Ene høne i friluftslivet

Ene høne i friluftslivet blev jeg den dag. Dagen efter skulle jeg på en planlagt tur med Friluftsgruppen. Så dagen inden ville jeg selv på en lille overnatning. Så jeg kiggede og kiggede. Det skulle helst ligge på vejen ud til Kongskilde Lejrplads.

Jeg fandt intet brugbart. Til gengæld fandt jeg noget andet. Én som følger min frilufsblog Hannah In Colors. Han bor i Slagelse, har bil og skulle ud sammen med hans venner. Drengevenner. Det som jeg ser som en drengetur.

Jeg spurgte ham om jeg da ikke lige kunne komme med der. Det lød dejligt nemt og tiden gik. Det var meget sent på eftermiddagen. Han var frisk, så jeg pakkede, blev hentet og sådan blev jeg pludselig ene høne i friluftslivet.

Ene høne i friluftslivet med 5 mænd

Vi ankom til lejrpladsen som de sidste. De andre 4 mænd var allerede ankommet og i gang.

De samlede brænde til bålet, forberedte aftensmaden, redte deres seng og gør det mænd er bedst til. Drille hinanden. Jeg havde det lige som om jeg var havnet i en drengetur. Ingen af dem kendte jeg. Nogle ville mene det var modigt, dumt eller frisk. Jeg synes det er frisk.

Shelteret lå på Kongsmark Strand. Ikke langt fra vandet.

Øverst til venstre sidder vi alle ved bålet og kigger på kylling på bål som drejer rundt. Rotisserie kylling på bål. Til højre er sengene redt. Min er den grå vintersovepose fra Warmpeace. Den I har set 100 gange før.

Nederst et lækkert billede med bålet og kyllingen som bliver drejet rundt manuelt.

Godnat inden aftensmaden

Kender I det der med og gå kold tidligt ? Aftensmaden var forsinket. Hvis jeg husker korrekt, var aftensmaden først færdig 22.30. Jeg kunne ikke mere. Min træthed var overvældende. Nok mest fordi min arbejdsdag startede 4.15 den fredag. Desuden lokkede min dejlige vinter sovepose mig.

Jeg holdte mig så længe jeg kunne. Den kylling over bål, de friturestegte kartofler og indbagt yankie bar over bål skulle jeg jo smage. Jeg elsker mad på bål. Sådan fælles ture sparker virkelig til min inspiration, når det kommer til mad over bål. Eller i bål.

På billederne ovenover tog jeg lige et hurtig billede til Hannah In Colors’ Instagram og Facebook. Mine følgere holder jo øje med mig. Til højre er kl 20.56 og kyllingen er stadig over bålet. Fra da af gik det hurtigt ned af bakke for mig. Trætheden tog over.

Det endte med jeg gik i seng. Mit varme uldundertøj gjorde lykke.

Endelig var maden færdig. Drengene var så søde og servere noget i min tallerken. Så jeg fik kylling over bål på vinter soveposen. Det smagte godt.
Efter maden ville jeg bare ligge i posen og lytte til dem. 5 sekunder efter sov jeg. Så den længeventede dessert fik jeg heller ikke.

Nogle timer senere kom de 3 mænd i seng. De asede, masede, prustede, puffede, stønnede og i det hele taget var det en værre virvar. Jeg lå og smilte af dem. Jeg kunne mærke de prøvede og være stille.

Da alle lå i soveposen var der endelig stille.

Op og nyde morgensolen ved vandet

Jeg vågnede tidligt. Der var helt stille. Jeg listede ud og ned til vandet hvor jeg sad lidt for mig selv. Bagefter gik jeg tilbage. Drengene var vågen og vi begyndte på morgenmaden. Røræg, ostepølser, baked beans, flutes og ristet toastbrød med smør. Som I kan se på billedet til højre er morgenmaden på vej. Alt lavet over bål. De der ostepølser. Hold da op. Dem glemmer jeg ikke lige foreløbig.

En af drengene lokkede mig til og smage de baked beans. Det er noget jeg går langt udenom. Hvorfor ved jeg faktisk ikke. Nok fordi jeg forestiller mig en hel masse. Det er rimelig dobbeltmoralsk, når jeg altid siger til folk:

“Prøv nu og smag det inden du dømmer det”

Jeg blev så overrasket. Som ham der lokkede mig sagde:

“Alt smager bedre udenfor og lavet over bål”

Hvor har han ret. Jeg skal have baked beans på mine ture fra nu af. De er billige, nemme og perfekte til hverdagens friluftsliv. Vidste du jeg selv ligger opskrifter ud ? Jeg forbereder, afprøver, eksperimenterer og ikke mindst spiser mig igennem mine opskrifter til bål og grill.

Videre til næste overnatning

Efter morgenmaden ryddede vi op, pakkede sammen og tog hver til sit. Min lift, ham som hentede mig dagen før, og jeg skulle følges af til næste overnatning. Den planlagte i Friluftsgruppen. Han hedder forresten Claus. Det er også ham på morgenmads billedet ovenover.

Men inden vi nåede så langt, tog jeg et par billede mere. Jeg synes at min friluftsblog ville toppe med en nuttet friluftshvalp. Det var en af drengene som ejede ham. 5 måneder og toppen af nuttethed på den tur.

Ved siden af den nuttede hvalp kan I se shelteret forfra. Kan I se bakken bagved. Den bakke elsker jeg.

Jeg havde den med på min rute på mine arrangerede vandreture i sommeren 2018.

Udsigten er så smuk. Vil du se den smukke udsigt ? Den kan se i min artikel “Prøvevandringen med de første gæster” eller da jeg selv vandrede den inden “Prøve prøve vandringen skulle lige prøves af”

Ene høne i friluftslivet

Det er slet ikke dårligt og være ene høne blandt 5 friluftsmænd. Det gjorde jeg gerne igen. Men så ville jeg komme før og være mere med til det hele.

Efter morgenmaden pakkede vi sammen og drog hver vores vej. Nogle skulle hjem. Andre, som Claus og jeg, skulle videre ud til det andet arrangement. Det oprindelige planlagte.

Men inden vi nåede så langt nåede vi og stå i Rema1000 og dufte meget kraftig af bål. Uglet hår og beskidt tøj i butikkerne i byen morer mig altid. Vi svingede også forbi hans hjem. Derefter kørte vi afsted. Hvad vi spiste og lavede der kommer i næste artikel.

Grønt hjerte fra Hanne

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.