Nybegynder i fiskeri

Nybegynder i fiskeri var jeg faktisk ikke rigtigt. Men jeg havde kun fisket en del sommerferier i Sverige i vores ødegård. Så jeg skulle nok bare have genopfrisket det hele.

Mine nye genfundne hobby er faktisk bare en forlængelse af mit friluftsliv. Det er været en trang og en naturlig lyst til at udvide mit felt. Jo flere aktiviteter udenfor – jo bedre.

Denne tur havde faktisk to formål. At starte min nye hobby som lystfisker og bushcraft kvinde. Det kræver en forklaring. Den første kommer her.

Brug min baghave

Efter afslaget fra “Alene i Vildmarken” har min lyst til at lære mere og komme videre med blandt andet fiskeri og bushcraft eksploderet. Efter skuffelsen og afslaget havde lagt sig, har jeg taget fat i mine drømme og længsler.

I opslaget på Facebook ovenover eftersøgte jeg et sted hvor jeg kunne hugge, snitte og bygge alt det jeg drømmer om. Det har jeg fundet nu. Det var en af mine mål de to dage. Men inden det skulle jeg lige tage hul på min nye hobby.

Brian og jeg har købt hver vores fiskestænger. Hver vores gyldige fisketegn, en taske til ryggen hvor vores fiskestænger og udstyr kan være. En grejkasse med 5 smukke kystblink i. Jeg har også købt en enkel rørtaske til min egen fiskestang. Den er købt til at sidde fast på min Osprey Atmos. Den I har set på næsten 1000 billeder nu.

Jeg planlagde en overnatning i Korsør. Ingen af shelterne passede med mine planer, tiden og afstand. Så jeg prøvede det nye koncept “Brug min baghave“. Kender du det ? Det er en ordning, hvor man gratis kan tilbyde ens egen baghave til overnatning. Det er en genial ting. Jeg elsker det allerede.
Hvis du ikke kender det, så tjek det ud.

Jeg fandt en lækker have i Korsør tæt på vandet. Så rygsækken blev pakket. Mine støvler imprægneret og så hoppede jeg ellers på bussen, som kørte mig til Korsør.

Huset og haven fandt jeg hurtigt. Det var et sødt og meget imødekommende ungt par med en lille bandit af en hund.

Mit telt kom op, sengen blev redt og efter lidt hyggesnak, hankede jeg spændt op i min stangtaske og traskede ned til vandet.

Nybegynder i fiskeri med gyldigt fisketegn

Jeg aner ikke hvordan man fisker. Jeg kan selvfølgelig huske noget fra dengang i ødegården, men ellers har jeg intet forstand på det. Så ligesom jeg på samme måde kastede mig ud i vandring og friluftsliv i 2017, på samme måde gør jeg det ny med at fiske. Hvis jeg kan opnå det med samme med fiskeri, som med mit friluftsliv, så kan det kun blive godt.

Der var kort ned til vandet. Aftenen sneg sig på og udsigten var smuk.

Det første sted blev jeg smidt væk fra. Så jeg gik lidt længere hen og gjorde mig klar. Ud med den spritnye kyststang og på med blinket. Jeg fandt ud af at min Leatherman kan bide fiskesnøre over helt inderst i tangen. Hvor er det dejligt, at den er så anvendelig.

nybegynder i fiskeri korsør grejkasse multitool leatherman juice s2 havblink

Ud med snøren. Ikke noget talent endnu. Ved I hvad ? At fiske giver ro. Det oplevede jeg den halvanden time jeg fiskede. Skulderene ryger bare helt ned og stilheden tager bare én bid for bid.

Jeg er fan. Jeg glæder mig til at udforske de nye muligheder. De nye eventyr med min fiskestang venter. Jeg er helt oppe og køre. Det føles bare helt naturligt og perfekt.

Jeg har allerede store drømme. Både med den nye hobby, min vandring og friluftsliv generelt. Det hele smelter bare så perfekt sammen.
Hvis nu den her følelse fortsætter, så er min drøm med tiden er, at få waders, flere stykker endegrej til både sø, hav, og å. Jeg kan ikke forestille mig andet end jeg ville se helt utrolig lækker ud gummistøvler kørt sammen med et par overalls.

Med tiden kommer der mere viden og erfaring på. Det glæder jeg mig til. Det eneste jeg ikke rigtig har lyst til er Put & Take. Resten er jeg klar til med tiden.

Fiske, fiske, fiske og fiske

Jeg kastede den snøre ud mange gange. Et par som gik aftentur, snakkede kort til mig. Jeg vendte mig om igen til min fiskestang og under mine fødder i vandet kom en kæmpe stime fisk. Sikke et flot syn. Mit hjerte sprang et slag over.

Snøren blev kastet lidt tættere på kajen. Det kunne jo være. Når man er nybegynder i fiskeri prøver man sig frem.

Lige pludselig rykkede det kraftigt i stangen. Og den begyndte at trække i mange retninger. Jeg blev helt overrasket. Jeg tænkte “Hvad ville Jeremy Wade havde gjort her ?” Ja, han ville jo nok have hevet. Så jeg hev snøren i land som Jeremy Wade ville have gjort.
Pludselig sprang og rykkede stangen tilbage igen med et stort ryk. Fisken var væk. Det kunne jeg tydelig mærke. Hvis der er noget jeg har lært af hans programmer, så er det at fiskestangen fortæller alt. Man skal bare kigge og mærke ordenligt efter.

Det samme mønster gentog sig. Selvom jeg ikke fangede noget, hyggede jeg mig afsindig meget.
Jeg havde min Gerber Gator kniv med, en stor optimistisk pose og faldskærmsline, hvis jeg nu fangede en fisk. Hvis jeg havde gjort det, var min plan at give dem til min værtsfamilie.

Jeg pakkede mit fiskegrej sammen og drog hjem. Glad, rolig og afslappet.

Aftensmad i gasbrænderen

Aftensmaden blev kødboller og spaghetti i min gasbrænder. Jeg tog ikke noget billede til jer, for det var bælgravende mørkt. Men I kan se den her i min anmeldelse “Optimus Elektra FE Cook“. Jer der følger mig har set den på billeder 1000 gange før.

Aftensmaden var lækker. Jeg havde taget masser af feltration med. Desserten var frugt-og bærrov i deres have. Med min multitool liggende i lommen klar til at guffe mig igennem haven.

Da det var tid til at gå til ro, krøb jeg i mit uldundertøj og hoppede under min quilt. Du kan se den her “Bogø Fyr – den perfekte sidste overnatning” eller se dette gamle billede fra Spejder Sport. De sælger den desvære ikke mere. Der skulle komme en opgradering, som jeg ikke har set endnu. Min er sponsoreret af Spejder Sport og jeg er rigtig glad for den.

Jeg har sovet med den quilt mange gange. Både på Camønoen og hjemme på de små weekendture.

Store tanker som nybegynder i fiskeri

Sov godt. I morgen ventede der et eventyr, som jeg var ret spændt på. Inden jeg faldt i søvn lå jeg og tænkte på dagen. Gennemgik min planlagte taktik. Måske kunne jeg have gjort noget bedre. Men for nu var jeg tilfreds. Der skal være tid og plads til og erfare og fejle i friluftlivet.

Grønt hjerte fra Hanne

You may also like...

2 Responses

 1. Jesper Bech siger:

  Spændende at fiske. Jeg er inkarneret lystfisker og formand for en forening. Hvis du har brug for nogle tips og tricks, kan du bare skrive til mig sportsfiskei@gmail.com
  Mvh Jesper

  • Hanne siger:

   Hej Jesper. Jeg skal nok sige til. Det kunne jo være at de små bæster overlistede mig.
   Jeg glæder mig til at komme ud igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.