Forberedelse inden jobsamtale

Forberedelse inden jobsamtale kunne være at terpe noget, surfe på nettet eller øve sig i at forklare hvad end svage sider er.

For mig var det en overnatning i shelter. Stilheden og roen gør mig så godt. Det gør at jeg finder ro og tid til og tænke. Der var nemlig et par punkter som jeg var i tvivl om.

Nye tider og en ny måde og dyrke mit friluftsliv på

Min plan var og tage i shelter natten inden jobsamtalen. Et sted som lå tæt på Roskilde, hvor jobsamtalen skulle finde sted.

Da udsigten sagde regn og kulde, valgte jeg et shelter i Helvigstrup skov med overdækket bålhus. I kan se stedet nedenunder på mit billede.

forberedelse inden jobsamtale friluftsliv shelter overnatning i shelter bålhus marts

Jeg sov i shelteret i længst til venstre.

I kan se hvor shelteret ligger og hvor jeg parkerede nedenunder på min Google Map. Hvis du ikke er logget ind, kan du nok ikke se det.

Pladsen ligger 10 min gang fra parkeringpladsen. Med bankende hjerte lod jeg min bil stå natten over. Ikke noget jeg bryder mig om efter vi har haft indbrud i den hjemme i Slagelse.

For mig, som altid er vant til at vandre rundt, finder det mærkeligt at køre ud, sætte den og gå hen til pladsen. Men sådan er det nu. Mine prioriteringer har ændret sig. At finde et job kommer i første række.

Forberedelse inden jobsamtale kræver bål

Det første jeg gjorde var og starte et bål. Trangen til det var overvældende og endelig kunne jeg gøre det. Min plan var og lave s’mores. Kender du dem ? En skumfidus mellem to kiks. Sidst jeg spiste sådan nogle var for længe siden til en fest. Hvor jeg faktisk fik en anden til og lave dem. Dengang var jeg ikke så vild med bål som i dag.

Så endnu en lille drøm gik i opfyldelse. Det var så hyggeligt. Men selve de s’mores er ikke lige mig. Det fandt jeg ud af. Men den knitrende ild, stilheden og mit eget selskab var dejligt.

Aftensmaden var en gryderet lavet i min mini trangia over bål. Forberedelse inden jobsamtale kunne også være noget lækker mad over bål. Lige så man slapper af og bliver velfodret.

Nedenunder kan I se billederne af mine s’mores og efter mørkets frembrud var aftensmaden færdig.

Jeg spiste kun halvdelen af aftensmaden. Min sult var ret lille. Resten gemte jeg i min mini trangia til senere. Låget kom på og jeg satte den i shelteret. Min idé var at spise det senere, hvis jeg blev sulten. Jeg har nogle gange vågnet op om natten og været så frygtelig sulten.
Normalt under en vandring kan jeg ellers godt tage fra, når det kommer til mad ➡ “Den evige sult og en heltegerning fra en dame”

Sult kommer jo i alle størrelser. Og denne dag var den lille. Man skal spise efter sin sult. Intet mere – intet andet.

Godnat og sov godt

Klokken var ikke ret mange. Måske 20.30. Søvnen og trætheden sneg sig ind på mig. Det er altså ret sjovt. Når jeg er hjemme i Slagelse, så er mine søvn og senge vaner meget anderledes. Hjemme kan jeg holde mig vågen med tv og andre elektroniske apparater til langt ud på natten. Søvnrytmen bliver forskudt og søvn når jeg ikke altid i hus med. Jeg sover meget let. Har svært ved og sove. Når jeg så endelig sover, og hvis jeg vågner igen, kan jeg ofte ikke falde i søvn. Det er så tåbeligt og jeg er meget træt af det. Lige nu arbejder jeg på det.

I naturen i min sovepose bakser jeg slet ikke med de problemer. Jeg bliver hurtig træt. Jeg sover tidligt og vågner ikke før næste morgen. Så min forberedelse inden jobsamtale var også at få sovet igennem.

Jeg faldt hurtigt i søvn og vågnede først næste morgen. Klar og udhvilet.

Ande koncert lige fra morgenstunden af

Næste morgen vågende jeg tidligt. Ænderne på søen ved siden af havde gang i vilde skænderier. Eller også var de ved at danne faste parforhold. De baskede rundt. Fløj på kryds og tværs af hinanden i par.

Men udsigten nød jeg. I kan se deres sø og min udsigt nedenunder. Lidt gråt og falmet. Men stadig dejligt.

forberedelse inden jobsamtale osprey transporter 65 brænde friluftsliv overnatning i shelter mini trangia mad på tur turmad trangia aftensmad på bål

Jeg havde det så dejligt varmt i min dejlige vintersovepose. Min Warmpeace Viking 900. Venligst sponseret af Spejder sport. Jeg er simpelthen så glad for den. Den har reddet mig i de koldeste nætter på mine vinter vandringer. Jeg tog ingen billeder af den i dag, men I kan se flere her ➡ “Hvordan man holder varmen i en sovepose” eller se den hos Spejdersport her ➡ “Warmpeace Viking 900 sovepose til vinter”

Jeg lå længe og slappede af i soveposen. Måske 20 min. Strak mig dovent som en kat og vendte mig rundt på den anden side. Så lækkert. Lyttede til ænderne. Ellers var der helt stille.

Pandekager på gasbrænderen

Så kom jeg i tanke om morgenmaden. Pandekager på gasbrænderen med mørk chokolade pålæg, bananer og valnødder. Hvis det ikke får én ud af vintersoveposen, så ved jeg ikke hvad. Også selvom den er dejlig varm som min.

Så gik det stærkt. Op og sidde. I tøjet. På med linserne og finde alle tingene frem. Mens pandekagerne bagte sad jeg lidt i stolen og kiggede ud på landskabet. Tilbage igen i shelteret knækkede jeg valnødder med min kniv. Det gik halv godt. Jeg ejer faktisk ikke en nøddeknækker. Så må jeg nøjes med det jeg har.

Det var dejlig afslappende og sidde der. Skifte mellem at vente og spise. Endelig var min te og første pandekage færdig. Jeg var mere end klar. Mums. Hvad siger I ? Kan I lide det ? Eller preller det helt af ?

Growers Cup Liquorice Tea
Det smagte pragtfuldt. Min te er faktisk også sponsoreret af Spejder sport for 100 år siden. Jeg kan ikke finde den rigtige version i deres webshop, så intet link. Den smager godt. Og bryggemetoden er nem og ligetil.

Jeg anede ikke, om jeg kunne bage pandekager på min gasbrænder. Jeg kastede mig bare ud i det. Men det gik så fantastisk. Man skal bare have en tang til og vende dem med. Kanten er lidt høj, men det går. Resultatet er i hvert fald lækkert. Du kan i øvrigt se min anmeldelse af gasbrænderen her ➡ “Optimus Elektra FE Cook gasbrænder”

Nogle kan man kløjs i det

Mens jeg gumlede på den sidste pandekage og drak den sidste te, sad jeg og funderede over den sidste forberedelse inden jobsamtale i Roskilde.

Jeg elsker jobsamtaler. Dem har jeg aldrig haft problemer med. Jeg slapper af og hygger mig. Måske fordi jeg har været til så mange. Måske fordi jeg hviler i mig selv, ved jeg er god nok og jeg ved hvad jeg er værd.

De skriftlige ansøgninger derimod. Dem kløjs jeg godt nok i. Det er endda på trods af ,at jeg holder min friluftsliv blog her og elsker at skrive. Når jeg skriver en artikel som denne her du læser nu, ved jeg nøjagtig hvad jeg får ud af det. Min tid er godt brugt. Når jeg skriver ansøgninger ved jeg aldrig om der er noget til mig i den anden ende. Det der med og føle at jeg måske spilder min tid, er jeg slet ikke særlig god til. Men sådan er spillet.

Desuden har jeg aldrig fået et job ved at skrive en ansøgning. Jeg har fået mine jobs ved nogle-som-kender-nogle metoden.

Meget tid tilbage

Så min forberedelse inden jobsamtale var, at samle tankerne lige der i naturen. Da alt var spist og drukket, pakkede jeg mine ting sammen og gik op mod bilen.

forberedelse inden jobsamtale osprey transporter 65 brænde friluftsliv overnatning i shelter

Mit brænde i favnen er faktisk fra min jule- og nytårsaften i shelter på Bildsø strand. Det slæbte jeg med.

Der var rigelig med tid. Så jeg bestemte mig for én sidste forberedelse inden jobsamtale. Nemlig en lille kop kaffe på en café i nærheden. Mens jeg så var der ville jeg skifte tøj. Øverst i min Osprey havde jeg nemlig et pænt sæt tøj.
Jeg fandt en café. Skiftede til det pæne tøj og lagde en let og pæn make-up. Sikke en forvandling. Nu var jeg klar. Så klar.

Samtalen gik fint. Om jeg fik jobbet ved jeg ikke endnu. Der er jo andre som også har været afsted.
Jeg venter spændt.

Nyt fokus på hverdagens friluftsliv

Jeg har været vant til og vandre langt og i mange dage af gangen. Sådan bliver det ikke i den nærmeste fremtid. Indtil jeg finder et fast job, bliver mit friluftsliv lige denne tur. Den bliver som hverdagens friluftsliv, hvor man tager korte svipture. Og hvor de fleste ture bliver lagt i weekender og ferier.

Det er klart at jeg helst vil det første. Bare give den max gas. Men livet skifter og ændrer sig. Det betyder at jeg må ændre mig. Det gør mig ikke noget. Lige meget hvad så er mit friluftsliv med mig. Og en lille tur med power er bedre end ingen tur. Nye tider – nye ture.

Derfor giver det totalt mening for mig, at slå min forberedelse inden jobsamtale sammen med mit friluftsliv. Hvorfor ikke ?

? fra Hanne

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.