Hvordan holder man varmen i en sovepose

Hvordan holder man varmen i en sovepose, fandt jeg ikke ud af natten før, hvor jeg frøs hele natten. Jeg havde fejlvurderet hele mit sovearrangement. Vintervandring er for alle. Bare man har lidt erfaring og en rigtig varm sovepose.

Fakta
Dag 1
Fra Bjerget shelter til Klim
11 km i dag og 17,5 km i alt

Dagen i dag startede helt groggy. Jeg vågnede 9.30. Efter 12 timers boblen i posen.

Jeg havde ikke hørt ægteparrets søn og kone komme hjem om natten. Jeg vågner ellers ved den mindste lyd.

Lækker morgenmad blev indtaget på terrassen ved shelter åbningen. Dejligt isoleret shelter. Lige i morgensolen. Det er faktisk ikke første gang jeg sover i dette shelter. Da jeg sluttede den sidste vandring, var dette mit sidste sted. I kan læse dagbogen her “Afrejsedag og min solovandring er slut

På det første billede nedenunder er jeg lige vågnet. Helt groggy og og forvirret. På det næste er mit morgen setup klar til morgenmad. På det sidste er jeg i gang med maden og nyder solen,

Efter den lækre morgenmad i bagende sol pakkede jeg sammen. Snakkede lidt med sønnen og så ellers videre til Klim. Strålende sol. Ren lykke.

Kærlighed, en vinter sovepose og hvordan holder man varmen

Mens jeg vandrede ind mod Klim, tænkte jeg lidt på den nye sovepose. Sikke en lækker sag. Og sikke en forskel. Det er ingen sag og sove udenfor i en sovepose i minus grader i mine nye Warmpeace Viking 900.
Inden jeg pakkede sammen, tog jeg lige et billede til jer, så I kan info indeni den.

hvordan holder man varmen i en sovepose
Hvordan holder man varmen i en sovepose har jeg fundet ud af i nat. Jeg er oprigtig imponeret over den. Når man først en nat har frossen alvorligt, været ulykkelig OG sur på sig selv, tror man ikke på at en en sovepose kan være varm.

Men faktisk er det ikke kun den dejlige varme sovepose som skal have skylden. Under mig havde jeg også et skum underlag, min isolerede liggeunderlag som er en madras, en fleceeliner og uld undertøj. For mig er det opskriften på kolde nætter ned til mange frostgrader.

Spørgsmål fra de kuldskære mennesker om frost

Folk spørger mig altid hvordan holder man varmen i en sovepose. Eller hvordan holder man varmen udenfor når man vandrer om vinteren i frostgrader. Jeg kan svare lige her. I hvert fald når jeg sover udenfor i en sovepose i frostgrader.

Svaret er det sæt som jeg har sovet i i nat. Om sættet er noget for dig, kan jeg ikke svare på. Men hver gang jeg bliver spurgt, tager jeg gerne tid til og svare på spørgsmålene.

Hvis du tænker på hvad jeg vandrer i om vinteren og som holder mig varm, kan du læse her “Tøj til vandring om vinteren” I februar måtte jeg lige smække en dunvest ind i sættet også.

Hvis du også spekulerer på om jeg er en frossenpind, vil jeg svare nej. Jeg ligger midt i. Aldrig kolde hænder eller fødder.

Så jeg håber du er blevet klogere nu. Og ellers er mit råd altid: Ud i haven og prøv det af.

I min søgen på nettet efter årsagen til hvorfor man er kuldskær og hvad der gør, at nogle fryser mere end andrefaldt jeg over en artikel. Den er fra Spejder sport. Den blev jeg selv lidt klogere af. Af årsager kan jeg nikke genkendene til træthed. Men også hvis jeg er sulten eller i søvnunderskud.

Jeg anbefaler også lag-på-lag som de skriver om. Og til sidst regulere jeg selv min kropsvarme med min hue, halsedissen og handsker. Det kan blive for varmt.

Læs artiklen selv. Måske går der et lys op for dig. Find den her.

En pause badet i sol

Lækker vandretur derudaf. Holdt pause og hyggede lige midt i solen. Hvor har jeg dog holdt mange pauser i solen. Tørsten og sulten sniger sig ind på mig. Solen bager, mærkeligt nok i december, lige ned på mig og jeg har det varmt.

Bare lige og få tasken af 5-10 min og tanke lidt op med vand og mad, er så luksus. En af vandringes små højdepunkter.

På billederne nedenunder kan I se hvordan sådan en fantastisk lille pause ser ud.

Der er noget helt galt her

Efter den fantastiske pause, pakkede jeg mine ting sammen og vandrede videre til Klim. Ingen problemer med og findet byen.

hvordan holder man varmen i en sovepose

På denne vandring har jeg kort og kompas med. Det er bare sjovt. I dag har været nem. Mange pejlemærker. Jeg er blevet rigtig glad for den mapcase mine kort ligger i. Simpel, vandtæt og effektive.

Jeg drejede af ind på den rigtige vej. Gik, gik og gik. Noget var galt. Spurgte en lokal mand. Han henviste til sheltret op i skoven.

Så gik jeg derop. Kunne ikke finde det. Det var ved at blive mørkt. En beslutning måtte tages.

Jeg gik på Google Map og gik tilbage. Endte ud på en mark. Gik ind til gården og spurgte om de havde et shelter plads ?

Næh, men det havde naboen. De drev pladsen omme i baghaven. Så gik jeg tilbage. Og det viste sig, at jeg havde været der før. Jeg var gået forbi og ned til en klump træer.

Bankede på vinduer og døre. Masser af lys og gøende hund. Intet svar. Ingen tålmodighed fra mig længere. Ingen svarede.

Pulled pork på en friseret fodboldbane

Så gik jeg tilbage til manden. Bankede på. Spurgte om jeg måtte slå mit telt op i haven. Hellere end gerne.

Så nu ligger jeg i mit lille telt på en gårdmands friseret fodboldbane og skriver vandre dagbog til jer.

Jeg kogte lige vand på den nye brænder til aftensmaden. Pullet pork med ris fra Real Turmat.
Har I smagt den ? Den smager godt. Men ikke af pullet pork. Nærmere som en lækker gryderet. Den varmede helt ned i fusserne. I kan se mine anbefalinger og anmeldelser her.

Dejlig mæt og glad krøb jeg ned i mine nye sovepose. Hvor havde jeg glædet mig til at sove i den igen. Kunne jeg virkelig sove en frost nat mere og have det dejlig varmt ? Det var næsten for godt til og være sandt.

Har I prøvet og ligge i en varm sovepose og slappe af inden i skal sove ? Det der sekund hvor man trækker vejret dybt

Morale og skilte

Moralen i dag er nok at man ikke kan finde noget som helst, , hvis der ikke er skilte. Mit forarbejde var ellers klaret. Dagens rute var fastlagt efter nøje granskning. Jeg havde kigget på udinaturen.dk’s forklaring. Men jeg havde ikke forstået det som en privat have.

Lidt hjælp ville være skønt. Derfor skal man altid have et lille telt med. Det er i hvert fald min erfaring efter mine vandringer.

Hvordan holder man varmen ude, lå jeg i den varme sovepose og tænkte på. Hvor taknemmelig jeg er for mit frost eventyr. Jeg er stor fan af eventyrer. Også selvom det er frost, koldt og i minus grader.

Kan I sove godt. Vi ses i morgen.

? fra Hanne

 

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.