting, som jeg svarede på. Desuden fik hun er kort lektion i hvordan man bruger og vandrer efter kort. Det vidste hun ikke noget om. Pejlemærker, retningssans, solens fase og signatur forklaringer. Hvordan man f.eks kan se hvor bakket dagens terræn er.

Jeg elsker, at lære fra mig og hjælpe.

Jeg håber, at du klarer den derude. Jeg ved hun læser med.

Hov – der var shelteret

Vi skiltes og jeg gik mod Netto for at købe ind. Bare lige til de næste 3 dage. Næste indkøb skulle ligge i Store Damme.

Hvad jeg købte ? Det kan I se her ?

Camøno Camønoen vandring alene hannah in colors vandring på Møn friluftsliv Baby grød mad på tur stop spild af mad semper

Lidt lækkerier til de næste tre dage.

Noget af det var sat kraftigt ned. Det er lige mig. Og nu da afbrændningsforbuddet er ophævet, må jeg bruge min gasbrænder. Jeg er så glad. Den er så hyggeligt at bruge.

Jeg vender tilbage med det mad. Men nu har I set det.

Solen var ved at gå ned. Så jeg gik med raske skridt mod overnatningen. Et shelter i Neble. Jeg kiggede på kortet. Det skulle ligge ca 1 km væk og omme bag Neble. Så jeg gik videre. Rent tilfældigt så jeg til venstre da jeg gik igennem Neble. Det lå shelterpladsen.

Nogle af anvisningerne er altså fortegnet. Men det var dejligt at være fremme.

Jeg troede jeg ville være alene. Men nej. En amerikansk mand havde taget et shelter. Så jeg tog det ved siden af. Vi snakkede kort. Jeg ville have mad og i seng.

Aftensmaden var en lille pizza fra Netto. Tøjet kom op til luftning. På med uldundertøjet. Puttede under quilten og faldt hurtig søvn.

Godnat ?

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.