Nordkyststien og gode råd

Nordkyststien er en cykelrute som går mellem Helsingør og Hundested i Nordsjælland. Den er 65 km og den følger kysten.

Tag endelig ikke fejl af Nordkystruten, Nordsøstien og Nordkyststien. Nordkystruten og Nordkyststien er den samme. Den bliver kaldt ved begge navne. Nordsøstien ligger i Nordjylland ved Løkken.

I kan se mit kort nedenunder og få et overblik over hvor den løber imellem.

Nordkyststien

Er Nordkyststien til vandring eller cykel ?

Selvom Nordkyststien faktisk er en cykelrute, kan man sagtens gøre den til en vandrerute eller dele den op i flere vandreture.

Nordkyststien er oprindelig en cykelrute. Den hedder Rute 47 og den har anmærkninger. Der er skilte. De ser sådan her ud.
nordkyststien

Overnatninger som vandrer i Nordsjælland

På ruten er der flere teltpladser og sheltre. Det er klart, at på en cykel kan man nå længere omkring og nå et shelter. Eller et teltplads, for den sags skyld.

Særligt i Halsnæs ligger de ikke særlig smart for en vandrer. Ruten går ved kysten og de to sheltre som jeg sov i ligger i modsatte side. Halsnæs er kommunen som dækker Hundested og op til Tisvilde Hegn.

Jeg sov i Edens Have i Hellebæk Skov. Læs og se billeder fra min dagbog her ➡ “Hornbæk og de høje mure”.

Et andet lækkert er shelteret ved Vandkalvet i Tisvilde Hegn. Se billeder fra min dagbog her ➡ ““En næsten perfekt dag”.

Det sidste lækre sted var sidste overnatning inde Hundested. I kan se billeder fra min dagbog her ➡ “Fantastisk rollemodel i friluftslivet”. Lækkert bålhus med overnatning. Det ligger i Ullerup skov ved Hundested.

I kan se overnatningerne her på Udinaturen.dk eller se mit billede nedenunder.
nordkyststien

Det er hvad der er af officielle primitive overnatninger. Både teltpladser og sheltre. Det er altså ikke meget. Så hvad gør man ?

Hvad jeg synes du skal vide om Nordkyststien som vandrer

Når man nu vandrer alene, er der rigtig meget tid til og fundere over ting. Blandt andet hvad jeg skulle skrive til jer i denne artikel.

Jeg vil prøve at guide og give mine erfaringer videre til dig. Både så du får svar på dine spørgsmål, finder info og om Nordkyststien overhovedet er noget for dig.

Spørg gerne hvis du har tvivl. Det er ikke alle svar man kan finde på internettet.

 • Asfalt

  Jeg synes godt, at jeg kunne mærke det var en cykelrute. Der er meget asfalt. Der er også små skovstier og andre slags stier.

  Det meste af ruten går jo ad rute 47. Rute 47 er en større asfalteret vej som ligger langs vandet igennem de små badebyer.

  Engang imellem er der afstikkere igennem en skov eller noget mere spænende. Men slet ikke nok for en vandrer.

  Jeg fulgte ikke Nordkyststien hele vejen. Simplethen fordi min vej til mine overnatninger ikke stemte overens med ruten.

 • Indkøb

  Der er masser af indkøb. Både dagligvare indkøb, men også special butikker, restauranter, caféer og i det hele taget shopping.

  Stien går igennem alle de små bade byer. Så der er ret mange butikker.

 • Vand

  Der er masser af vand. På nogle af de primitive overnatnings steder er der vand. Men de haner er kun åbnet i sommerhalvåret.

  Men ellers kan du altid spørge i butikker, caféer og indkøbs steder. De er vant til mange turister, cyklister og vandrere.

 • Vælg en årstid

  Jeg vandrede i ruten i december 2018. Alt er lukket. Det er koldt og der er ikke ret mange mennesker.

  Lige denne rute synes jeg er værd at vandre om sommeren. Normalt er jeg ret ligeglad. Jeg kan faktisk bedst lide og vandre udenfor sæsonen.

  Denne ruten og i det hele taget Nordsjælland boomer i juli og august. Der vrimler det med folk.

  Jeg er en stor fan af og bade i havet, når jeg vandrer om sommeren. Så denne rute, med alle de skønne badebyer og adgang til strande, ville være perfekt.

  Læs mine dagbøger fra Camønoen hvor jeg badede i havet ➡“Overnatning på stranden og nøgenbadning” og “Stille dag med dejlige pauser”

 

Er Nordkyststien værd og vandre

Hvis du drømmer om endeløse vildmarker, ingen mennesker og kun at være dig selv, skal du vælge en anden rute.

Du er altid på vej fra og til en by på denne rute. Det er klart, at der er færre mennesker om vinteren end om sommeren. Jeg har aldrig været i Nordsjælland i højsæsonen, men alle de lokale som jeg talte med, sagde alle, at det er meget overrendt.

Så hvis pulsen er høj, og stressen har gjort sit indtog så vælg en anden rute. Jeg kunne ikke forestille mig at din tilstand blev bedre af ruten.

Jeg må altså indrømme, at jeg ikke var oppe og ringe. Den er ikke dårlig. Der er bare for lidt natur og jord som underlag. For meget asfalt. For få primitive overnatninger, når man er gåben.

Nu vandrede jeg så ruten i december 2018. Det var koldt, mørkt og mennesketomt. Om det havde gjort en forskel hvis jeg havde vandret den i juli, er jeg ikke så sikker på. Jeg ville selvfølgelig kunne bade. Det ville være en dejlig ting.
I vinterhalvåret er naturen jo meget bar. Ingen blade på træerne. Men det gør mig ikke noget. Naturen er smuk på alle årstider. Så det ville heller ikke gøre en forskel.

Men jeg ville til enhver tid vælge natur over badning. Og der er bare for lidt natur.

Indtil videre har intet slået Gendarmstien som jeg vandrede i oktober 2018. I kan læse dagbøgerne her.
Gendarmstien var så afvekslende, smuk og sjov. Minimum af asfalt.

? fra Hanne

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.