Nytårsaften 2019

Nytårsaften 2019 gik næsten som jeg havde planlagt. Eller som vi begge havde planlagt. Jeg forlod selskabet før tid. Ikke fordi det ikke var godt. Men fordi min påklædning var helt forkert til et arrangement, som jeg ikke vidste vi skulle til. Hvor ironisk, at jeg som er konge over påklædning i koldt vejr, må gå hjem.

Mere om det senere. I får her nogle billeder og lidt ord med om mit syn på nytårsaften 2019. Eller måske bare nytårsaften generelt.

Nytårsaften 2019 – lige som du vil have den

Jeg kan ikke være den eneste, som har lagt mærke til, at forventningerne altid er skyhøje nytårsaften. Ikke bare i julemåneden og til juleaften. Noget jeg også har skrevet om i “Friluftslivet har ændret min jul”. Det er et emne som optager mig meget. Hvorfor skal det være så voldsomt skruet op ? Hvorfor er forventninger så høje, at det næsten er umulige og indfri ? Jeg synes det er trist, fordi man skal have frihed til og fejre jul og nytår som man vil.

Hvor kommer de høje forventninger fra ? Hvem stiller dem og hvem forlanger det? Jeg ved det ikke. Men jeg gider i hvert fald ikke følge andres idéer, hvordan man skal fejre nytårsaften 2019. Eller bare nytår. Jeg har både fejret jul og nytår alene i naturen i et shelter. Det var pragtfuldt.

Hvis du er blevet skuffet, så er det nok fordi du ikke fulgte dit hjerte. Du var i tvivl og valgte at give dig. Ligesom for ikke at falde ud af den sociale norm eller for ikke at fremstå som en taber. Jeg fandt dette spændende læserbrev i Politikken. En kvinde spørger om det er okay, at fejre nytårsaften alene. Hun får 2 forskellige svar.

Man kan gøre hvad man vil. Basta. Følg dit hjerte – ellers går det grueligt galt. Folks meninger siger mere om dem, end om dig. Husk det!

Vores nytårsaften i billeder

Brian og jeg valgte at holde det hjemme i vores stue. Men 3-retters nytårs menu og en bar. Masser af knalde-bang ting og MASSER af konfetti. Jeg havde købt for 300 kr pynt. Jeg elsker det. Jo mere larm, farvestrålende konfetti og glitter der er – jo bedre er det.

Heilskovs Nytårsbar med drinkskort og hele svineriet. Jeg var så glad for den bar. Jeg købte en rigtig shaker sidste år og har efterfølgende sat mig lidt ind i bartender tjansen. Det er så sjovt. Det er helt klart noget jeg vil have for eftertiden.

Frække bordbomber med piger på til Brian. Mande sixpack på mine. En stor kl 24.00 bordbombe. Og min yndlingsting: To 55 cm konfettirør med drej på. Er I vild der kom meget konfetti ud af dem.

Vi havde klædt os pænt på. Noget jeg elsker. Den får ikke for lidt med glimmer, sort tøj, pæne negle og makeup. Når jeg altid har så meget praktisk tøj på i mit friluftsliv, nyder jeg disse lejligheder til pænt tøj.

Vi har altid sort tøj på. Det havde jeg også til nytårsaften 2017.

Menuen bestod af rejecocktail, pullet pork med flødekartofler og is med bærsymfoni og flødeskum. Dertil drinks fra Heilskovs Nytårsbar og technobajere.

Ironisk nok ikke godt påklædt

Ikke så længe før midnat, tog vi en flaske champagne, de store konfettirør og den store kl 24.00 bordbombe i hånden og gik ned til en fælles ven. Ham jeg vandrede gendarmstien med i oktober 2018.

Hvad jeg ikke vidste var at de alle ville ned i Anlægget og fyre krudt af. Det er ikke noget jeg køber. Fyrværkeri, synes jeg, er spild af penge.

Jeg havde denne her tynde kjole på, og med en lang slids i, som ikke var skabt til udendøres brug. Jeg nåede at fyre konfetti pynten af i hans stue. Jeg var ved og gå til af grin. Så sjovt. Bare at se de forundrede gæster over konfettiregn.

Da de kort efter gik i Anlægget, gik jeg hjem igen. Det var smukt og gå igennem byen i den første halve time.
Hjemme igen hyggede jeg bare lidt. Da Brian kom hjem sad vi sammen i en time og hyggede. Gassen af ballonen var ligesom gået af hos mig. Så jeg blev hjemme. Jeg var okay fuld. Jeg havde ikke blandet alkohol. Det er blevet fast tradition. Jeg bliver så syg, når jeg blander. Kender I ikke det ?

Vin, når vi laver maden sammen. En stor øl til maden. Drinks, shots og mere med sulfitter i. Nej tak. Enten det ene eller det andet.

Nytårsaften 2019 endte stille og roligt

Jeg havde nok fundet en anden løsning end bare at gå hjem. Hvis jeg skulle vælge om i dag. Men jeg turde simpelthen ikke at stå i den kulde og fryse og så blive syg. Mit immunforsvar er ret så stærkt. Ingen er os er aldrig syge. Jeg skulle også på fælles dametur som guide i årets første weekend. Så jeg tog ingen chancer.

Brian, min lille festabe, kom først hjem 6.30. Jeg puttede ham 8.30. Og jeg vågnede til denne udsigt:

Nytårsaften 2019

Og rundt om mig er der ligeså meget rod. Så sådan skal det være. Det kan gøres rent igen.

Husk det nu! Det er din højtid, fest, december, julemåned, juleaften og det er din nytårsaften. Du bestemmer. Næste bestemmer jeg også selv. Brian er udsendt næste jul og nytår som soldat. Så der vil jeg have sushi begge aftener og være udenfor. Jeg foreslog sushi til begge aftener. Det kunne ikke komme på tale.

Hvis du ikke gider alt det her højtids nonsens, og savner friluftslivet med mig, så kan jeg anbefale, min sidste vandretur. Måske nogle af mine opskrifter til bål og grill eller måske er du mere til anmeldelser af friluftsgrej. Eller måske vil du læse artiklen med tilbageblik på 2019 og med sjove fakta fra trafikken på Hannah In Colors.

Godt nytår. Må dit nye år blive fyldt med friluftsoplevelser og egne bestemmelser. Må 2019 blive lukket pænt og 2020 åben med en masse lækre oplevelser.

Grønt hjerte fra Hanne

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.