Nemme pandekager over bål

Nemme pandekager over bål er ret så lækkert. Hvem kan ikke lide pandekager ? Pandekager over bål kan vist ikke blive mere klassisk.

Brian og jeg passede Naya, som er min venindes datter, nogle dage midt under Covid-19 dagene. Moderen stod stand-by på hendes job. Jeg hjælper gerne med at passe børn. Og hvis vi så fletter friluftsliv ind i det, så kan det ikke blive bedre.

Hvis du vil se os alle tre til Danish Outdoor Festival i 2019, skal se her. Hvis du vil se en opskrift på pandekagekugler i æbleskivepanden, så skal du kigge her. Eller er du mere til voksne snaskede pandekager med sprut, skal du se her.

Først bål og så pandekager

Vi pakkede en rygsæk, svingede øksen over skulderen og startede bilen op. Turen gik til Korsør Spejdernes grund i Korsør. En lækker aftale jeg har med at jeg må bruge deres fine private grund.

nemme Pandekager over bål

Naya samlede, efter vores anvisning, småt optændingspinde. Jeg samlede dem lige over optændingspinde. De lidt tykkere grene. Brian slæbte de allerstørste hen til bålet. Og så var bålet klar.

En buffet blev sat op, alt var klar. Vi havde pandekageblandingen, blåbær, mango coulis, hindbærsyltetøj, banan, chokolade, nutella, vand og noget til og stege i.

Så var vi klar til nemme pandekager over bål. Jeg var kokken og de to sødeste, som jeg begge elsker sad klar.
Her kommer opskriften på nemme pandekager over bål.

Nemme pandekager over bål

Du skal bruge følgende for at bage disse lækre pandekager. Vi fik 12 – 13 små pandekager.

 • Din yndlings pandekageblanding. Vi brugte “Klassiske pandekager” fra Amo
 • 4 dl vand. Jeg brugte bare øjebål. Tag lidt af gangen. Ryst det igennem og hvis det kan løbe ud i et fornuftigt tempo, så er du klar
 • Alt dit lækre yndlings fyld. Se vores på listen under billedet ovenover
 • Smør, margarine eller ligenden til og stege i
 • En støbejernspande
 • Et bål, bålhandsker og en tang eller lignende til og vende dem med. Jeg brugte min alligator kniv, som en rigtig friluftskvinde vender hendes pandekager. Se billede allernederst af kniven.
 • Bestik, kopper og tallerkener til alle

Sådan gør du. Bare hæng i for det er så nemt.

 • Lad støbejernspanden varme lidt op på bålet
 • En klat smør smides i
 • Når den er smeltet, hældes to klatter af dejen ud på den varme pande. Lad gerne barnet hjælpe. Men pas på varmen og hold panden, mens barnet hælder. Tag evt panden af bålet, mens barnet hælder.
 • Når pandekagen er færdig, vender du den rundt med din alligatorkniv. Hvis der er meget varme på, går det virkelig hurtigt. Så hav et øje på dem.
 • Din lækkersultne familie sidder sikkert og venter. Så når de er bagt færdigt, vipper du dem bare af støbejernspanden med alligatorkniven og over på hver deres tallerken.
 • Mens et hold pandekager bliver spist, så vent evt til de er færdige med at spise dem. Det går hurtigt med at bage dem, når bålet er varmt. Ingen grund til og stresse. Det skal være hyggeligt.

Bliver du lækkersulten nu ?

Her får I billeder af mine lækre pandekager. Hvis du bliver lækkersulten og får lys til og starte bål og bage pandekager, så er min vision fuldført. Velbekomme.

Pandekage med mango coulis

Nemme pandekager over bål

Pandekager med blåbær, banan og nutella

Nemme pandekager over bål

Pandekage med banan og mango coulis

Nemme pandekager over bål

Ser det ikke lækkert ud ? Jeg bliver helt lækkersulten igen. Hvis du ikke ved det, så er mango coulis bare et fint navn for en helt glat frugt sovs. Denne her er jeg ret vild med til søde smørfyldte pandekager. Den er let syrlig og uden klumper, hvilket jeg tænker er genialt til fok, som hader klumper i syltetøj og marmelade.

Prøv lige og så hvor nuttet de to er. Brian og Naya. De sad så pænt og ventede på pandekagerne. Medmindre de løb rundt efter hinanden. De to tumler, løber og leger helt vildt sammen. Jeg har det perfekt med at være madmor og fodre dem.

Nemme pandekager over bål

Madmor passer bålet og steger pandekager. De gule handsker er mine bålhandsker.

De sidste pandekager steger i panden over bålet.

Nemme pandekager over bål

Inden afgang hjem, prøvede Nya lige at hugge med vores økser. Jeg er total stor tilhænger af at børn prøver sig selv af med knive, økser og deslige. Men de skal introduceres ordenligt og det skal være sikkert. Hun huggede løs og til sidst kom den over.

Til sidst et fælles billede af os alle tre. Hvis du synes de ser en anelse presset ud, så kan jeg godt fortælle hvorfor. Ingen af dem gider billeder. Ikke sådan rigtig. Så jeg gennede dem op på bordet med ordene.

“I kan ligeså godt smile og få det overstået”

Det blev så godt et billede. Og vi tog dette i første hug. Med en halv times transport tog hele dette arrangement 3 timer. Mere behøver man ikke. Husk det!

You may also like...