Fantastisk afslappet fødselsdag

Fantastisk afslappet fødselsdag er ikke noget man kommer sovende til. Eller jeg gjorde faktisk, fordi Brian havde planlagt hele dagen. Jeg skulle bare pakke en taske med det mest fornødne. Så klarede han resten.

Hvor er det dejligt bare at slippe alt og overlade det til manden. Bare læne mig tilbage, og lade mig få overraskelser, mad og sjove oplevelser. Brian er en meget afslappet mand. Så det at han havde planlagt noget for mig på min fødselsdag, kom som en dejlig overraskelse. Jeg glædede som et lille barn.

Da han var til løbetest på Kasernen, kokkererede jeg lige en 1. klasses fødselsdags morgenmad. Lige som jeg vil have den. Sprøde vafler, masser af flødeskum, kirsebær, jordbær, kaffe med mælk og et lille glas overklasse juice. Arme nam. Hvis du kigger på billedet, er du selv skyld i det. Så er du advaret. Da jeg stod op, stod der den smukkeste buket. Han ved hvordan jeg kan lide mine blomster.Fantastisk afslappet fødselsdag vafler ude æg smukke blomster kirsebær jordbær flødeskum

Da han kom hjem fra løbetesten tog vi afsted. Han løb forøvrigt 2,9 km på 12 min. Læg så lige græspollen-allergi oveni. Stakkels pus. Tiden med græspollen for allergiker lige nu er frygtelig. Min 37-års fødselsdag og græspollen allergi. Der kom dog lidt action. Noget jeg vist ikke har prøvet før. Lige noget for mænd i alle aldre. Jeg ved I er misundelig.

Men hvor skal vi hen, Brian ?

Jeg troede vi skulle til Bildsø Strand. Min stakkels hjerne kværnede. Jeg er så nysgerrig, og tænkte på mange steder, men sagde ikke noget. Det var nemlig hans show og jeg nød det. Men da vi ikke drejede af det rigtige sted og fortsatte mod København, blev jeg alligevel overrasket. Uhhh!

Brian kørte med GPS, og Birgitte var noget kommanderende i hendes vejanvisninger. Ofte fyrer jeg bare en masse parforholds gas af. Det samme her:

“Brian, hvordan kan det være, at du altid hører efter hende og gør hvad hun beder dig om ?”
“Fordi hun altid har ret, det har du ikke, mus!”

Da min fornærmede kæbe var kommet op fra gulvet, måtte jeg jo give igen.

“Hun bor heller ikke med mig, skat. Kan hun bage pizza med til dig ? Lave pullet pork og bage burgerboller til dig ? Elske dig og passe på dig ? Og desuden har hun og en GPS ikke altid ret”
“Det har du ret i, mus”
“Tak, jeg siger det bare”

Gokart og hovedpine

Første stop var en Gokart bane. Det er godt nok længe siden. Det kom virkelig som en overraskelse for mig. Den så jeg ikke komme.

Fantastisk afslappet fødselsdag heilskov gokart københavn gokarting

Hold op vi ligner et par med succes

Han havde bestilt en halv time og det var kun os to. Så vi ræsede rundt. 2 pedaler og intet gearskift. Fuld fart fremad. Det er lige til at finde ud af.

Af os to er jeg faktisk mest en racerrøv. Så at han havde booket det, kom lidt bag på mig.
Jeg prøvede virkelig at slå ham. Som i virkelig. Men jeg fik det så dårligt efter 20 min. Hovedpine og kvalme. Tredje gang han overhalede mig, gav jeg op. Taktikken herefter blev bare, at gøre livet surt for ham. Man må ikke brede sig ud på banen. Man skal holde en side. Men måske kom jeg alligevel til det. Jeg fik i hvert fald en advarsel. Tror jeg. Han stod i kanten og pegede med én finger ned i jorden. Hvad betyder det ?

Ny taktik med pige snyd

Så jeg kørte langsomt og prøvede alt jeg kunne, for at holde ham bagved mig. Hvis hans bedste omgangstid blev dårligere end min bedste, ville jeg vinde. På trods af at jeg fik det dårligt, så var det sjovt. Aldrig havde jeg troet at min morfar kørselsmand ville vinde over mig.

Vil du også race hos Gokart ? Så kig på deres side her

Det er sjovt med deres liveskærm. Man se navne og omgangstider. Enten jubler man eller også bliver man sur. De har en langbane på den ene side, hvor gaspedalen bare kommer i bund. Rundt i svingene med fuld blæsbukki, står de små maskiner virkelig fast. Det imponerede mig. Lige meget hvor hurtigt jeg kørte rundt, rykkede de sig ikke ud af kurs.

Hvis jeg ikke fik det så dårligt, så ville jeg gerne prøve det igen. Jeg ved du tænker det er sølle. Derfor sætter jeg mig heller aldrig i rutsjebaner eller lignende. Jeg bliver så dårligt, og jeg finder det ikke morsomt.

Men hvor skal vi så nu hen, Brian

Efter et skud action, var jeg igen spændt. Hvad han nu fundet på ? Amager Strandpark. Er I klar over hvor lækkert et sted det er ? Det er så dejligt. Masser af aktiviteter. Der er strand, mad, kaffe, is og solbadning. Vi blev der længere end Brian havde planlagt. Men som han sagde:

“Du kunne jo ligge der hele dagen, og vi skal jo også videre i planen”
“Jojo, men nu er det min fødselsdag, så jeg har veto. 5 min mere”

Det fik jeg også trumfet igennem efter en hård omgang forhandling. Jeg fik også en is.  Jeg var ude og bade. Efter varmen på stranden fik mig, er der ikke noget bedre end at tage en kold dukkert. Der var sten. Men udover det, så kommer jeg der igen. Det er sikkert. Måske i forbindelse med en vandring eller en by vandring. Jeg kunne også godt finde på at arrangere et “Kom og mød mig” derude. Det sted skal I se.

Ved du ikke hvad “Kom og mød mig” er ? Så læs her.

Mens Brian tog op til flere lure, lå jeg bare og kiggede rundt.  Da vi pakkede sammen og gik ned til bilen, var jeg helt afslappet. Fyldt op af varme, sol og oplevelser. Så jeg var spændt på næste omgang. Hvad nu ?

Er du nysgerrig ? Hvis du vide mere, så kig på Amager Strandparks side her.

En fantastisk afslappet fødselsdag kommer helt af sig selv med en strandtur. Mere af det! Tak!

Brian, hvor går sidste stop så hen ?

Sidste stop på turen var Tivoli. Eller egentlig var det Planetariet. Det vidste jeg dog ikke på det tidspunkt. Han sagde, at vi godt kunne nå både Tivoli og det hemmelige planlagte sted. Så vi fandt en parkeringsplads i indre København.

Han fandt en p-plads, hvor der var afmærket, at det var opladningstationer til el-biler. Jeg sagde til ham:

“Er du nu sikker på, at vi må holde her?”
“Der står ikke noget om andre med almindelige biler”
“Nej, det har du sådan set ret i”

Ja, I kan godt høre hvor det bevæger sig hen. Mere om det senere.

Fantastisk afslappet fødselsdag heilskov københavn espresso house freebie Frapino Cream Koko Choko baresso

Vi traskede ned i Tivoli. På vejen fik jeg lige en “Freebie” drink hos Baresso. Det får man når man er sølvmedlem og har fødselsdag. En Frapino Cream Koko Choko.  Den var okay. Ikke noget særligt og mærkelig grynet i bunden.

Det dyre galopspil i Tivoli

I Tivoli gav vi den gas. Hvis der noget jeg elsker, er det hestegalop spillet. Kender I det? Ellers kig her. Vi ledte efter den, og fandt til sidst. Der er ikke meget denne verden, som kan få mit konkurrencegen op og koge som Galoppen i Tivoli. Jeg vælger nummer 5, det er mit lykketal og vurderer mine medspillere. Hvem er stærke ? Hvem er svage ? Er de voksne ? Børn ?

Jeg står gerne en omgang over, for at få andre medspillere. Det er så sjovt. Med 10 kr pr stil, kan man hurtig blive flænset. De første omgang gik godt. Men ikke sådan at jeg vandt. Brian sagde at de andre også skulle til. Så jeg måtte gå. Uden at have nået målet. At vinde. Men han lovede, at vi kom tilbage efter middagen.

Af andre sjove forlystelser var to sjove. Det ene, hvor vi skulle skyde klatrebjørne, fik Brian 2o/20. Den styrede bare det gevær. Jeg kan stadig høre fuldtræffer lyden. Man kan godt se han håndterer geværer til daglig. Jeg fumlede og var ikke klar da Brian smed pengene i.

Du kan se Klatrebjørne her

Det sidste, som jeg elsker, er “Wack a mole”. Kender I det ? Det er så sjovt bare tæske løs på de stakkels dyr. Jeg griner ofte så meget, at jeg ikke rammer. Brian er eddermame god til det. Hold op, de stakkels muldvarper får tæsk.

Man kunne købe sig fattig i Tivoli. Specielt i Galoppen.
Det var så hyggeligt. Vi er så fantastiske gode til at hygge os sammen.

En fantastisk afslappet fødselsdag kræver en god middag

Stedet til middagen valgte jeg. Jeg ville gerne have noget ordenligt. Måske endda prøve noget nyt. Og jeg skal love for det jeg fik var lækkert. Hvis du kigger på billedet, er du selv ude om det. Klar ?


Jeg valgte Nimb Brasserie. Fin og smagfuldt indrettet og med priser i den lidt dyre ende. Men når maden er så lækker, er det okay. Det var jo en speciel dag.
Åh det smagte så lækkert. Jeg fik:

Pighvar med nye kartofler. Smørsauce med kapers og skalotteløg i. Den pighvar var så mums. Ovenpå var der citron “broken gel”. De små klatter I kan se. Dobbelt mums. Eller mums med mums på. Virkelig kongespise.  Jeg har aldrig smagt “broken gel” før. Dertil fik jeg et glas kølig rosévin. Åh mere dobbelt mums.

Vil du også spise på Nimb Brasserie ? Så tjek deres side ud her.

Efter den gode middag, gik vi ned til Galoppen med 20 kr. To spil til at få mit ønske opfyldt. Første gang var jeg tæt på. Anden gang vandt jeg. Jeg var så glad. Og lidt hoverende. Undskyld!
Jeg tror, at Brians rolige coachende stemme bagved hjalp.

En fantastisk afslappet fødselsdag og en ubehagelig overraskelse

Da vi kom tilbage, lå der en sød lille papirhilsen på 500 kr i forruden. Hold op, mit humør dykkede. Jeg hader sådan noget. Man kan jo altid være bagklog.

“Jeg sagde det jo, skat”
“Ja, men det er altså også mærkeligt”

Det er nemlig mærkeligt. Nu skal I høre hvorfor. Jeg forstår det ikke. Der er el lader. Så selvfølgelig skal elbiler have førsteret. Men der holdte 1 elbil og der var 8 fri. Hvorfor ? Så hvorfor skulle os uden el ikke tage den ? Vi betalte jo. Det er endda rød zone. En anden vinkel ville være, at alle pladser var optaget af elbiler. Så var der jo stadig ikke plads til en elbil mere.

Det er det samme som med handikap toiletter. Hvis jeg virkelig skal tisse, så tager jeg da bare handicaptoilettet. Specielt hvis alt andet er optaget. Hvis der kom en handicappet i kørestol, ville jeg til enhver tid afgive mig plads. Men optaget er optaget. Giver det mening ? Nej, det gør det ikke. Det gør det satme ikke. Og jeg er stadig sur og føler mig bagholdsangrebet.

Så gør det nemmere og skriv “KUN ELBILER”. Så forstår jeg det. Er det mig som har taget fejl ? Eller er jeg bare en sur gammel dame?

En pollentræt mand og en dejlig afslutning

Alt i alt en fantastisk afslappet fødselsdag. Det er dejligt at blive ældre. Jo ældre jeg bliver – jo bedre har jeg det. Aldrig om jeg vil tilbage til 20’erne. Som min far sagde:

“Så er der ikke længe til 40”

Det er sandt. Men dagen i dag, skal lige nydes først.

Hjemme igen, gik Brian simpelthen kold. Selvom vi havde planlagt, at se et afsnit “Naked and afraid XL”. Den stakkels mand har græspollen allergi. Hans øjne var røde og smadrede. Han var så træt og ville egentlig i seng. Men jeg fik overtalt ham til at ligge med mig på sofaen. Pigelist, hedder det.
Vi så et afsnit og hyggede. Holdte i hånd. Till sidst var jeg også træt. Så vi gik i seng.

Men sikke en dejlig fødselsdag. Lige som den skulle være. Lige meget hvad, så var min fødselsdag rigtig dejlig. Han gjorde lidt mere ud af den, fordi han jo skal udsendes. Så at efterlade sin kæreste med dejlige minder, er så sødt tænk. Han er så betænksom.

Gaverne kan I se her ➡“De fedeste fødselsdagsgaver”

Det var alt. Kan I have det godt. Og selv tak for det gode vejr. Jeg har været artig. Brian mener andre har været artigere og jeg har trukket vejret ned. NED? Ned til hvad ? Det kunne da ikke være bedre.

??? fra Hanne & Brian

You may also like...

2 Responses

 1. Arne Simonsen siger:

  Fin beretning om din fødselsdag. Har lige bestilt en popup grill, gider ikke de der engangsgrill.
  Altid spændende læsning fra dig, hold dig munter i sommervarmen.
  Hilsen Arne Simonsen
  PS hils din soldat.

  • Hanne siger:

   Hej Arne. Hvor fantastisk at du kan lide det. Det gør mig meget glad.
   Du bliver med garanti glad for den. Det tør jeg næsten godt love 100 %. Spørg gerne hvis der er tvivl.

   Jeg hilser min soldat fra dig.

   VH Hanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.