Kylling på spyd over bål

Kylling på spyd over bål kan laves på mange måder. Det kaldes også rotisserie, som egentlig bare betyder noget som roterer rundt om sin egen akse.

Opskrift på kylling på spyd over bål

| Tid: Ca 3 timer | Portioner: 2 til 3 portion | Økonomi: Billig | Sværhedsgrad: Nem, men tidskrævende |

Så kommer opskriften. Den er ret simpel. Du kan med fordel krydre eller marinere den. Det fravalgte jeg. Min første rotisserie kylling over bål blev holdt helt nemt. Bare stegt over bål uden noget og spist i en skov er mere end rigeligt.

  • 1 stor kylling
  • 1 lang lige pind som kan bære vægten af kyllingen
  • Stabelbar mursten eller 2 Y-formede pinde
  • Snor eller små tilspidsede pinde
  • 1 stor hokaidogræskar som tilbehør
  • Sølvpapir i tre lag
  • 1 bål med masser af lækre gløder

Sådan gør du

  • Start et bål. Vær opmærksom på at det er så tilpas bredt, at gløderne ligger under hele kyllingen. Så får alle steder på kyllingen nemlig varme og bliver stegt. Mens bålet varmer op og får gløder, klargør du kyllingen.
  • Stabel mursten eller slå de Y-formede kæppe i, så de passer i afstanden med din pind, hvor din kylling skal steges på.
  • Fjern barken og evt snavs i midten hvor kyllingen skal hænge. Kør kyllingen ind fra den ene side af pinden. Du skal her passe på enderne på pinden. KUN en af enderne må røre jorden. Den anden skal være fri. Hygiejnen ryger jo lidt i en skov. Men der er stadig ting man kan gøre, så at den bliver lidt bedre.
  • Når kyllingen er på, skal du fæstne den. Pointen er at den skal kunne drejes rundt sikkert, uden at falde ned og vende med den samme side hele tiden. Hvis du er i tvivl, så kig på min video nedenunder.
  • Når kyllingen skal skifte side, drejer du den. Hvis den sidder på to Y- pinde, kan du dreje den og binde den fast.
    Hvis du bruger mursten, bliver du nød til og prøve dig frem. Drej lidt og læg en tung mursten på pinden. Holder den ? Hvis ikke, så må du fortsætte. Det er lidt tricky, men det fungerer.
  • Sådan bliver du bare ved. Husk og samle brænde, så der hele tiden er masser af varme gløder til kyllingen og dig. Acceptere at den tager det tager mellem 3 og 4 timer.
  • En ½ time før kyllingen er færdig, skærer du hokaidogræskarret op i fire. fjerner kernerne, pakker det ind i 3 lag stanniol og smider det ind ovenpå gløderne. Vend den engang i mellem rundt. De tager ikke længe og bage.

Billeder og video

Jeg elsker at lave mad over bål. Jeg elsker stemningen omkring et bål. Her er lidt hygge til dig.

Flere tips med kylling på spyd over bål

Det kan være svært finde ud af hvornår kyllingen er færdig. Men hvis den har fået omkring 3 timer hele vejen rundt ved jævn varme, så er den færdig.

Min hel kylling over bål fik lige lidt for lidt. Jeg tog den af. Pillede alt det færdige kød af og gemte det rå. Der var meget lidt råt kød på skroget. Skroget smed jeg i udkanten af skoven til rævene. Det rå gemte jeg i en separat pose i shelteret. Det stegte jeg næste morgen over et nyt bål. Morgenmadsgryde kalder jeg det.

Vil du se flere opskrifter ? Sulten efter mere ? Så kan jeg anbefale flere opskrifter. Hvis du ikke kan bestemme dig, kan du se alle opskrifter her ➡ “Opskrifter”

Du kan også kigge på Spejder sports side. De har både opskrifter og inspiration til mere bålmad.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *