Guidede vandreture kræver frisk luft

Guidede vandreture og frisk luft, så derfor måtte jeg lige ud på et mikro eventyr. Tænker du ikke også bedre i frisk luft ? Det gør jeg. Idéerne kommer væltende. Nogle bliver omfavnet med det samme, mens andre bliver halshugget.

guidede vandreture slagelse hverdagens friluftsliv hannah in colors vandring mikroeventyr

Ud af Slagelse – og ind i skoven.

Så i dag tog jeg i skoven. Visionen var at få konstrueret alle idéerne til de guidede vandreture.

Guidede vandreture i Danmark

Nu da jeg vil arrangere betalte vandreture, har jeg lagt en plan. Planen går ud på, at lære min lokale natur at kende.

Hvilke steder tilbyder Slagelse og omegn ? Det er jeg ved at finde ud af nu.

De guidede vandreture er med start fra april/maj. De bliver til at starte med i mit lokalområde omkring Slagelse. Jeg kan godt afsløre, at jeg glæder mig. Det er en drøm, som går i opfyldelse for mig.

Guidede vandreture er min måde, at inspirerede og få folk i gang på. Jeg har simpelthen fået så mange kommentarer af folk, som så gerne vil afsted. Men af en eller anden grund kommer de ikke ud.

Der er også kommet en del private mail. Folk åbner op og fortæller hemmeligheder. I skal vide, at jeg påskønner hver og én. I inspirerer mig.

Hvis jeg kan hjælpe med dem som skulle have lyst, og opleve det jeg har gjort med vandring, er min lykke gjort.

Aldrig gå ned på en autentisk madpakke

Brian havde fortalt mig om en shelterplads i skoven, hvor de træner med militære køretøjer. Det satte jeg mig for at finde i dag. Punkt nummer 1 på min liste.

Så jeg pakkede min lille nye taske med nogle gode sager. Selvom det bare er et mikroeventyr, så må man ikke gå ned på madpakke, kaffe og godt humør. Den sidste pakkes ikke ned.

Travede mod Slagelse Lystskov i højt sol og humør. Frosten dækkede alle overflader, og hang tilmed på alle grene på min vej. Er det ikke smukt ? ??

Noget af det jeg allermest holder af ved at vandre, er de fantastiske overraskelser. Det kan være et menneske, noget natur eller et dyr. Noget du ikke havde set komme. Jeg kunne nævne mange episoder. Men jeg vælger at fortælle om den fantastiske episode i dag.

Min mini vandring i dag faldt sammen med en anden mands daglige gåtur. Faktisk forskrækkede han mig. Men vi faldt i snak. Vi klikkede og fortalte hinanden hemmeligheder, mens vi gik side om side af de snoede veje. Det endte med at jeg fulgte ham til hans bil. Vi skiltes, sagde på (måske) gensyn og jeg gik tilbage.

Efter turen rundt om søen fandt jeg min destination. Soldatens Lod stod alt dens glans.

Soldatens Lod på en klar og solrig frostdag

Solen stod lige ind. Det var koldt, dejligt frisk og frostklar.

Jeg slog mig ned på den nærmeste bænk. Stillede tasken fra mig på bordet og snusede ind. Duften var fantastisk. Aldrig har en skov duftet så godt.

Madpakken ventede. Den havde jeg glædet mig til. Den ligner selvsagt ikke noget fra en prisbelønnet kogebog. Det gør heller ikke noget. Den smagte godt. Mit liv er ikke noget fra en glimmerbog med frynser på. Det er helt nede på jorden.

Mens jeg sad der fik jeg tygget nogle tanker igennem. Valgt fra og lagt til.
Den friske luft er bare så perfekt at tænke i. Det er som om, at jeg bare tænker klarere om vinteren i den friske luft.

De små magiske afbræk

For mig er sådan et lille afbræk fantastisk. Jeg kunne vælge at spise min frokost hjemme. Hvilket jeg jo også gør langt de fleste dage. Men i dag havde jeg en plan.

Noget af det bedste ved vandring er nemlig, at det i høj grad kan gradbøjes. Lange ture, som dem jeg vandrer, eller ikke mere eller mindre rigtige end end en kort.

Vi skal nok mere se på, hvad vi vil have ud af det. Vandring er nemlig god for mange ting. Hvis jeg kigger i et bredere perspektiv, er der endnu flere tilbud og metoder i ordet friluftsliv.

Den dejlige hjemtur

Hjemturen gik i rask trav. Men selvom det gik hurtigt, ser og nyder jeg alt. Jeg fik hvad jeg gik efter. At skrælle tankerne ned og arbejde videre. Naturen svigter dig aldrig.

Soldatens Lod er bare første skridt. Der er meget mere at udforske. Jeg gør mit ypperste med de arrangede vandreture. Umagehed belønner sig. Du kan se de arrangerede vandreture her.

? fra Hanne

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.