Heftig start og god begyndelse

Heftig start og god begyndelse. Sikke en heftig start. Sådan har jeg aldrig startet en vinter vandretur på. Det har virkelig været frygteligt. Men jeg går ud fra, at det kun er startvanskeligheder pga min uvidenhed. En erfaring jeg er ved at gøre nu.

Jeg kan trøste mig med, at tøjet har jeg styr på. Det er intet problem, at holde mig varm om dagen når jeg vandrer. Det er svære i nattetimerne. når jeg ligger stille. I kan se mit tøj til vandring når det er vinter her ➡ “Tøj til vandring om vinteren”

Fakta
Fredag 1. december
Fra Ålborg til sheltret i børnehaven
6 km i dag og 6 km i alt

Heftig start aalborg kennedy arkaden vandring om vinteren vinter vandring vintervandring vandring om vinteren fryser sover i sovepose varm sovepose dame varme soveposer

 

Min stolthed er lidt såret – intet andet.

Alt startede fedt. Togturen til Aalborg var hyggelig. Spændingen stor. Men da det var min første vintertur med frostgrader, måtte jeg lige en tur ned i en klaprende kulkælder.

Så kære læser? Tag venligst ved lære og lær om min første nat ude i december. Du kan kun blive klogere.

Heftig start med nyt grej

Velankommet til Spejdersport Aalborg for at hente sponseret grej til turen. Det der manglede røg med oveni. Det var det i så i live videoen fra i går.

Tiden gik. Hvor den blev af ved jeg stadig ikke. Der var mere jeg skulle have styr på, som jeg ikke havde regnet med. Vandring i en hel ny årstid, krævede mere hjælp fra Spejdersport. Tak til jer i butikken. I tog jer virkelig godt af mig. Så dejligt. Nogle ting var jeg nemlig i tvivl om.
Pludselig var det mørkt, koldere og butikken lukkede. Jeg nåede ikke bussen ud til sheltret.
Så ville jeg have taget den næste. Men så at det tog væsentlig længere tid og der var et tåbeligt skift midt ude på landet. Så jeg måtte jo finde på noget andet.

En ny ide og et shelter i en børnehave

Så slog det mig, at der måtte være shelters omkring hvor jeg var.
Et shelter lå ret tæt på og så jeg bestemte mig for at gå ud til det. Jeg startede med at gå forkert. Stadig aner jeg ikke hvordan det kunne ske. Tror min træthed spillede ind.

Tilsidst jeg fandt det. Det mest underligste placerede shelter. Midt i en børnehavens legeplads. Nu var det weekend, så der kom ingen dagen efter.
Men ellers havde børnene jo set mig ligge der næste morgen og tilkaldt en pædagog.

“Der ligger en stodder i vores shelter og sover, Lone”

Det forestiller jeg mig en af pædagogerne hedder.

Natten var slem. Den må have været verdens værste nat. Natten bød også på sparsomme -2.°. Jeg frøs og var så forfrossen, så tænderne klaprede. Mine fødder var frosne og humøret i bund. Jeg fattede det ikke.

Det er begrænset, hvad jeg sov i nat. 2-3 timer måske. Ydermere skulle jeg også ud og tisse tre gange. Varmen fik jeg aldrig, så jeg var nedslået og forvirret, da jeg vågnede næste morgen. Under morgenmaden tænkte jeg. Tænkte på hvad mine muligheder var.

Jeg havde slet ikke lyst til at gå tilbage til Spejdersport. Jeg er en selvstændig kvinde med ben i næsen, så det passede mig slet ikke. Faktisk slet ikke. At klare mig sig er altid mit mål. Men at række ud, når man ikke har mere viden eller trænger til hjælp, er også en stor styrke. Man skal vide hvornår man har lidt nok og så komme videre. Derfor var beslutningen ikke svær.

Efter en nedtur kommer der altid en optur

Min løsning var at gå tilbage til Spejder Sport og fortælle om min oplevelse. 14 nætter og dage  på den måde ? Nej tak! Ikke engang turen ind til butikken gav mig varmen. Jeg var stadig kold, sur, træt og forvirret. En heftig start kræver en ny start og planlægning.

I butikken blev jeg taget imod med åbne arme. Fortalte om min nat. Næppe havde jeg talt til 10 før drengene i butikken havde en løsning.

1. Warmpeace Viking 900 sovepose ned til -7°.
2. Asivik Nanok fleece lagenpose. Så er vi på -9°.
3. Asivik isolerende skumunderlag.
4. Buff hue med lækker blød merinould (Den findes ikke i webshoppen pt)
5. Fjällräven Vidda Pro vandrebukser.

Det overskydende grej sendte jeg hjem til Brian fra butikken. Min elskede Asivik 3S sovepose, huerne, quliten og nogle andre småting.
Efter råd fra drengene i butikken, valgte vi at videresende en kasse med mad, kaffe, te, snacks og en stor gas. Én af drengene tilbød, at tage den med syd for Hirtshals. Jeg har nemlig fået tilbudt en overnatning i et helt specielt shelter der.

TAK til drengene for den fine behandling i Spejdersport Aalborg. Det glemmer jeg aldrig. I var så søde og hjælpsomme. Specielt tak til dig som fandt det nye grej og som transporterede min kasse? Du ved hvem du er.

Holder det nye grej så ?

Nu har jeg kun godt vinter grej. Jeg er spændt på sovearrangementet. Holder det?! Jeg må indrømme jeg er nervøs. Én nat mere med klaprende gebis orker jeg simpelthen ikke. Lige nu tror jeg ikke på noget. Jeg er virkelig chokeret og det har givet mig en brat opvågning.

Det er altså ikke en sommerlejr det her. Der skal skrappere midler til.

Min taske er totalt pakket om efter Spejdersports anbefalinger. Ude bagved hev 1 medarbejder og jeg alt ud og gennemgik alt. Efter hans anbefalinger pakkede jeg den om. Jeg har virkelig gode folk at spare med. Indtil videre ved jeg ikke om jeg kan lide at vandre om vinteren. Det er så meget anderledes end bare fra efteråret.

Men jeg tager 1 dag af gangen med det gode grej og bygger mig op. Så går det. Så en heftig start betyder nødvendigvis ikke en dårlig slutning. Eller at man giver op.

Det var alt.

? fra Hanne.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.