En dag på asfalt

En dag på asfalt er sådan jeg husker denne dag. Asfalt, asfalt med asfalt på. Jeg håber, at der kommer mere natur og hyggelige stier.

Fakta
Dag 2
Fra Bogø Havn til Møn Natur lejrplads
10 km i dag og 16,5 km i alt

En varm  og hyggelig begyndelse

Dagen startede i shelteret med de tre, knap så fremmede piger, som havde møvet sig ind sent om aftenen dagen før.

Læs af snittet her ? “Bogø er første stop på Camønoen”

Det er jo altid sjovt, det der med en overnatning i et shelter. Man ved aldrig om man skal sove alene eller hvem man skal sove med. Spændende!

En dag på asfalt solcelle vandring nomad 7

Nogle er stået tidligt op for at slikke sol

Vi havde alle sovet godt og vågnede i godt humør. Vi snakkede lidt om Camønoen. De havde vandret den i tre etaper i juni. De synes den var for dårlig afmærket, at der var for meget asfalt og at kortet var for dårlig til at vandre efter.

Jeg er selv ved at danne mig en fair menig. Så jeg har ingen officiel mening endnu. Dagen var dog en dag på asfalt.

Hygge og morgenmad i Bogø Havn

Morgenmaden blev indtaget i Bogø Havn. Faaborg leverpostej og hyben.

Mens jeg spiste morgenmad, lagde “Ida” til som er færgen, der sejler til Stubbekøbing. Den lille havn var fyldt med folk som skulle med. Jeg fik en snak med flere af dem.

Jeg snakkede med 2 par som var ude sammen på mc. Vi snakkede om “Træf på toppen” i Skagen. Om husmoderstrippetisse og om hvad mænd laver uden deres koner på et MC træf. Jeg har selv været afsted til “Træf på toppen” flere gange. Det er lige dele festligt og ynkeligt.

Når man vandrer alene snakker man konstant med nye folk. Det er ret hyggeligt.

Inden jeg daffede videre tog jeg lige et billede af shelterpladsen. Så kan I se hvordan den ser ud.

Madpakken må holde så længe den kan

Min plan var at købe ind i Dagli’Brugsen i Bogø By og snakke med de lokale. De måtte da vide noget om Camønoen. Jeg ville gerne købe er kort og snakke om der virkelig var så få indkøb som jeg havde undersøgt.

Et kort havde de ikke. Kun Geo Centret og Turistinformationen i Stege sælger det fysiske. Nå! Æv!

Det samme med indkøb. Der virkelig ikke meget. Så en ny plan blev lagt. Jeg købte mere brød og 4 Fåborg leverpostej. I min taske har jeg mere fra samme skuffe + 400 g pulver som kan forvandles til lækker grød.

Min medbragte madpakke må holde så lang tid den kan. Ca 4-5 dage. Ellers supplerer jeg med mad jeg sanker. Hyben, æbler, brombær og blommer.

Jeg planlægger 2 dage fremad og må tage højde for hvor næste indkøb er. Engang i mellem kommer jeg også forbi et pizzeria og bliver fodret af folk.

En dag på asfalt uden anmærkninger

Efter besøget i Bogø By, gik jeg mod den nye op overnatning. Kursen var sat og benene startede op. Ingen slinger i valsen. Kun fremad.

Fra jeg gik ud ad Bogø By og ud på den trafikkerede Grønsundvej til jeg ramte det nye overnatningssted, var der ingen skilte eller anmærkninger. Kun asfalt. Jeg kiggede virkelig godt efter. Måske har jeg overset noget.

Det var en kedelig rute. Over Dæmningen til Møn. Det var lige som at vandre over til Rømø igen i februar 2018.

Læs afsnittet her ? “Rømø og en frisk vandring over Dæmningen”

Efter Dæmningen var besejret måtte jeg have en pause. Se om jeg ikke kunne klemme noget mad ned. Jeg kunne ikke lige se nogle gode steder. Lige indtil jeg kiggede ind til venstre og så et bænke- og bordsæt. Tænk man kunne blive så glad.

Først vil jeg tage et billede hvor jeg helt afslappet og henslængt sidder og er totalt cool. Jeg fandt en stub på dem anden side af vejen. Satte mit nye kamera på 10 sek og spænede. Jeg troede billedet var i hus. Ved I hvordan nogle billeder kommer til at se ud ? Dem som ikke så ofte kommer med ?

Sådan her ?

Sådan går det når man er ene kvinde om alt på en solo vandretur. Når man ikke har et professionelt kamera- og videohold med, bliver billederne nogle gange derefter.

Jeg er godt til selv at skabe lidt fis og ballade på en kedelig vandredag. Men på et tidspunkt går gassen også af ballonen

Camønoen pause varme vandring en dag på asfalt

Et lille hvil på et bord var tiltrængt

Efter den lange pause måtte jeg videre. En dag på asfalt var desværre ikke slut.

Op med mig og videre.

Jeg fandt det nye sted. Det befandt sig inde i en privat have. Et lillebitte skilt førte ind i en sjov naturhave. Det koster 30,- pr overnatning. Men så er der bad, strøm, drikkevand, muldtoilet, skyggefulde steder med ro og plads til teltet.

Stedet hedder Møns Natur lejrplads og I kan se deres Facebook ? her.

Aftenen kom og gik

Jeg var træt da jeg kom frem. Jeg blev mødte med venlighed, nysgerrighed og mad. Af naboen fik jeg chips. Serveret i en frisbee som ligger fast i haven. Lidt mad og kaffe fik jeg også. Det er normalt ikke med i prisen. Men der var noget tilovers, som ikke skulle smides ud. Hva’be’har! Så fint.

En dag på asfalt hannah in colors vandring Camønoen møn salt

Så er der serveret på fad

Jeg er lidt bekymret for om jeg sveder for meget salt ud. Så chips skulle hjælpe lidt på det.

En pige skulle afsted til Købmanden og spurgte om jeg skulle have noget med. 1 lille pose chips med salt.

Naboen kom med en sodavand. Jeg ville give ham penge, men der var noget andet han hellere ville have. Data. Det fik han.

Så sådan deler man og hjælper hinanden. Det var ikke meget jeg delte den dag. Jeg var træt og jeg tror de kunne se det.

Træt og søvnig

Jeg satte mit telt op. Redte min seng og hyggede resten af aftenen med de andre. 5 grupper var tjekket ind. Fyldt hus.

Jeg holdte ikke længe. Jeg nåede ikke engang at skrive til jer. Jeg var træt og faldt i søvn.

En dag på asfalt hannah in colors vandring Camønoen møn telt lavvu asivik lavvu light 3

Meget plads til en lille vandrer. Jeg elsker det.

Helt viklet ind og med lyden af de legende drenge ved siden af måtte jeg til sidst overgive mig. En dag med asfalt var endelig slut.

?

You may also like...

2 Responses

 1. Marie - Louise Nordentoft Jespersen siger:

  Hej Hanne,
  Jeg og min kæreste har i tankerne, at drage til Camønoen og ville høre dig, om du havde en rute at anbefale eller måske selv har gået ?

  Med venlig hilsner,
  Marie- Louise Nordentoft Jespersen

  • Hanne siger:

   Hej Marie
   Altså jeg har jo vandret hele vejen rundt, så jeg har vandret alle ruterne.
   Lige på stående fod kan jeg ikke lige huske hvor ruterne går henad.
   Men jeg synes naturligvis den store attraktion “Møns Klint” kunne være på ruten.
   Ellers er der jo sydkysten hvor der er flere gode badestrande og liv end nordkysten. Klintholm Havn er også hyggelig. Der er meget liv.

   Jeg vil sige, at I skal finde ud af hvad I gerne vil se og opleve. Hver rute er gode til én slags oplevelse. Inde på deres hjemmeside, kan I læse om de forskellige ruter og hvad de kan tilbyde.

   Jeg kunne bedst lide sydkysten, da jeg kunne vandre langs vandet og holde nogle fantastiske pauser.

   Bare skriv igen, hvis der er spørgsmål. Jeg hjælper gerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.