Hestra Windstopper Pullover Mitten | Anmeldelse

Hestra Windstopper Pullover Mitten handsker eller luffer er mine vinterhalvårs handsker når jeg vandrer. Et par handsker eller luffer er uundværlige når du skal være udenfor om vinteren. Et par Hestra Windstopper Pullover Mitten kunne godt være svaret på dine bønner. Måske er du på jagt efter et par nye og er landet her på min vandre- og friluftsblog. I så fald skal du være velkommen.

Mine Hestra Windstopper Pullover Mitten handsker har fulgt mig i over et år nu. Jeg tester og bruger mit grej. Jeg bruger det og holder mig ikke tilbage, men samtidig passer jeg på det. De er slidstærke, hårdføre og føles som noget særligt og have på. Jeg kan stå inde for dem.

Billederne nedenunder fra nedenunder er fra min vandring i december 2017.

Nu til nogle fakta og så anmeldelsen til sidst. God fornøjelse.

Fakta:

Producent: Hestra
Navn: Hestra Windstopper Pullover Mitten
Lynlås: Lynlåslommer og lynlås til og lukke regnjakken
Antal sæsoner: Allround til hele året.
Testet på: Vandreturen i december 2017, februar 2018 og på Nordkyststien i december 2018.
Sæson: Vinter halvåret
Testet i: Danmark
Sponseret: Ja
Forhandler: Spejdersport. De er ikke pt i deres webshop. Men spørg efter dem i din lokale Spejdersport
Pris: Ca 550 kr
Vægt: 115 g
Materiale yderst: Gore Windstopper® Soft Shell
Materiale inderst: Microfleece
Materiale i håndfladen: Clarino læder
Farve: Mørkegrønne
Detaljer: Strop af læder, magneter i håndryggen og stropper til hurtig at få dem af
Str: Mine Hestra handsker er str 8 og jeg har ret små hænder. De kunne godt have siddet tættere ind til min hånd. Men da jeg fik en liner handske med og prøvede dem sammen, føltes det dejligt. Jeg har heller ingen oplevelser haft, hvor handsken har gledet rundt og irriteret.

 

ANMELDELSEN


Hestra Windstopper Pullover Mitten handsker til vandring varme handsker anmeldelse

Det positive

De positive er der virkelige mange af. Så dem starter vi med.

Bevægelighed

Bevægeligheden er i top. Altså det er jo lige meget hvad du laver udenfor, så skal dine handsker følge dog og dine regler. Dine bevægelser. Nu vandrer jeg med mine, så det er ligesom der min erfaring ligger.
Når jeg vander ligger jeg ikke mærke til dem. De er der jo bare på hænderne. Det er når der skal arbejdes de virkelig topper. Det at flappen kan vippes over gør at man kan få en meget bedre bevægelighed. Hvad enten det er pakke sit grej ud eller ned. Slå teltet op. Starte gasbrænderen. Spise sin dejlige varme mad. Knappe bukserne og snøre dine vandrestøvler.
Alt efter hvilken opgave der skal løses vipper man flappen op eller ned igen. Det er så smart.
Hvis du skal pege efter små fugle er de dog noget upræcise. I hvert fald med flappen oppe. Det er afprøvet.

Åndbarhed

Selvom dine hænder skal være varme og tørre skal de ikke svede. Dine hænder skal komme af med den overskydende varme.
Engang imellem får jeg det ret varmt. Så indtil det punkt ånder handskerne fint. Når jeg så får det ubehagelig varmt, slår jeg flappen op og venter. Efter 2 -3 min føles det bedre.
Tro  det eller ej, så får jeg det ofte får varmt om vinteren når jeg vandrer. Der må jeg sige, at Hestra handsken gør arbejdet godt. Overophedning klares hurtigt. Netop på grund af flapperne. Kan I huske i gamle dage da man tog hele handsken af ? Det var alt for voldsom en regulering af kropsvarmen. Så enten måtte man svede eller fryse ihjel.
Medmindre det var mormors hjemmestrikkede. Det er et helt særskilt kapitel.

Magneter i håndryggen

På håndryggen, på flappen og nede ved håndleddet, sidder der to magneter. Når du slår flappen op fanger de to magneter hinanden og holder flappen på plads. Det er uhyre vigtigt en detalje. Hvis de ikke var der, så ville flappen hele tiden falde ned over og irritere dig. Flappen ville komme i vejen så du ikke kunne se. Eller når du starter et bål ville flappen blive futtet af.
De er intet mindre end fantastiske. De holder og jeg har aldrig oplevet de falder fra hinanden. De holder sammen ind du selv slår flappen ned igen.
Du kan faktisk og snige fingerne under ud og så med et hurtigt ryk få vippet flappen op til magneten. Så er du fri for og bruge den anden hånd.

Stropperne

På handskerne sidder der to stropper. Dem bruger jeg ret flittigt. En passende karabinhage i stropperne og de kan hænge fast og sikkert et sted på din rygsæk. Oftest hænger de der når det er for varmt til og have dem på.
De er praktiske, så der er styr på handskerne, når de ikke er i brug, men alligevel skal være indenfor rækkevidde.

Stropperne til hurtig fjernelse

Mellem de to yderste fingre sidder der to stærke stropper. Du kan se dem på det øverste billede til venstre. De er også vild praktiske. De bruges til at kunne få handskerne af ved et kraftigt ryk.
Jeg bruger dem rigtigt meget. Der er situationer, selv i den vildeste kulde, hvor du skal have hænderne fri meget hurtigt. De kommer meget hurtige af med de stopper.
Jeg bruger enden anden hånd eller tænderne. Tænderne er ret effektive. Og de er lige ved hånden, eller hvordan man skal formulere det. Det er i hvert fald sandt.

Pasformen

Mine Hestra Windstopper Pullover Mitten handsker passer mine hænder perfekt. De sidder ind til hånden, men ikke sådan det strammer eller irriterer. Det jeg rigtig godt kan lide er designet ved håndleddet. Manchetterne sidder tæt ind til håndleddet. Der er dog stadig en kile som giver bevægelsesfrihed.
Alt efter vejret og kulden putter jeg min skaljakke og fiberjakke udover håndeldet og spænder velcroen på jakken. Så er der helt lukket. Ingen kold luft kommer der ind. Selvom handsken ligger under flere lag har den aldrig irriteret mig.
Elastikken over manchetten lægger endnu mere til den gode pasform.

Det negative

Jeg har virkelig grublet og grublet. Jeg KAN ikke finde noget negativt ved dem. Det mener jeg virkelig. De arbejder virkelig altid 100 % med mig. Hvis jeg kommer på noget, lad os sige om et år, så skriver jeg det ind her. Men for nu er der virkelig ikke noget. Det må være den perfekte handske.

Hvis du har oplevet noget negativt med dem, så hører jeg det hellere end gerne.

Bemærkninger

Bemærkninger er hverken positivt eller negativt. Det er bare noget jeg synes, du skal være opmærksom på. Det kan også være noget specifikt jeg har tænkt.

2-1 tricket

Denne handske kan godt bæres uden handsker indenunder. Når jeg vandrer har jeg nogle gange kun den inderste på. Og omvendt kun denne handske på. Det kommer an på hvor koldt det er og hvor skrap vinden er.
Så hvis du allerede nu ved du vil have en indenunder, skal du tage hensyn til størrelsen på din nye Hestra handske. Den inderste skal være mindre så de ikke karambolere.
Min inderste er denne “Hestra Touch Point Active Liners”. Den har størrelse 7. Hvor min yderste luffe har str 8.

De kan da umuligt være varme nok

Da jeg selv måtte vælge et par handsker i Spejdersport butikken i Aalborg kiggede jeg meget rundt. Kunne ikke bestemme mig. Hvad ledte jeg egentlig efter ? Hvad skulle jeg tage hensyn til ? Hvad udgør egentlig en god handske til vandring ?
Jeg var ikke kommet til en fornuftig beslutning, da den unde mand som hjalp mig foreslog disse Hestra Windstopper Pullover Mitten. En revne i midten ? De så ikke ud af meget. Jeg er af natur altid skeptisk før jeg selv prøver noget.
Den unge mand var vild med dem. Vi snakkede lidt og de ting hans sagde gav mening. Så jeg tog dem. Du skal ikke være bekymret. De HOLDER varmen inde og vind og regn er ikke endnu kommet ind. På trods af meget regn og vind har de holdt.

Sneboldkampen taber du nok

Da jeg var i Tallinn og besøge Brian på hans tredje og sidste orlov, havde jeg mine Hestra Windstopper Pullover Mitten med. Det var december og det var koldt. Noget jeg fandt ud af er, at de er virkelig dårlige til og forme snebolde i hånden med. Sneen glider ned under flappen og ind til fingerne.

Nu er jeg ret ligeglad med sneboldkamp. Jeg bruger mine handsker til vandring og friluftsliv. Men jeg nævner det, fordi jeg er ærlig i mine anmeldelser.

Er en Hestra Windstopper Pullover Mitten handskerne værd at købe ?

Som du allerede nok har gættet er jeg ret pjattet med disse frilufts luffer. De gør arbejdet til fulde. Hvis du er ligeså glad for at være udenfor, når det er koldt som jeg er, kunne jeg ikke forestille mig de ikke var interessante. Det skulle da lige være præferencer som farve og mærke. Eller hvis den ikke sidder godt på dine hænder.

Kvaliteten og de geniale detaljer er i hvert fald i top.

Prøv den i en butik og tag den derfra. Når du har den på, så forstil dig det er -10 og vinden pisker ind på dine hænder. Kan du mærke det ? Nej, det kan du ikke. Nemlig fordi de er så fabelagtige.

Hvis du erhverver dig Hestra Windstopper Pullover Mitten handskerne og IKKE er tilfreds, så send mig gerne en note. For det skal jeg da lige høre om. Så bliver jeg først nysgerrig,

? fra Hanne

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.