Nationalpark Thy er slut og jeg er sur

Nationalpark Thy er slut. Lige inden jeg passerede byskiltet til Hanstholm kom der et andet skilt. Nemlig dette skilt.

hannah in colors vandring i danmark patagonia vandring om efteråret asivik regngnjakke national parken thy mad på vandretur nationalpark thy hanstholm hvor slutter nationalpark thy havtorn buske hvor plukker man havtorn nystrup camping klitmøller hvordan tager man bad vandring hurtig badvandring i danmark jyllands vestkyst stjerneskud det gamle røgeri hanstholm

Så når du står af færgen i Agger, som jeg gjorde på dag 8 starter Nationalpark Thy og lige inden Hanstholm slutter den. Jeg var oprigtig ked af det. Mest fordi at denne park virkelig har fanget mit hjerte.

Fakta
Dag 14
13 km i dag og 160 km i alt
Fra teltplads 174 på Nystrup camping til en have i Hanstholm hos en sød dame.

Men som jeg siden lærte, så var der masser af oplevelser tilbage. Men lige da jeg stod ved skiltet var jeg virkelig trist. Hvorfor kan du læse nederst. Dagen startede på Nystrup Camping i Klitmøller og med den vanvittige badescene. Den får mig stadig til at grine højt.

Og det skal gå virkelig hurtigt

Da jeg vågnede, var jeg meget forundret. Der var helt stille. Ingen lyde. Kun havets brusen meget langt væk i det fjerne. Jeg skottede mig i posen og puttede mig ned. Den varmede så dejligt og kyssede min trætte krop.

Men som altid bliver dette magiske øjeblik afbrudt af en trang til at skulle tisse.

Jeg nåede ikke engang op på toilettet. Men man må godt tisse ved siden af sit telt 1 gang i nød, når man har lejet græsset.

Ind igen. Og vågne rigtig i posen.

Så kunne jeg ikke holde det ud mere. Ud og op og i gang med dagen. Pligter som det obligatoriske bad, dagens dagbog og så sammenpakning af alt mit habengut.

Campingmutter havde sagt, at der var friskbagt morgenbrød kl 8. Det ville jeg have. Mums. Og rigtig filterkaffe med mælk fra campingpladsens kaffemaskine.

Jeg fik hentet brød, og mens jeg spiste den udsøgte morgenmad og ditto kaffe hyggede jeg mig helt vildt. Det er slet ikke så skidt endda at bo på en campingplads.

Jeg snakkede også med alle de surfer folk. Det er jo “Cold Hawaii” det her, så da det blæste op, kunne de slet ikke styre sig. De skulle bare ud.

Jeg faldt i snak med et sødt tysk par. Vi snakkede om alt muligt. De fortalte, at i Tyskland havde man ikke shelters. De kunne ikke helt forstå, at det var gratis og ej heller helt hvad det var.

De passede på mine ting, som lå til opladning, mens jeg tog det bad. Jeg vil gerne beskrive malende badescenen. Den var nemlig sjov, velforberedt og meget hurtig overstået.

2 kr giver 2 minutters bad med varmt vand. Jeg havde selv 1 x 2-krone og campingmutter havde også givet mig én.

Den vanvittige badescene

Mit hår var én dag fra at blive Johnny Madsen hår. En plan blev lagt, uden at vide om det virkede.

1. Alt ligger parat til start på en linje. Nærmest badet ligger min Wilderness Superwash. Den kan bruges til begge ender, opvask, hårvask og til at vaske i. Den er super og dufter ligesom citron myggelys.

2. Dernæst ligger skraberen. Jeps, jeg barberer ben og nu skal jeg fortælle jer hvorfor. Det er fordi jeg ikke kan udstå følelsen af de lange hår på ind mod bukserne i styw pelikan. Det kradser og klør og gør mig vanvittigt. Så de ryger af.

3. Af med alt tøjet. Dog ikke trusserne.

4. Så står du med det ene ben i badet, mens du kaster den første 2-krone i.

5. Du gør dit lange lyse hår vådt. Står 8 sek og nyder det varme vand. “Uha”, det er der overhovedet ikke tid til. Du kommer til dig selv igen. Skælder dig selv ud for at nyde badet.

6. 30 sek. tilbage. Smider trusserne. Tramper på dem, så de bliver våde. Putter sæben i håret og kører panisk rundt for at nå det hele. Pulsen stiger.

7. Vandet stopper.

8. Du famler rundt efter din sidste 2-krone med sæbe i øjnene.

9. Finder mønten, famler efter revnen, putter den ind og vandet kører igen.

10. Du hopper ind, skyller håret fri for sæbe. Smider sæbe på benene. Én af gangen og barberer dem.

11. Automaten blinker, mens du tænker “fuck”. Trusserne. Tager dem op. Skrubber dem med lidt ekstra sæbe. Vandet stopper.

12. Dine 4 min for 2 2-kroner er forbi.

13. Du aner ikke om du nåede det du skulle. Men du føler dig glad og frisk. Så det går nok.

Videre til næste projekt efter det vanvittige bad.

Hurtig nedpakning og så bare derudaf

Efter det omfattende og korte bad. Skulle jeg pakke sammen. Min powerbank lå stadig til opladning i opholdsrummet under skarp opsyn. Det er dejligt, når man kan hjælpe hinanden. Jeg ville have gjort det samme.

Nedpakningen gik hurtig. Check ud kl 12. Da tasken var klar stillede jeg den bare op ad hegnet. Der er sgu ingen der render med sådan en tykkert til tyk taske. Op og hente min powerbank. Sagde pænt farvel til det tyske par.

Efter check ud i informationen brugte jeg lige lidt tid  at flytte rundt på nogle ting i tasken. En ny idé jeg ville prøve af.

Afgang. Jeg kunne ikke trække den længere. Vandringen sker jo ikke af sig selv.

Jeg gik lige forbi Spar købmanden inden turen til Hanstholm. Købte en stor sandwich. En is og et microfiber håndklæde.

osprey atmos indkøb vandring mikrofiber håndklæde microfiber håndklæde mad på tur hannah in colors vandring i danmark patagonia vandring om efteråret asivik regngnjakke national parken thy mad på vandretur nationalpark thy hanstholm hvor slutter nationalpark thy havtorn buske hvor plukker man havtorn nystrup camping klitmøller hvordan tager man bad vandring hurtig badvandring i danmark jyllands vestkyst stjerneskud det gamle røgeri hanstholm

Efter min bad fandt jeg ud af at jeg intet håndklæde havde. Hvad gør man så ? Man klarer sig med viskestykket.  Så nu er viskestykket blev til fodklud. Det er den man tørrer fusser med inden de skal ind i posen og inden de skal i støvlen.

Faktisk er det et Södahl. Et fint mærke. Det er faktisk også Brians. Men det finder han aldrig ud af, for han læser aldrig hvad jeg skriver. I stedet har jeg fået en lille klud af den søde dame i Hanstholm. Jeg måtte selv vælge fra klude skuffen.

Turen til Hanstholm og enden på Nationalpark Thy gik ud i er stræk. 13 km. Da jeg passede byskiltet, var jeg simpelthen så glad. Man bliver stærk, tålmodig og glad af at vandre.

Til venstre har jeg fundet havtorn. Dem er der virkelig mange af herude. Til højre har jeg endelig nået Hanstholm.

Et gigantisk stjerneskud i Kuttergade

På Kuttergade blev jeg passeret af en bil. Den stoppede ved min side, vinduet blev rullet ned.

“Hedder du Hanne?”
“Øh, ja det gør jeg. Hvorfor vil du vide det?”

Jeg kiggede ned på hans hånd på rattet, og så han havde slået mobilen op på mit sidste opslag. Det gibbede lidt i mig.

“Sig mig, er du stalker”
“Nej nej, jeg genkendte dig og din store grønne taske og ville sige Hej”
“Haha, Okay. Ai, undskyld”
“Det gør skam ikke noget”

Vi snakkede bare om løst og fast. Han var ikke stalker. Bare nysgerrig og ville se giraffen.

Mit mål var direkte det “Det gamle røgeri” for, at spise den famøse gigantiske stjerneskud, som mine følgere på Facebook havde udfordret mig til. 1 kg mad fylde min tallerken. Spiste jeg den så ? Det må I se i billederne nedenunder.

Jeg sad et stykke tid. Spiste. Ordnede småting. Spiste. Ringede til min far. Spiste. Snakkede med naboen. Spiste. Skrev lidt. Spiste.

Hvorfor dog rejer fra lage

Det gigantiske stjerneskud, som jeg fik, var godt nok stor. Den koster 165 kr. Et stjerneskud er jo altid godt. Denne går såmænd ikke over i historien. Den var okay. De lagrede rejer blev levnet.

Hvad jeg simpelthen ikke forstår er hvorfor man i fiskeby nummer 1 vælger, at bruge lagerejer. Triste og kedelige. Der SKAL altså friske på.

Personligt ville jeg hellere have friske på for de samme penge. Om det så kun var en lille håndfuld. Hjemme i Slagelse, spiser jeg heller aldrig rejer fra lage.

Restauranten var en pudsig blanding mellem en butik og en overdækket udestue. Men da jeg sad der stod det ned i stænger. Så gør det ikke så meget at det er en overdækket udestue,

Til en sulten vandrer er det okay. Til en romantisk date med Brian, bliver det et nej.

Mens jeg gumlede overvejede jeg mine muligheder for natten. Hanstholm camping ? En have hos nogle jeg selv fandt ? Eller hos den dame som én mand i “Friluftsliv på Facebook” gruppen havde fikset for mig ?

Jeg valgte den sidste. Egentlig ville jeg sove i teltet. Men så fik jeg lyst til en seng. Hun havde nemlig allerede redt op. Mit udstyr kunne også lige tørre lidt imens.

Damen bød mig hjertelig velkommen. Jeg måtte også blive i 2 dage. Det havde jeg selv efterspurgt, da jeg ventede på en pakke. Men den kom så ikke. Det blev til en hviledag i Hanstholm. Læs dagbogen her ➡ “Hviledag og proviantering i Hanstholm”

Men den ekstra dag gjorde mig godt. Jeg hyggede mig virkelig og hun er så sjov, sød og gæstfri.

Det der er med Nationalpark Thy

Nationalpark Thy er ret så speciel. I hvert fald i oktober på en solovandring. Der er højt til loftet. Bredde vidder. Ro og fred til at slappe af og trække vejret. Kuperet, rå og barsk natur. De er gode ved os vandrere i Nationalpark Thy. Gode shelterpladser med muldtoilet, brænde, bålpladser og gode sheltre.

Jeg har vandret hele den vestkysten i Jylland. Fra Esbjerg til Søndervig. Fra Bjerget til Skagen og til sidst fra Esbjerg til den tyske grænse. Det smukkeste natur på Jyllands vestkyst er klart Nationalpark Thy og Jammerbugten. Jammerbugten har området Fosdalen, som er meget smukt.

Men alting har jo en ende. Det fik Nationalpark Thy også for mig. Lidt trist. Men eventyret er jo ikke slut.

Jeg gik tidligt i seng. Fra soveposen skrev jeg dagbog til jer. Til sidst lagde mig til at sove. Trætheden indhentede mig. Inden jeg lukkede øjnene og sov, tænkte jeg en sidste gang på Nationalpark Thy.

Jeg anbefaler på det varmeste Nationalpark Thy. Hvis du mangler info, så tjek deres egen side ud. Der er alt info i hele verden. Du kan se et kort og få et godt overblik. Du kan se hvad der sker lige nu af aktiviteter. Hvis du vandrer kan du se ruter og oplevelser, Du kan booke en naturvejleder og få fortalt om naturen.

Det var alt

? fra Hanne

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.