Manglende tilstedeværelse fik konsekvenser

Manglende tilstedeværelse fik konsekvenser den dag i bunkeren. Det er klart at det begynder og skride når jeg er uopmærksom og ikke tilstede i nuet. Når jeg fumler rundt og prøver og ordne flere ting på en gang. Så min manglende tilstedeværelse fik konsekvenser fordi jeg ikke tænkte mig om.

Fakta
Dag 11
10 km i dag og 96 km i alt
Fra bunkeren til en have i Råhede

Stille nat og stille morgen

Endnu en nat i bunkeren. Meget bedre efter den første gang med klaprende dør, som gav mig en halv søvnløs nat.

Der var helt stille hele natten og morgenen med. Heller ingen fuglefløjt. Virkelig lækkert. Det påskønner jeg virkelig.

Der er intet mobilsignal, så enten kan jeg sove eller glo ud i mørket. Ja, eller sidde udenfor i kulden. Så er det klart jeg napper søvn.

Mangel på tilstedeværelse fik konsekvenser

En mindre episode under brug af min brænder fik konsekvenser. Ikke det vilde. Ingen vink med en vognstang. Men de små episoder er også vigtige.

Jeg havde hældt 1 liter vand i gryden og da den var færdig, begyndte jeg at hælde over i både pose og thermokop.

Da jeg ville sætte gryden tilbage på brænderen, får jeg stilt den skæv. Den vælter mod jorden og alt det dejlige varme vand, som jeg lige havde brugt masser af gas på, flød ud og gik til spilde.

Jeg er ikke specielt kluntet eller klodset. Men jeg havde ikke færdiggjort andre opgaver. Som at snøre mine sko rigtig. Tage mine 4 lag tøj på rigtigt og desuden flød min rede lidt for meget.

Hvorfor er det så vigtigt og værd at nævne i dagens vandre dagbog ?

Det er dét fordi, det er et meget malende og sigende billede på vores samfund i dag. Mange er overalt. Mange efterlader en hale af uafsluttede opgaver bag sig. Intet bliver gjort til ende og så kommer der konsekvenser.

Mit var heldigvis bare vand. Men det irriterede mig. Intet vand burde gå til spilde på mine vandreture. Jeg drikker altid det sidste varme vand. Intet spild.

Når temperaturen er så lav som nu, bruger jeg virkelig meget gas. Den spildte gas kunne jeg have brugt mere fornuftig. Til en omgang lækker varm “Viltgryte” en aften hvor jeg trængte til det.

Så min pointe er at vær tilstede. Vær i nuet. Afslut opgaverne og luk dem, før du åbner en ny. Manglede tilstedeværelse fik konsekvenser. Så det sker ikke igen.

Hyggelig frokost på Diget

Efter jeg havde pakket alt, vandrede jeg mod næste stop. Råhede. Bunker familien havde skaffet mig en have hos én af deres venner.

Jeg ved aldrig hvad eller hvem jeg møder dagen efter. Det gør vandring så sjovt. Nogle ting er ensformig. Som at pakke mine ting ud og ned hver dag.

Halvvejs ude blev jeg sulten. Jeg begyndte konstant at tænke på mad. Og denne gang var det ikke kedsomhed. Jeg var sulten.

Det regnede ikke. Perfekt. Jeg fandt et pænt sted og hev min nyeste opfindelse frem. Min 5 lags havarti bolle med lufttørret skinke. Arme nam.

Jeg sad på mit siddeunderlag. Så behageligt. Den holder kulden væk fra ræven og du nedkøler ikke. Og så er vi tilbage ved overskudsvarme. Den fylder og og vejer intet og ligger fast øverst i min taske. I kan se den nedenunder.

Mens jeg sad der og nød udsigten, kom en bil langt ude i horisonten. Jeg vendte mig lige om, kiggede efter den og fortsatte med min udsigt og madpakke.

Et split sekund efter kørte bilen over færisten. Jeg fik et kæmpechok og hoppede. Vinkede dog til dem. De der færiste er jo til fårene. Men når biler kører over, er det virkelig en nervepirrende lyd den laver. Da chokket havde lagt sig og de mange skiver havarti på plads i maven, pakkede jeg sammen vandrede videre.

Den lillebitte by Råhede

Råhede er en lillebitte by. Adressen fandt jeg hurtigt. En yndig ung dame og hendes kæreste. Jeg bankede på. Ingen åbnede.

De kom lige 2 min efter min ankomst. Pænt goddag. Vi snakkede lidt. De havde noget arbejde som skulle færdiggøres. Så de skulle videre. Men jeg fik da en kop kaffe og ordene:

“Hvad har du brug for? ”

Er I klar over hvor meget de betyder? Ikke meget. Men stadig det sædvanlige. Strøm.

Jeg fik det hele. Mens de var væk igen, satte jeg teltet op og redte min vandreseng.

De skulle i byen og spise. Så jeg var alene hjemme. Tøffede bare lidt rundt. Nød stilheden. Kiggede på forårsblomster. Vintergækker. Gav mig selv en omfattende manicure.

Lækker aftensmad til mig

Lammegryten smagte bare mums . Det var dejligt, at sidde der midt i haven og spise lækker aftensmad. Mens jeg sad der i stilheden, lå morgenens situation langt væk. Selvom min manglende tilstedeværelse fik konsekvenser gik det hele alligevel.

Af de Real Turmat som Spejdersport så sødt har sponseret, er Viltgryte med rensdyr kød min yndlings. Dernæst Kylling Karri. Også selvom jeg ikke er den store karry fan.

vandring alene hannah in colors vandring vandring i danmark vandring året rundt vintervandring vandring om vinteren nationalparken vadehavet vadehavet diget optimus brænder high peak siskin råhede manglende tilstedeværelse fik konsekvenser real turmat lammegryte nalgene

En dejlig afslutning på en dejlig dag

Efter aftensmad gik jeg i seng. Ikke for at sove. For at slappe af. Og for at se “Nak og æd – en edderfugl”. Det er optaget i Vester Vedsted, hvor Ingvard og hans sønner er med.

De to galimatiasser sover i en af bunkerne. Ikke den jeg sov i. Den som ligger bagerst. Hvis I vil se afsnittet så kig her. Godt og sjovt afsnit. Mærkeligt jeg ikke har set det.

Efter flere timers hygge kom der en lille sult snigende. Og jeg skulle tisse. Først tisse. Det fik jeg klaret hurtigt. Og nu skal I høre en hemmelighed. Men ikke sig den videre, for så tror folk jeg lyver. Min vandreseng, specielt posen, er så varm, at det er dejligt at komme ud af den i 1 min. Den er varm. Dejligt varm. Lov mig, ikke ikke siger noget om det.

Efter en forsmurt rugbrøds hapser fra Mandø, gik der ikke længe før jeg sov. Men inden jeg sov nåede jeg lige og tænke på min morgen igen. Min manglende tilstedeværelse fik konsekvenser og jeg blev enig med mig selv om at jeg aldrig ville udsætte mig for det igen.

Godnat.

? fra Hanne

Note: Der er blevet spurgt om den bunker. Så jeg har snakket med Ingvard.

Ring til ham, hvis I vil have en guidedet rundtur, overnatning eller holde udstilling. Det er ikke gratis, bare så I ved det.

Se hjemmesiden her

You may also like...

2 Responses

 1. Marie - Louise Nordentoft Jespersen siger:

  Hej Hanna,
  jeg ville høre dig, om der kommer flere guided vandreture i 2021?
  Mvh ML

  • Hanne siger:

   Hej Marie – Louise. Ja, det regner jeg med der gør. Men jeg har ikke besluttet mig for endnu hvilke det skal være. Eller hvornår.

   Lige nu har jeg en 25 km dags tur den 16/1. Måske det var noget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.