Kold overnatning i en shelter slog mig ikke ud

Kold overnatning i en shelter gjorde at jeg havde den dårligste nat nogensinde på turen. Da jeg vågende, uden at have sovet ordenligt, følte jeg mig virkelig som den værste sæk lort. I kender godt følelsen ikke ? Man er uoplagt, træt, kort lunte og skidesur. Flere end kold overnatning i en shelter gider jeg ikke. Eller er det kun mig ?

Fakta
Dag 7
14,2 km i dag km i dag og 112,1 km i alt
Fra Bjerregaard til Mamrelund, Hvide Sande

Kold overnatning i en shelter

Dagen startede pissedårligt for jeg vågende konstant hele natten. Jeg frøs i det shelter.
Men op med mig alligevel. Jeg huggede træ til bålet og startede det. Varmede vand til den varme müesli fra feltrationen. Mums, den smagte lækkert. Specielt når jeg nu havde frosset så meget. Det var også der jeg opdagede, at jeg ikke havde mere vand.

Dagen før havde jeg været fordi en købmand. Men jeg glemte helt at handle og tanke vand. Han var så nysgerrig og spurgte løs til min gåtur. Desuden sagde han “Ringkjwøing”, som er den rigtige måde.

Vil du læse mere og overnatte på Bjerregaard Havn i shelter ? Så læs her på Hvidesande.dk

Så kold overnatning i en shelter skal ikke slå mig ud. Måske er det tilvænning. Eller også skal mit udstyr være bedre. Soveposen og underlaget. Noget skal der i hvert fald ske.

Ingen religion til mig

Ved bordet sad to mænd og drak kaffe mens de snakkede sammen. De var blevet spottet af mig. Men I kender det godt ikk´ ? Nogle gange er man social andre gange gider man ikke. Jeg hilste høfligt, da de hilste på mig. Intet andet end det.

Da jeg var ved at pakke min vandrerygsæk, og skulle til at smide den på ryggen, kom én af de to mænd hen til mig fra bordet. Han stak mig diskret et blad og sagde:

“At så kunne jeg da lige få sådan en her”
“Er det et kristent blad, for så skal jeg ikke have noget. Du finder ikke nogen, der er mere ukristent end mig”

Ja I kan godt gætte hvor disse mænd kom fra. De var Indre Mission. Jeg blevet helt paf.

Normalt plejer jeg bare at sige jeg er homoseksuel. Så går de hurtigt igen. Men det er først svar nummer to. Mit første er “nej tak”. Så plejer de at smutte igen.

Han accepterede det og gik igen. Heldigvis. Min vandrerygsæk blev smidt om på ryggen og min vandring mod Hvide Sande var begyndt.

Skidesur af flere årsager

De første kilometer gik jeg bare og tænkte på den kristne mand. Normalt er jeg god til at vendte humøret til glad igen. Men jeg endte med være skidesur af flere årsager.

Hvad bilder han sig ind at stikke mig et blad med er budskab om religion, når jeg står der og pakker min taske i naturen ?

Én af grundene jeg vandrer denne tur, er netop at slippe for krig, terror, vold, sult, religion og alt folks nonsens. For at få fred, ro og stilhed. Så overskrider han min sfære og giver mig det blad.

Jeg orker ikke mere religion. Det har splittet verden så meget. Ofte spørger troende folk mig:

“Så tror jeg måske ikke på noget?”

Jo! Det gør jeg. Bare ikke det samme som dig. For min skyld må folk tro på hvad de vil. Det er en personlig og privat sag. Det vil jeg ikke blande mig i. Derfor vil jeg også gerne frabede mig, at blive kontaktet med emner om religion. Er det en aftale ?

Han gjorde virkelig kål på mit ellers glade humør og sind.

Tænk, jeg troede det ville være naturen som gjorde kål på mit humør. Men det var en kristen mand.
Så ikke kun en overnat i en kold shelter ødelagde mit humør den dag. Også religion på min vandretur.

Vand og mad havde jeg heller ikke noget. Trætheden åd mig stykke for stykke. Tilsidst gik det meget hurtigt ned af bakke. Jeg gik simpelthen sukkerkold. Det var så ubehageligt.

Sukkerkold og dårlig planlægning efter kold overnatning i en shelter

Derfor blaffede jeg 4 km. En venlig håndværker tog mig op. Min store vandrerygsæk kunne næsten ikke være i bilen. Min plan virkede. I løbet af ingen tid kom jeg ind til Hvide Sande.

Jeg gik resten af vejen efter liftet. Så snart jeg ramte Pizzeria La Mina i Hvide Sande, tog jeg plads ved et bord. Der skulle mad, drikkelse og vand ned – og det skulle være hurtigt.

kold overnatning i en shelter Vandretur Vandring i danmark Esbjerg Fanø Ringkøbing Hannah in colors Spejdersport Osprey Atmos AG 65 Salomon Quest prime GTX Hvide sande Vestjylland ringkøbing fjord
Endelig i Hvide Sande. Jeg er jo ikke så høj. Så enten er skiltet med eller så er jeg med.

Mens jeg slappede af og ventede på min bestilling, faldt roen over mig igen. Jeg var overrasket over hvor hurtigt det var gået ned af bakke. Hvad jeg trængte til, var en hvile dag. Ligesom i Tour De France.

Der er ikke langt fra tanke til handling  – og heller ikke ned til Mamrelund. Den næste overnatning. Så derfor; Hviledag med indbygget hygge til mig. Ja tak!

kold overnatning i en shelter Vandretur Vandring i danmark Esbjerg Fanø Ringkøbing Hannah in colors Spejdersport Osprey Atmos AG 65 Salomon Quest prime GTX Hvide sande Vestjylland ringkøbing fjord pizza pizzeria
Rambo pizza og 1/2 ltr cola. Jeg drikker næsten aldrig cola. Begge dele røg ned. Hjemme spiser jeg to stykker og er propmæt.

Humøret begyndte at stige langsomt. Jeres støtte og kommentarer fra Facebook hjalp også.

Vil du også have en Rambo Pizza ? Så læs mere her om Pizzeria La Mina.

Da måltidet var spist, havde jeg lagt en ny plan. Først skulle der handles ind til hyggedag. Bagefter ville jeg gå ned i Mamrelund, slå teltet op og hygge resten af dagen. Skudsikker plan.

Potentiel fest hele natten lang

Der blev handlet i Spar. Kort visit og ellers gik turen ned til Mamrelund. Fjernede masser af glaskår. Slog teltet op. Gjorde mig klar til at putte. Ud af det blå kom der lige pludselig en bunke unge mennesker på knallerter med musik og høj snakken. Ikke lige det jeg gad. De begyndte at snakke om fest. Åh, gider man lige det en hel nat på en teltplads ?

Efter en kold overnatning i en shelter gider man ikke noget bøvl.

Efter 10 min rejste jeg mig. Orkede det ikke. Lynede lynlåsen op og spurgte dem pænt, stille og roligt:

“Nu skal I ikke til at feste, vel ?  Det orker jeg simpelthen ikke lige nu”

Jeg havde forberedt mig på at få bank. Eller i det mindste verbale tæsk. Hvorfor aner jeg ikke. Men jeg var sikker i min sag. Det kan ikke passe, at en teltplads skal bruges som feststed for unge mennesker. Der var voldsomt mange glasskår, kapsler, papir og andet fest skrammel. Ting som ikke hører hjemme på en teltplads.

Skal jeg have bøllebank nu ?

De var rigtig mange. De stoppede med at snakkede og kiggede på mig. Der var helt stille.
Jeg forklarede dem, at jeg var vandrer, og efter 102 km med 15 kg på min ryg, orkede jeg ikke fest, alkohol og musik. De var så søde. De kunne godt forstå mig. De spurgte om de måtte være der en halv time, hvilket jeg sagde var OK. De forsvandt dog hurtigere end det.

Ah! Ro og stilhed. Jeg var kort på Facebook for at svare på jeres kommentarer. I er de bedste. Nu vil jeg holde fridag. Jeg starter med pandekager, chokolade og banan. Derefter vil jeg udføre lidt træarbejde. Måske tage en lur. Måske kigge ud over fjorden i stilhed. Måske læse i min bog. Mulighederne er mange.

Men for nu skal jeg sove og have hvilet lidt ud. En kold overnatning i en shelter har nemlig nappet min energi.

Vil du også overnatte på Mamrelund i Hvide Sande ? Så kig her på Udinaturen.dk

Grønt hjerte fra Hanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.