Nytårsaften i shelter

Nytårsaften i shelter var min plan for dette nytår, som skiftede fra 2018 til 2019. Ligesom min juleaften i samme shelter 1 uge før, var jeg meget spændt. Nytårsaften i shelter havde jeg på fornemmelsen ville blive meget anderledes end juleaften. I kan læse om nytåret 2017/2018 her ➡ “Godt nytår og et tilbageblik på 2017”

Så ikke bare én, men to alternative højtider ude i naturen. Det var jeg spændt på.

Jeg troede da du var færdig med det

Det var min søsters ord, da vi snakkede sammen i shelteret. Jeg grinede bare. Fordi jeg kender hende og synes det er sjovt sagt. Mit svar fik hende til og grine:
“Aj, naturen bliver man aldrig træt af.

Min svoger og hende bor selv lige ned til Ringkøbing fjord og går rigtig mange ture ved vandet. Men det er selvfølgelig ikke det samme som og holde jul og nytår i naturen. Det er forøvrigt deres hus, hvor jeg sluttede min allerførste vandretur. Læs dagbogen her ➡”“Ringkøbing og et sidste farvel”

Jeg bliver ikke færdig med det dersens friluftsliv. Der er stadig mange drømme og håb. Nu kan jeg krydse 2 af. Jul og nyt år i naturen. Næste år bliver begge højtider fejret med min udsendte soldat Brian. Det glæder jeg mig også til. Hvem ved hvad vi finder på ?

Mere styr på planlægningen giver ro

Denne gang til mit nytårsaften i shelter, havde jeg mere styr på planlægningen og pakningen. Det blev lidt rodet ugen for til juleaften. Mest fordi jeg undervurderede opgaven. Men øvelse gør sagt mester, så denne gang var jeg forberedt. Hvilken lettelse. Dagen gik stille og roligt. Det meste var klart og pakket. Så dejligt.

Nogle dage før havde min bedste kammerat Tommi været på besøg med min schæfer Musse. Han fikser altid min bil. Denne gang gjorde han det også. Det giver altså mindre stress. når jeg kan komme afsted i min egen bil.

Hvis du virkelig har lyst til at holde en alternativ nytårsaften, så sørg for at alt er pakket og klart dagen inden. Allerhøjest og som maksimum kun ordne småting på selv dagen.

Nytårsaften i shelter starter med billeder og indretning

Min nytårsaften i shelter startede med begejstring og i højt humør. Først tog jeg lige nogle billeder. Lidt billeder skal der til. Jeg har altid elsket og fotografere. En hobby jeg har fra min far.
nytårsaften i shelter
Derefter blev shelteret lige indrettet og gjort klar. Mørket falder jo hurtigt, så det gælder om og være helt klar. Så er det også nemmere i mørke og finde rundt. I hvert fald hvis du ved hvor du stillede tingene henne. Nedenunder kan I se den kombinerede bar i køleskabet. Eller køleskabet i baren. I et shelter i december er 5 grader. Ligesom i et køleskab. Det er virkelig praktisk.

nytårsaften i shelter Nytårsaften i shelter kræver lidt forberedelse og planlægning. Men når det så er klaret, er der kun alt det hyggelige tilbage.

Ide grønne bokse er der mad, mel og sukker. Til venstre er der kiks, barudstyr og tilbehøret til mojitos til midnat. Bagerst op ad sheltervæggen står drikkevaren. Det er min shelter bar. Yderst til højre står desserten. Og selvfølgelig ligger de to uundværlige lyskæder forrest.

Alt i alt min opskrift på et succesfyldt nytårsaften i shelter.  Du kan lade dig inspirere eller tyvstjæle idéen eller min pakkeliste til nytårsaften i shelter.

Da jeg søgte lidt på nettet efter nytår udenfor, faldt jeg over denne artiklen. Tilmed fra et dameside. Damesider er aldrig noget jeg læser. Men denne er god. Den handler om hvad du kan gøre, hvis du ikke er fan af nytårsaften. Den har slet ikke noget med friluftsliv og gøre. Den stiller bare nogle gode spørgsmål og hjælper dig på vej. Artiklen finder du her ➡ “Sådan får du et godt nytår, selvom du ikke er fan af nytårsaften”

En lækker 4 retters nytårsmenu i et shelter

Udover og vandre er jeg jo ret så meget en hjemmekok og bager. Så ligesom alle andre nytårsaften, vil jeg heller ikke nøjes. Så her kommer min menu som jeg nytårsaften i shelter:

Snack: Ostebord. Kiks med rosmarin og havsalt. Dertil skimmelost, bondeskinke, ekstra lagret skiveost og lidt havartiost. Ovenpå lagde jeg små udskårne ostefyldt grønne oliven og fetaost.
Drikkelse: Rosévin.

Forret: Rejecocktail. Store kæmperejer med krølsalat, cocktailtomater, masser af dild og toppet med dressing og sort kaviar.
Drikkelse: Sommersby med blueberry.

Hovedret: Nytårstorsk med små aspargeskartofler, asparges broccoli og masser af sennepssovs.
Drikkelse: Sommersby med elderflower.

Dessert: Mini bavarois kager.
Drikkelse: Mokai med elderflower

Og nedenunder kan I se hovedretten og desserten

Det fascinerer mig. Det som fascinerer mig er den lækre mad jeg har lavet i gasbrænderen. Både juleaften og nytårsaften. Jeg har mange flere idéer som jeg vil afprøve.

Så er der fri på i shelteret

Hovedretten fil jeg ret sent. Så klokken nåede at slå midnat da jeg gik kravlede i baren. Men da jeg endelig gjorde det var det med fest og farver. Hold da op hvor jeg hyggede mig. Da klokken slog 12, havde jeg blandet min første mojitos.

Min mojitos var blandet i den nye shaker og hældt i et glas med LED lys. Det glas faldt jeg for med et brag. Når jeg skulle fejre nytårsaften i shelter alene, har jeg brugt meget tid på at gruble inden. Gruble over hvad en nytårsaften alene i et shelter skal indeholde, så den lykkedes. Lys på alle mulige måder kom jeg frem til. Det betyder virkelig meget for mig.

Min lysende og blinkede mojitos var klar kl 12. Og derefter gik jeg ud og kiggede på himlen. Både over shelteret inde mod land. Men også ud over vandet og mod Nordfyn. Selvom det var lidt tåget kunne jeg se en masse fyrværkeri.

nytårsaften i shelter
Det var virkelig en succes og da jeg kravlede ind i shelteret igen var jeg klar på mere. Jeg blandende en mojitos mere. Skrev med venner og familie over sms og messenger. Fyrede flere bordbomber af og spiste dessert.

Med grønne knæklysbriller og en mojitos i hånden spiste jeg dessert.

Jeg var lidt bekymret om jeg overhovedet ville holde mig vågen til midnat. Det gjorde jeg i den den grad. Kl 2 nytårsnat kunne jeg ikke holde mig vågen mere.

Jeg var mæt og glad. Havde slet ikke brug for mere alkohol eller at feste.

Der var også stille igen. Kun havet kunne jeg høre. Så med havet som musik hoppede jeg i uld undertøjet og gjorde mig putteklar. Jeg faldt meget hurtig i søvn.

Nytårsmorgen med hygge og kontaktlinser

Da jeg vågnede nytårsmorgen var det allerede lyst. På denne dato betød det, at det var allerede langt op af dagen. Jeg var både sulten og klar til og komme hjem. Men en ting af gangen.

Den skønne udsigt gjorde lige at jeg puttede i vintersoveposen 5 min mere. Det er dejligt at ligge i kulden og kigge ud. En nytårsaften i shelter starter næste morgen med lidt mindfullness i soveposen.

nytårsaften i shelter

Men jeg kan jo ikke blive liggende der i den varme sovepose. Så til sidst kom jeg op. Inden morgenmad smukkeserede jeg mig lige. Lidt dejligt iskoldt vand i ansigtet.

Rene hænder til kontaktlinserne

Hænderne blev vasket, så kontaktlinserne kunne komme i.

Det er ikke nemt, at bære briller og kontaktlinser når man er vandrer og friluftsdame. Selvom jeg har haft kontaktlinser i en menneskealder og briller endnu længere bliver jeg stadig irriteret. Men jeg har valgt at det ikke skal hæmme eller holde mig tilbage.

Min optiker, Louis Nielsen i Slagelse, har mange gange skældt mig ud. Vandring, hygiejne og kontaktlinser hænger i teorien ikke sammen. De er mest ophidsede over at jeg hælder mit linsevædske over i en anden og mindre beholder. Jeg er skam ikke blind for at det ikke er det bedste for mine øjne.

Jeg har prøvet og fortælle dem min side af historien. At jeg skal ud og have luft. At jeg nægter og lade mig begrænse og hæmme. De forslår vandring med briller. Jeg afslår kraftigt på det forslag. Det kommer aldrig til at ske. At bære briller har altid fået mig til og føle mig hæmmet og begrænset.

Jeg bærer kun briller hjemme om morgenen og aftenen hjemme. Desuden er briller virkelig upraktiske. Sådan rundt regnet hele tiden. Jeg kunne aldrig nogensinde forestille mig og vandre, som jeg gør, med briller.

Jeg tager mine forbehold. Og det er slet ikke noget jeg gør hver dag. Det med kontaktlinser i naturen.

Nytårsmorgen med ro og lækker morgenmad

Da alle de praktiske pligter var overstået var det tid til morgenmad. Den havde jeg virkelig glædet mig til. Tid havde jeg nok af. Derfor var den luksus og afslappende. Først kaffe og derefter dækkede jeg op.

En nytårsaften i shelter afsluttes bedst nytårsmorgen med en dejlig brunch. Jeg gør altid lidt ekstra ud af det på sådan en speciel lejlighed. Normalt når jeg vandrer er det hurtigere overstået. Og kun med 1 slags morgenmad.

Morgenkaffe i thermokoppen. En snasket ostetoast med bacon lavet i gasbrænderen. Tre resterende mini bavarois fra nytårsaften. En lille yoghurt. Og til sidst en smoothie til og skylle det hele ned med.

nytårsaften i shelter mad på tur nytårsmorgen
Da den dejligt mad var spist, ventede et større oprydningsarbejde. Godt jeg ikke har så meget arbejde hvergang jeg forlader et nyt shelter. Det ville være alt for krævende.

Oprydningsarbejde med en håndkost

Jeg vendte hovedet og kiggede ind i shelteret. Puha. Det flød med plastbokse, affyrede bordbomber og serpentiner i lange baner. Midt alt rodet i små bunker lå der opvask. Men sådan er det nytårsaften. Forskellen er bare, at i et shelter er der kun 1 overflade til det hele.

I kan jo selv vurdere ud fra mit billede.

nytårsaften i shelter oprydningsarbejde

I et hus går man rundt og bøjer sig ned. I et shelter kravler man rundt på det hårde gulv som en tosse. Men ryddes op skal der. Mest fordi jeg mit friluftsliv og vandreture kører efter “Leave without trace”. Også fordi shelteret var booket af en forening i Slagelse. Og til sidst, den mest åbenlyse, at alt andet ville være respektløst.

Så min taske blev pakket. Affaldet kom i en medbragt pose. Sheltergulvet blev fejet med en håndkost. Ja altså ikke en rigtig én. En håndkost som passer til friluftslivet. Nemlig min Hestra handske med min hånd indeni. De er så robuste og gavmilde når der skal arbejdes hårdt.

Til sidst hoppede jeg meget elegant ud af shelteret. Helt groggy af alt det hårde arbejde. Men hvor blev resultatet dog lækkert. Sådan skal det se ud. Altid.

nytårsaften i shelter leave no trace
Efter den gode samvittighed var blevet fodret med det flotte shelter, var der kun 1 ting mere. Nemlig at gå ned til min bil Lille Blå.

Det blæste virkelig meget. Det trykkede på min bryst og vinden strøg med voldsomme tryk ind i min næse. Jeg kunne næsten ikke trække vejret. Det er voldsomme kræfter. Heldigvis skulle jeg ikke så langt. Så det bekymrede mig ikke.

Da jeg nåede skoven stod den så smuk. Helt rå og bar. Ligesom jeg kan lide det.

nytårsaften i shelter bildsø skov

Det var alt for mig. Pakkelisten kommer i næste artiklen. Godt nytår. Vi ses.

? fra Hanne

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.