En smuk nat i skoven

En smuk nat i skoven og jeg havde nok været heldig med den teltflage og bivybag. Men det kan jeg godt leve med. Det vigtigste er nemlg at få succes hen ad vejen som friluftsmenneske. Lige meget hvilket skridt man tager og med hvem. Det fik jeg i den grad her

Vejret havde været vindstille og så skønt. Tænk at jeg var så heldig at have oplevet det.

Dag 6/6. Fra teltflagen med bivybaggen i en privat skov til mit hjem i Slagelse. 5 km i dag og 74 km i alt.

Nybegynder med fumleri i skoven

Jeg er jo faktisk ikke nybegynder mere i det her friluftsliv. Ikke som vandrer i hvert fald. Der er selvfølgelig stadig aspekter i friluftslivet, som jeg kunne blive bedre til. Få mere viden om. Heldigvis for jeg nyder at tilstræbe mig mere viden. Blive klogere. Prøve en masse ting af og konkludere til sidst. Der skal bare være tid og rum til at fumle og fejle.

I går satte jeg nemlig mit første teltflage op i skoven. Jeg plejer, at vandre med mit lille telt. Men det gider jeg ikke mere. Jeg er ikke specielt glad for det telt. Så jeg ville prøve noget nyt. På denne vandring har jeg lånt min mands teltflage og bivybag.

Til dig, som ikke ved hvad det er, kan jeg forklare det således. En teltflage er et vind- og regntæt stykke stof/presenning med huller i, som man spænder op og ovenover over soveposen eller f.eks hængekøjen.

En bivybag er et vind- og vandtæt stykke stof som er formet som et hylster, der passer soveposen. Man ligger inde i bivybaggen med underlaget nederst og selvfølge i soveposen. Den beskytter mod vinden og giver dig beskyttelse mod vinden og regnen. Jeg var f.eks ret så glad for min, da jeg overnattede i det forblæste shelter ved Røsnæs Fyrtårnet.

Dagen før, da jeg skulle sætte teltflagen op, havde jeg fumlet lidt. Simpelthen fordi jeg aldrig har prøvet det før. Til sidst lykkedes det dog.

Man bygger sig selv op inden man hopper

Inden jeg dog hjemmefra havde jeg testet om bivybaggen var tæt. Det var den de fleste steder.

Jeg ville oprindeligt kun havde haft den med. Altså kun bivybaggen. Men da jeg havde overvejet scenariet kunne jeg godt se det. En teltflage giver mere hygge og beskyttelse f.eks til madlavning. For mig handler det om at komme så langt ned i vægt, men stadigvæk havde den der følelse af at det er hyggeligt.
Hvis jeg er på vandring alene, så gider jeg ikke at føle, ar jeg er på øvelse som soldat. Ligesom min mand.
En anden grund, er at jeg også fuldt og fast tror på, at man skal bygge sig selv op.

Senere kan jeg måske køre det mere råt og med mere overlevelse end hygge. Men først skal jeg have indsamlet erfaringer.

Ikke mere udenomssnak. Nu kommer teksten og billederne I har ventet på. Jeg har i den grad været spændt på at vise jer dem. Både fordi jeg selv er stolt, men også fordi jeg ved det inspirerer jer.

Natlige tanker under teltflagen

Jeg var faldet i søvn før 18.30 aftenen før. Så jeg vidste godt, at jeg ville vågne tidligt. Jeg vågnede først om natten kl .1.32. Jeg tjekkede nemlig friluftsuret nede i soveposen. Det var alligevel tidligt.

Men det gør ikke så meget. Jeg har godt nok lagt ofte i naturen og lyttet til naturen og bare slappet af. Mens jeg har tænkt på ting. Små ting og store ting. Brians og mit bryllup, relationer i mit privatliv, friluftsoplevelser, opskrifter til bålet, mine forældre, Brian, min schæfer Musse, nye tiltag i Hannah In Colors og mange flere ting. I kender det godt, ikk’ ?
Tankerne flyder bare. Kommer og går. Jeg er ret fan af det. Det er dejligt og afslappende.

Denne nat tænkte jeg meget på hængekøjer. En smuk nat i skoven gav mig overskud til og tænke. Min nysgerrighed for at lære mere om hængekøjer er meget stor. Selv har jeg ikke én. Eller en til haven på et træstativ og så min minimanistiske hængekøje.

Jeg elsker hængekøjer. Mest fordi jeg er en utrolig magelig kvinde. Jeg breder mig og insisterer på at kunne slappe helt af. Jeg har virkelig lyst til og prøve at vandre med en hængekøje. Jeg har hørt, at der er friluftsfolk der gør det. Men når man nu her i Danmark kun må overnatte i meget få områder af skov, hvordan får man det så til at hænge sammen ?

Naturterapi i naturen til dig

Jeg er ret så træt af én ting. Nemlig at os friluftsmennesker skal stuves sammen på de samme steder, hvor der i forvejen ofte er fyldt op. Selvom jeg elsker, at være social, så har jeg et kæmpe behov for at være alene i naturen. Bare forsvinde et døgn og være stille og mærke roen i naturen.

Det har denne overnatning beskæftiget med i. Folk, som ikke har prøvet, at bruge naturen bevidst, har ikke en anelse om hvad den kan give os. Et fænomen er jo naturterapi. Det er ikke for sjov, at folk med stress skal ud i naturen og finde roen og stilheden.

Jeg får det altid bedre psykisk og mentalt, når jeg er i naturen. Gerne offline med min økse og et bål. Eller på en vandrig som denne. Eller da jeg modtog coaching under åben himmel.

Det er også en af grundende til, at jeg vandrer om vinteren. Her er ingen. Alt er øde og tomt. Jeg får det hele for mig selv.

En smuk nat i skoven

Der var ikke en lyd i skoven den nat. Ingen fugle. Ingen vind. Ingen grene som knækkede. Ingen blade som raslede. Ingen lyde overhovedet. Er I klar over hvor smukt og enestående en oplevelse det er ? Det er helt vildt.

Jeg faldt i søvn igen til stilheden og vågnede tidlig morgen. Lå længe og blundede til ingen lyde i skoven. Sikke en smuk snat i skoven.

Da jeg endelig kravlede ud af mit ly for natten, var jeg fuldstændig ekstatisk. Aldrig i mit liv har jeg prøvet så magisk en overnatning. Jeg så ingen mennesker eller havde internet i 18 timer.

Først skulle jeg have morgenmad. Müesli med hindbær fra feltration. På billedet kan I også se min elskede piezotænder, som jeg har fablet om på denne vintervanring. Og se hvor lange mine negle bliver på 6 dage. Det er frygteligt.

Morgenmaden klarede jeg i skovbunden. I skal se det her billede. Det er et af de bedste billeder af mit friluftsliv, som jeg nogensinde har taget.

En smuk nat i skoven

Jeg får stadig kuldegysninger af det. man skulle tro det var i Sverige langt væk i en skov, hvor ingen mennesker nogensinde har været før. Men nej, det er i Asnæs Vesterskov.

Er det ikke bare det flotteste billede, jeg nogensinde har taget ?

Men husk; at alt skov på Asnæs er privat. Så du skal have lov til og campere der. Jeg fik heldigvis lov. Men nu vil jeg have mere. Det må blive i februar til næste vandring.

En smuk nat i skoven med råbåndsknob

Jeg havde jo lovet jer billeder af mit setup. Så her kommer de med lidt forklarende tekst til. Jeg kan et knob. Den går heldigvis til alt. Det er råbåndsknob. Kællingeknude, hvis jeg er uheldig og ukoncentreret.

Først fra nord.

En smuk nat i skoven

Så fra syd siden.

En smuk nat i skoven

Forfra ved indgangen

Her kan I se minilampen, som jeg fik af Brian i julegave, som det første billede. Det næste viser naturens pløkker. Nemlig en solid gren.

Til sidst, men ikke mindst, skal I se hvordan jeg bandt den op. Det er ikke særlig professionel. Jeg ved det godt. Det skal jeg øve mig på. Og så det med længden af teltflage vs afstand imellem træerne.

Den anden ende, kan I se ovenover på billedet med minilampen.

Jeg har mange ting og lære endnu og det er jeg virkelig glad for. Jeg pakkede mine ting. Børstede tænder. Kastede lidt iskoldt vand i ansigtet og så kickstartede mim dag ellers. På dagens sidste vandring.

Min plan var at vandre indad mod Kalundborg. Tage den på stop og komme hjem før tid. Jeg havde nemlig nogle ting som skulle ordnes. Selvom jeg gerne ville have forsat, så er det rart at komme hjem og få ordnet de ting.

Jeg nåede og vandre 5 km, inden jeg blev samlet op. Men solen skinnede og solen faldt så smukt ind på vejen og i skoven.

Mit lift denne gang var en mand i en stor lastvogn. Han havde afleveret en industriovn til nogle folk længere ude på Asnæs. Vi snakkede om løst og fast. Han kørte mig ind til udkanten af Kalundborg, hvorfra jeg så tog bussen hjem til Slagelse.

Tak for denne gang. Tak fordi I gider og følge mig. Vi ses videre ned af Vestsjællands kyst i februar.

Grønt hjerte fra Hanne

En smuk nat i skoven på flere vintervandringer ?



You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.