Hviledag med pandekager på bål

Hviledag på Mamrelund i Hvide Sande var så dejligt. Der er ikke sket noget som helst i dag. Fantastisk.
Jeg sov længe i teltet. Det blafrede for vildt i går og fortsatte i dag. Selvom jeg både havde natbrille og ørepropper i vågnede jeg konstant med mellemrum hele natten. Tilsidst orkede jeg ikke mere.

Bloggerarbejde er der altid noget af

En del skriblerier ventede på mig. I havde også lagt kommentarer og der var en privat besked. De fleste skriver bare, at det er hyggeligt, inspirerende og lærerigt at følge mig. Andre skriver en mail og spørger om konkrete råd til noget. Eller også vil de vide mere om noget af mit udstyr. Det er fint med mig. Bare folk ikke forventer, at jeg svarer med det samme. Specielt ikke når jeg vandrer.

Når alt kommer til alt, elsker jeg at hjælpe. Nogle ting kan være svært at gennemskue. Så er det rart, at spørge én som har været der. Jeg gør altid mit bedste og svarer alle. Med tiden. Så fortsæt I bare.

Skriblerierne begyndte at skrive om dagen i går på SoMe. Jeg har nemlig en masse jeg gerne ville fortælle. Efter Rambo pizzaen i går kunne jeg godt strække morgenmaden lidt. Har du ikke læst det afsnit ?

Så læs “Kold overnatning i en shelter slog mig ikke ud”

Hele Rambo pizzaen røg ned. Selv jeg var overrasket. Normalt spiser jeg 2 stykker og er rigelig mæt.

Efter opdateringen på Facebook, tændte jeg bål og lagde an til pandekager. Lige pludselig kom der gæster. Jeg kunne genkende pigen fra sidste shelter plads.

Når man møder ens barndom i en anden

Flere kom til. Det viste sig, at være tre pædagoger og en håndfuld piger på cykeltur. Pigerne var i aflastning og var så søde. Mens jeg bagte pandekager fortalte jeg om min opvækst.

En mor som ikke havde interesse i mig, livet på børnehjemmet og så plejefamilie tilsidst. Det er barske vilkår, og jeg vil mægtig gerne fortælle om min opvækst, fordi vi trænger til solstråle historier om fjernelse af børn. De lyttede meget intens og spurgte mig om alt muligt. Så hyggeligt.

Når jeg møder sådan unge mennesker eller ligefrem børn, gør jeg meget ud af af fortælle, at man har mulighed for at blive glad igen. Jeg ved lige præcis hvad de tumler med. Derfor vælger jeg mine ord med omhu.

Vidste du at jeg har boet på børnehjem ? Vil du læse mere ? Læs på “Om mig”

Da jeg skulle sætte tænderne i pandekagerne begyndte det at regne. Typisk. Pandekage lavet i mini trangiaen og med chokoladestykker med hasselnødder og banan spist i teltet. Jamen, halleluja. Det er livet.

Kan man så overhovedet være sur over regn ?

Jeg lå i regnvejr i teltet og læste i den bog jeg har købt. Jeg tog mig en lang lur og følte mig tryg, velvidende at High Peak holder mig tør og beskyttet.
Da jeg vågnede igen regnede det ikke længere. Det blæste vildt meget. Så jeg lagde en kabale med de nyindkøbte kort ude ved bordet i blæsten. Det passer selvfølgelig ikke. Men se det for jer.

Storvask og lufttørring

Jeg bagte den sidste pandekage, som var helt vildt fråds. 1 kæmpebanan og meget chokolade, som smeltede.

Chokoladen smeltede og drev ned af siderne på pandekagerne. De sprøde hasselnødder, den søde og bløde banan. Til sidst den smeltede chokolade. Åh jeg var i himlen.

Det var så god en pandekage. Pandekager på bål hører til min yndlingsspise når jeg vandrer om sommeren.

Efter pandekagerne satte der lige lidt virkelighed ind. Noget af mit tøj skulle lufttørres og noget skulle vaskes. Så en omgang storvask og lufttørring. Det er så rar og beroligende følelse at gøre noget ekstra. Små ting på en vandretur betyder rigtig meget. Her var det en tømning af min vandrerygsæk, vask, lufttørring og pandekagerne. Så tror jeg ikke, at en hviledag i Mamrelund kunne have været bedre.

hvildedag mamrelund hvide sande Vandretur Vandring i danmark Esbjerg Fanø Ringkøbing Hannah in colors Spejdersport Osprey Atmos AG 65 Salomon Quest prime GTX hvide sande mamrelund high peak sparrow telt Gerber Bear Grylls Overlevelsesøkse Gerber Bear Grylls Ultimate Fine Blade Kniv

Jeg har også nået at arbejde lidt med øksen og dolken. Én af pædagogerne prøvede at hugge med øksen og hun var meget begejstret. Hun inspirerede mig også, ligesom drengene forleden.
Jeg har fundet ud af, at jeg kan bruge dem som hammer og mejsel. Det er smart. Så kan jeg tage små stykker træ af til bålet.

Nye planer efter hviledag

Min hviledag var lige som den skulle være. Resten af dagen skal der intet ske. Tidlig i seng. Læste lidt. Svarede på jeres søde og sjove kommentarer. Lige nu ligger jeg i det blafrende telt og gumler slik, mens jeg skriver dette til her.

I morgen skal jeg videre. Jeg starter med hygge i Hvide Sande. Trænger til en stor kop kaffe mens jeg labber strøm. Og så skal jeg have en fiskefrikadelle fra den berømte fiskehandler. Måske 2. Mums. Ellers nyde udsigterne, tage selfies til jer og videre til næste overnatning.

Hvis I vil læse om en anden hviledag kan jeg anbefale at læse ➡ “Hviledag og proviantering i Hanstholm” i oktober 2017 eller måske denne ➡“Hviledag på Mandø med indbygget rundtur og fuglekiggeri” fra februar 2018.

Tak fordi I følger mig.

Vi ses??

? fra Hanne

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.