Nalgene drikkedunk | Anmeldelse

Nalgene drikkedunk med eller uden vandrensning, som I kan se på billedet nedenunder, er af en god størrelse. Når man vandrer, men også bare i det hele taget bevæger sig, er det vigtigt a holde væskeindtaget oppe i den gode ende.

Jeg har haft min Nalgene drikkedunk med rundt til alt siden oktober 2017, hvor jeg fik den sponseret af Spejder sport. Dengang kom der også en Lifestraw med. Men den anmeldelse kommer senere.

Billedet nedenunder er fra min vandring inden min egen fællesvandring som jeg arrangerede i juni 2018. Læs den her “Prøve prøve vandringen

Jeg har min Nalgene drikkedunk med overalt. På lange vandreture. På solo- og fællesture. Om sommeren, vinteren, efteråret og foråret. Det er der en grund til. De grunde kommer nu.

Nu til nogle fakta og så anmeldelsen til sidst. God fornøjelse.

Fakta:

Producent: Nalgene
Navn: Nalgene Widemouth
Testet på: Vandreturen i december 2017, februar 2018 og på Nordkyststien i december 2018 og på Camønoen i august 2018.
Sæson: Hele året. Tåler frost
Testet i: Danmark
Sponseret: Ja
Forhandler: Spejdersport. Se den her “Nalgene Widemouth drikkedunk
Pris: Ca 99 kr
Vægt: 178 g
Materiale: 100 % Eastman Tritan copolyester. Uden BPA, BPS og Ftalater. 
Farve: Mange forskellige flotte. Min er rød.
Detaljer: Målestreger på siden af flasken.
Indhold: 1 ltr 
Tilbehør: En neopren isoleringcover. Se den her hos Spejder sport.
En Lifestraw. Den som jeg også har. Se den hos Spejder sport her.
En Nalgene Easy Sipper. Se den hos spejdersport her.
Den sidste er også et neopren hylster med med reflekterende folie i. Se den hos Spejder sport her.

ANMELDELSEN

Det positive

De positive er der virkelige mange af. Så dem starter jeg med.

Sindssyg robust

Jeg prioriterer en robust drikkedunk i mit friluftsliv. Når jeg tænker på hvad jeg har budt min Nalgene drikkedunk, kommer jeg til at grine lidt. Alt det jeg har trukket den igennem. Hede og varmebølge. Vand i forskellige temperaturer igennem næsten 3 år. Vand om vinteren som så har været frossen om morgenen.

Jeg har tabt den flere gang. Både på skovbund, på stranden, på asfalt og beton. Trukket dem igennem mere end en å. Brugt den som hovedpude, fotostativ og siddeunderlag. Alle de sheltre gulve, hvor den har siddet i sidelommen på min Osprey, og blevet trykket og slæbt henover.

Den har stadig ikke givet op endnu. Halleluja.

Kobles med vandrensning

Som jeg nævnte før kan Nalgene kobles sammen med vandrensning. Jeg har selv en Lifestraw, som sidder spændt fast i låget. I kan se den på det øverste billede.

For mig er det MEGET vigtigt, at min Lifestraw kan komme ned i den. Jeg foretrækker og klare mig selv og være uafhængig. Den anden grund er at jeg ofte ikke kommer steder hvor jeg kan få vand. Hvis jeg er en weekend ved kysten eller i skoven og bliver der, er naturlige kilder til vand så fantastisk.

En stor flaske

Noget andet jeg virkelig er vild med, er dens størrelse. Man kommer langt med 1 ltr vand som solo vandrekvinde. 1 ltr holder til både aftensmad, morgenmad og personlig hygiejne. Men så er der heller ikke mere tilbage efter morgenmaden.

Min taktik er følgende: Når jeg finder vand, med eller uden Lifestraw, så drikker jeg først nok vand til at min tørst stopper. Så fylder jeg den op igen. Det vand der så er i flasken, ved jeg kan holde til næste morgen. Næste morgen er den så tom og jeg skal på jagt igen. Så starter jeg selvfølgelig igen med at drikke for at slukke min tørst.

Hanken

Øverst på låget sidder der en solid hank. Eller et øje. Den er smart. Jeg bruger den både til at bære drikkedunken i. Men det smarteste er følgende: Når jeg kommer til sted på min vandring, hvor jeg kan se på kortet der er vand, tager jeg den op af sidelommen og hænger den i en karabinhage foran på rygsækken. Så er den altid klar til og blive fyldt.

Det er jo ikke fordi det er svært at tage rygsækken af og på eller vride armen rundt og hente den i sidelommen. Men engang imellem er jeg bare doven. Om vinteren med masser af lag tøj på er det nemmere, når rygsækken allerede er af i en pause.

Nem og rengøre

Nalgene flasken kan gå i opvaskemaskinen og i og med at åbningen er så stor, kan en opvaskebørste nemt komme ned.

Gummitutten, som I tydelig kan se på nederste billede, kan godt blive rigtig lækker snasket med tiden. Den kan tages af på vandreturen eller hjemme og gøres ren. Jeg tager enten noget papir eller en vatpind og kører den rundt til det sorte snask er væk.

100 % tæt

Flasken er 100% tæt. Jeg har aldrig nogensinde oplevet, at den har lækket. Som i aldrig. Det er vigtigt, at låget bliver skruet rigtigt på.

Når den sidder i sidelommen ville et lille læk ikke være katastrofalt. Men tæt hvis den lækkede en hel nat i soveposen. En våd sovepose er ikke sjovt.

Det negative

Imens jeg har skrevet denne anmeldelse har jeg tænkt over noget negativt om den. Også inden, faktisk siden jeg fik den, har jeg tænkt. Man skulle jo næsten tro, at der ville være noget negativt ved alle ting.

Der er kun én ting. Den kommer her.

En underlig lyd fra et underligt hul

Der er én ting ved min Nalgene drikkedunk, driver mig til vanvid. Fra lågen kommer der en virkelig irriterende lyd fra et hul. Hullet går hele vejen igennem gummiet og ned i flasken.

Den, formoder jeg, udligner den normale reaktion, som ville komme i en anden blød flaske, hvor luften bliver suget ud af. En Nalgene drikkedunk er jo hærdet plast, så den er fuldstændig hård.

Så hullet skal nok være der. Men gud, hvor det larmer. Hvis jeg er rigtig tørstig, kan jeg drikke rigtig meget af gangen, hvor larmen bliver ulidelig til sidst. Hvis jeg er alene gør det ikke så meget.
Men prøv lige og sid med andre i stilleområdet i toget eller være på fællestur.

Jeg kan leve med det. Jeg har lært og leve med det. Den ene lille negative ting overskygger ikke alt det positive ved den. Hvis lyden bliver irriterende, skruer jeg bare låget af og drikker direkte af flasken. Nemt og hurtigt.

Bemærkninger om Nalgene drikkedunk

Nalgene drikkedunk som varmedunk

I har nok hørt det med at bruge en Nalgene drikkedunk som varmedunk i soveposen. Jeg må indrømme, at det aldrig er noget jeg har prøvet. Af to årsager. Den ene er, at jeg ikke har haft vand nok til at kunne gøre det. Den anden er, at jeg ikke føler jeg har haft brug for det.

De gange jeg har frosset om natten, har jeg klaret mig nok. Fået varmen på andre måder. Det er kun om vinteren, hvor jeg måske ville overveje det. Men der går så meget gas til at få vandet til at koge fra frossen til fornuftig varm temperatur. Det har jeg ikke haft lyst til og bruge min gas på. Jeg vil hellere bruge den på varm mad og kaffe.

En dag ændrer jeg måske mening. Hvis det sker, er jeg så klar.

Spejder sport anbefaler i øvrigt ikke, at man bruger dem som varmedunke. Men jeg ved faktisk ikke hvorfor. Jeg ved dog at mange har gjort det. Også vist også uden der er sket noget. Men det må stå til egen regnskab.

Intet farlig kemi

Jeg ved det godt. Jeg burde og gå op i farlig kemi i drikkedunke. Men jeg må være ærlig og sige, at det gør jeg ikke. Hvorfor ved jeg ikke.

Derfor sætter jeg den også hernede under “Bemærkninger”.

Men faktisk er den fri for alt muligt. Tanken er jo dejlig.

Jeg har også drukket virkelig meget vand fra alle mulige steder. Søer, floder, åer, andedamme og skovsøer. Så altså hvis der var kemi i vandet, som var blevet frigivet fra flasken, ville jeg nok heller ikke kunne smage det.

Pimp din Nalgene widemouth drikkedunk

Ligesom mange andre ting her i livet, kan din Nalgene pimpes. Det er værd at overveje, hvis du mener der er brug for det.
Du kan både få to slags neopren cover, som holder på temperaturen. Med og uden et reflekterende folie. Både til koldt og varmt.

Hvis du synes den store åbning, er svært og drikke af, kan du få et drikkelåg. Jeg har altså nogle gange spildt vand ned af mig selv i min iver. Specielt hvis jeg har været meget tørstig. Men jeg ved nu hvordan jeg skal drikke af åbningen, uden at spilde.

Jeg har ingen erfaring med nogle af dem.

Linkene til grejet ligger oppe i fakta boksen.

Er en Nalgene drikkedunk værd at købe ?

Jeg elsker min Nalgene drikkedunk. Den er meget anvendelig til mange ting og har været trofast og ved min side længe nu. Der er stadig mange eventyr i den.

Til slut får I et sidste billede af en af vores eventyr sammen. En påskevandring i 2019. Vandet er fra andedammen bag træet og jeg holdte en lille pause. I kan læse artiklen her “Sult og hovedpine dæmper glæden“.

sult og hovedpine gerber gator kniv feltration wildo sult og hovedpine friluftsliv

Vil du læse flere anmeldelser ? Så kig på min side “Anmeldelser“.

? fra Hanne

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.