Nøddedalen i Fosdalen manglede anvisning

Nøddedalen i Fosdalen er et smukt stykke natur i Jammerbugten. Det er noget af det smukkeste natur jeg har set her i Danmark. Hvis du ikke ved hvad jeg snakker om, kan du kigge i denne PDF, som viser kort og fortæller om området.

Fakta
Dag 6
10 km i dag og 44,5 km i alt
Fra Svinkløv plantage til Langdalen plantage
Åh sikke en dag. Hvorfor kommer jeg til. Men Nøddedalen i Fosdalen i Jammerbugten glemmer jeg aldrig.  Først skal vi lige igennem en dejlig morgen.

Kaffe i jagtstuen

Efter en varm, puttende og dejlig nat i det blafrende telt lå jeg langt nede i soveposen og lyttede til vinden. Prøvede at finde et mønster i dens blæsebaner. Det kunne jeg ikke.

I jagtstuen var der strøm. Jeg trissede derop og satte mine mine powerbanks til opladning. Jeg var jo blevet stoppet af ham naturvejlederen i går, som ville mig det så godt. Derfor måtte jeg godt liste ind og snuppe strøm.

Efter det hurtige visit i jagtstuen begyndte jeg at pakke mine ting. Da jeg nåede til det sidste med teltet,kom naturvejlederen forbi. Vi snakkede sammen. Det sidste grej blev pakket, så rygsækken stod klar.

Naturvejleren tilbød mig at vi kunne drikke kaffe sammen i jagtstuen. Jo hvorfor ikke ? Jeg spiste morgenmad og sammen drak vi kaffe. Han var så fyr og flamme på det natur. Han fandt kort og viste mig alt muligt. Det var så hyggeligt.

Efter morgenmad tilbød han mig at gå med 2 km. Det sagde jeg ja til. Så gik vi der. Snakkede om alt muligt. Imens afbrød han lige engang imellem. Både mig og ham selv, for at fortælle noget om fugle, bær, undergrunden eller vejrskifte.

Så bare derudad

Vi skiltes og sagde farvel. Jeg fik et meget fast håndtryk og sagde tak for hans venlighed.

Jeg fortsatte selv efter hans vejledning. Det vil sige, at jeg skulle følge Hærvejen.
Det gjorde jeg så. Der var masser af skilte. På et tidspunkt passede jeg en lille bro. under den var der noget virkelig lækkert vand. Helt rent og koldt. Der var god strøm og bevægelse i det.

Helt perfekt til at tanke min flaske. Min robuste Nalgene flaske med lifestraw i. Hvis du ikke vidste det, så renser den vandet, så du kan drikke det.

Jeg var meget begejstret og meget tørstig.

Så kom jeg til en skov. Ikke en hel almindelig en. Den havde pudsige træer og sjovt græs. Det var vildt fantastisk og sikke en udfordring. Så sjovt.

nøddedalen fosdalen jammerbugten smuk natur i danmark smuk skov

Da jeg kom i bunden af skoven kiggede jeg rundt. Jeg kunne ingen anvisninger se videre på Hærvejen. Virkelig mærkeligt. Jeg tog tasken af og gik lidt løst rundt for at kigge. INGEN anvisninger. Virkelig mærkeligt. Indtil nu havde stien været så fint afmærket.

Hvad gør man så ? 2 timer til det blev mørkt og stadig noget vej at vandre. Jeg stod og tænkte. Kiggede på kortet. Det hjalp mig ikke andet end hvilken retning jeg skulle. Frem med kompasset. Retningen var øst. Så havet på venstre side og bare derudaf.

Jeg traskede længe på mærkelige steder. Synes ikke rigtig noget lignede en sti.

Er retningen stadig mod øst ?

Retningen var stadig mod øst. Kom helt ned i bunden, fordi der netop var anlagt en sti. Den endte blindt. Helt nede ved sivene. Der stod et fiskegarn på to pinde. Meget mystisk.

Så måtte jeg jo op igen. Fuck mand. 15 kg på ryggen og bare stejlt op, op, og op.

Det var så hårdt. Eddermame glad for jeg træner fitness. Det er situationer som denne jeg gerne vil være stærk til.

På mit kort havde jeg set en vej, der skulle gå på tværs. Den ville jeg støde på, når jeg nu gik østpå.
Endelig kom jeg ud af skoven. Så kiggede jeg til venstre. Der var en anmærkning om
at Hærvejen gik IND i skoven igen. Niks. Der skulle jeg ikke ind igen. Gik efter mit kort og kompas.

Hvad var det her Nøddedalen i Fosdalen i Jammerbugten for noget ? Hvorfor var der ikke flere skilte i bunden af Nøddedalen ?

Nøddedalen i Fosdalen endte til sidst

Jeg gik tværs over en stor mark, før jeg kom til den tværgående vej. Det blev jeg sgu glad for. Så var jeg på rette kurs igen. Endelig var jeg ude af Nøddedalen i Fosdalen. Så var der kun én ting og gøre. Nemlig og gå med raske skridt mod dagens overnatning.

Jeg nåede næsten op i det shelter. Til sidst gad jeg sgu ikke mere. Jeg var så træt og sulten. Mine ben exede under mig.  Jeg tog en hurtig beslutning. Gik op ad en grusvej og spurgte om jeg måtte slå mit telt op i haven. Det måtte jeg gerne.

Så her ligger jeg nu og skriver til jer. Stadig med følelsen “Hvad skete der lige?”

For hvad skete der lige ? Jeg ved det ikke. Men det er da uhyggeligt, at blive væk om vinteren i sådan en skov. Også helt utroligt jeg ikke brækkede eller forstuvede noget. Da jeg stod nede i bunden, kiggede og kiggede jeg. For at sikre mig, at jeg ikke havde overset noget.

Nå, jeg tager det som en oplevelse. Og giver mig selv et skulderklap for min stædighed til at komme videre.

Varm aftensmad reddede min dag

Efter kartoffelmos og kyllingstrimler, vand og lidt kaffe var jeg god igen. Imorgen skal jeg handle i Tranum og så videre opad i landet.

Det var alt.

? fra Hanne

Jeg blev interviewet af Visitjammerbugten. De ville gerne vide hvordan Jammerbugten var og vandre i. Hvilken oplevelse var den bedste. Jeg nævnte denne denne oplevelse til dem. I kan læse interviewet her ➡ “Fosdalen og Nøddedalen var som et smukt eventyr”

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.