Magisk skov på Møn

Magisk skov er ikke noget jeg ser hver dag. Men da jeg i dag vandrede igennem Ulvshale skov på Møn, var jeg helt solgt.

Fakta
Dag 12
13 km i dag og 96,5 km i alt
Fra Udby teltpladsen til Hyldevang shelterplads på Nyord

Søvnløs om natten

Natten er den mørkeste af alle. Når man vandrer alene, kommer man nogle gange i tanke om tunge ting man har fortrængt. Gamle ting, som man har skubbet væk uden at forholde sig til dem, kommer op igen. På et eller andet tidspunkt. Når du mest eller mindst venter det.

Når jeg vandrer alene, har jeg rigtig meget tid til at tænke. Nat og dag. På fortiden, nutiden og fremtiden.

For det meste betyder det ikke så meget. Tankerne kommer og går. De flyder. Det kan dog være skræmmende at være i ens eget selskab så mange timer.

Om natten ligger jeg så søvnløs nogle gange. Hjemme er det sværere at styre. Nogle og flere nætter i træk ligger jeg bare og vender mig.

Oftest ligger min skattemand Brian ved siden af. 2 min efter han er gået i seng sover han. Og her ligger jeg på 5. time og er lysvågen. Kender I det ?

I nat lå jeg også søvnløs. Egentlig mest pga det lovede skybrud og oplevelsen teltet for nogle nætter siden. Hvilket var min egen fejl. Læs dagbogen her ➡ “Det vildeste tordenvejr gav mig arbejde”

Når jeg ligger søvnløs, er det bare fordi jeg tænker på idéer til noget jeg kunne skrive artikler om eller på noget jeg glæder mig til. Ingen mørke og dystre tanker. Heldigvis.

Jeg tænker dog meget på Brian. Min udsendte Brian. Jeg savner ham. Vi savner hinanden. Det er vi vant til. Læs også ➡ “Når kæresten skal udsendes”

I denne uge har vi ingen kontakt. Det er hårdt, men vi har prøvet det mange gange før. Jeg ved hvad der skal til.

 

Helt groggy langt op af formiddagen

Jeg lå søvnløs fra kl 3 til 5. Jeg frøs lidt. Tog mere tøj på. Det hjalp ikke. Til sidst spiste jeg lidt og 5 minutter efter sov jeg. Det er ingen nyhed, at man ikke kan sove når man er sulten. Jeg følte mig bare ikke sulten. Men det hjalp.

Jeg vågnede kl 11. Pladsen var stille, og alle var væk. Jeg har ikke hørt nogle tage afsted. Så må jeg havde været træt.

Jeg var allerede for sent på den. Så jeg skippede min dagbogs skrivning. Den måtte jeg rykke til om aftenen.

Morgenmaden var denne lækre sag. Rødgrød med quinoa. Toppet med brombær og sveskeblommer fra teltpladsen. Lavet på vand i min Optimus gryde.

Hannah in colors Camønoen vandring alene Camøno Mad på tur vandretur vandreblog vandreturen optimus Terra solo gasbrænder thise grød sankning sanke naturens spisekammer magisk skov grød til vandrere quinoa grød

Jer som elsker havregrød, tror jeg ville kunne lide den. Jeg hader havregrød. Det er smattet og har ingen konsistens. I henne her gør quinoa frøene, at der er lidt at gumle på og den er mere fast. Der er mælkepulver i, så den er mere fyldig. Hvilket er godt når man ikke kan have mælk med i rygsækken.

I kan se grøden her på Christina Hansens hjemmeside. Hun har udviklet den. Grøden er i øvrigt til babyer.

1 pose indeholder 200 g. Jeg deler den lige op og spiser 100 g pr måltid. Posen er med genluk og varme bestandig. Hvilket er fantastisk.

Det var et lille vandretips fra mig. Jeg bliver meget ofte spurgt hvad jeg spiser. Dette er en af tingene.

En magisk skov løfter humøret

Ulvshale skov er en magisk skov. Det er den smukkeste skov jeg har set her på Camønoen på Møn. Se bare her ?

Hannah in colors Camønoen vandring alene Camøno Møn magisk skov Ulvshale skov bregner lianer i dansk skov smuk skov nikon coolpix a300

Hele underskoven er dækket af bregner. Jeg elsker bregner. De minder mig om min søde far.

Træerne er krogede og fyldt med lianer. Når man vandrer alene igennem den, føler man at den hjælper og støtter. Snakker med dig.

Hvis jeg tænker tilbage på andet magisk skov på mine vandringer, tænker jeg på Nøddedalen i Fosdalen, Jammerbugten.

Læs afsnittet og se billederne fra min vandring i Nøddedalen på Facebook ? her. Jeg blev faktisk også interviewet af VisitJammerbugten.dk. Det interview kan I læse her.

Eller I kan se min egen side med interviews her.

Hvornår kommer Nyord mon ?

Jeg traskede igennem Ulvshale skoven. Jeg kom dybere og dybere ind. Jeg stoppede flere gange op og snuste skoven ind. Lyttede til fuglene og regnen. En magisk skov skal nydes, når man vandrer i den.

Hannah in colors Camønoen vandring alene Camøno Friluftsliv magisk skov Ulvshale skov Osprey Atmos 65 grøn vandrerygsæk

Du skal huske at snuse den magiske skov ind. Skoven synes ret lang. Et mystisk hjemmelavet skilt fik mig også på afveje. Det pegede ligeud. Så jeg gik til højre.

Jeg endte på en blind vej, hvor jeg mæskede mig i store solmodne brombær, inden jeg tog en deroute igennem Ulvshale skov.

Mig narrede de så. Æv!

Jeg begyndte, at tænke på hvornår jeg var igen. En magisk skov kan da ikke vare ved ? Jeg drejede ud af skiven, kiggede frem og pludselig spottede jeg broen over til Nyord. Lige foran næsen.

Mens jeg stod der og var glad og tilfreds, begyndte regn at sile ned. Ingen er hellig. Ikke engang en magisk skov. Jeg fandt et træ, som holdte mig tørt, inden min vandring fortsatte.

Hannah in colors Camønoen vandring alene Camøno Ulvshale skov magisk skov læ broen til Nyord

Træer som læ skal overhovedet ikke undervurderes

Da regnen var stilnet af, svang jeg tasken over skulderne og fortsatte.

Fødderne pegede mod Nyord. Vandringen derover mindede mig om turen til Mandø i vinters. Læs afsnittet her ? “Vadehavet og tidevandet giver tid til tanker”

En ung og lidt nervøs kvinde

På vej til Nyord stødte jeg på to damer i en Polo. De stoppede og spurgte om jeg skulle overnatte i havnen. Det vidste jeg ikke helt endnu. De kande nemlig snakket med en ung kvinde som sad dernede i havnen.

Først skulle jeg have strøm. Regnvejret og den evige altid dækkede sol er skudt for min solcelle lader.

Jeg vandrede ned til havnen. Men først rundede jeg rundkirken på øen.

Anledningen var helt speciel. Der har jeg fotograferet et helt vildt sødt bryllupspar på deres bryllupsdag. Det var så dejlig en dag. Jeg startede om morgen i hendes suite hvor hun blev klædt på og gjort klar. Jeg fotograferede indtil midnat, hvor de dansede bryllupsdans. Det var en smuk dag. Jeg har gode minder fra Nyord Kirke og byen.

På havnen fandt jeg den unge kvinde. Hun var sød og vidste ikke helt hvor hun skulle sove. Hyldevang shelterne lå lidt for øde til hun turde at sove alene.

Vi snakkede kort og lagde en plan.

Jeg manglede strøm. Hun skulle snakke med havnefogeden.

På Nyord er der et spisetid. Restaurant Lollesgaard. Så der gik jeg op. Hun kom 20 min senere. Vi fik dagens hovedret. Mørbrad med stegt spidskål, kartofler og den lækreste cremede champignon sovs. Hold op den var lækker.

Vi hyggede. Snakkede. Spiste og ladede vores elektroniske ting op. Det var så hyggeligt. Hun var godt selskab. Lige hvad jeg trængte til.

Den som sover yderst bliver spist først

Sammen gik vi ned til shelteret. Da vi gik i gang med at indrette os, snakkede vi om hvem der skulle sove yderst.

“Det skal du, for den som ligger yderst bliver spist først”

“Ai, sådan noget må du ikke sige”

Hun endte med at sove yderst. Mest fordi hun havde en dunsovepose og skærmede for mig.

Vi snakkede lidt. Det var halvsent. Hun faldt i søvn, mens jeg skrev dagbog. Dagen nåede at blive kulsort inden jeg slap min dagbog.

Sikke en dejlig dag. Jeg elsker at hjælpe andre videre i deres vandredrøm. Hendes var at være knap så meget en kylling.

Godnat ?

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.