Ophold, roser, kager og rundtur i Skærbæk

Skærbæk er en lille by i Sønderjylland. Den ligger lige på linje med Rømø inde på fastlandet.

Jeg valgte at blive 1 dag mere hos mor. Det bestemte vi allerede dagen før. Ikke af tvang – men af lyst. Jeg kunne også se hvor glad hun blev over min beslutning. Det var nok til mig.

Skærbæk og en lille rundtur af lyst

Som sagt før, har vi lige fået kontakt igen. Så jeg sneg mig til en dag mere. Læs afsnittet her ➡ “Rejsby lukkede de løse ender”

Fakta
Dag 15
0 km i dag og 116 km i alt
Stadig i Skærbæk i teltet

Dagen gik med gåtur rundt i byen. En lille sightseeing i en meget lille by. Skærbæk er lille, men der er faktisk okay med dagligvareindkøb. Det var slet ikke meningen, at jeg skulle overnatte på hendes græsplæne i teltet. Eller komme til en by med indkøbs muligheder så tidligt.

Men en gang imellem spiller livets os nogle pus og så har vi bare at tage i mod dem. Sådan har jeg det med denne lille oplevelse. Og det rører mit hjerte, at se hvor glad hun har været over mit selskab. Det er grund nok til mig. Det blev så en del af denne vandretur.

Rundturen gik rundt til dagligvarebutikker i Skærbæk. Lidt hist og her manglede jeg. Jeg er meget præcis regnende med madvare indkøb. Alt hvad jeg køber skal jeg have på min ryg.

Blomster og kager

Noget som ikke kom i sækken og som ikke blev båret på min ryg var kagerne og blomsterne.

Udsigten til at kunne få stillet min kage lyst/craving var så lækkert. I flere dage havde jeg tænkt på kage. Frygteligt, når man ikke kommer i nærheden af nogle eller noget med kager. Mine vågne timer kredsede om kager.

Først en stor fed kæmpe kanelsnegl med hvid glasur. Haps haps. Arme nam.

Så en lækker stor fed fastelavnsbolle med skamløs meget lækker tyk creme og mørk chokolade glasur øverst. Haps haps. Arme-nam.

Til sidst en kæmpe chokolade muffin med et lækker blødt og cremet nutella creme indeni. Haps haps. Arme-nam.

Så var min lyst også stillet. Intet fint, nydelses- eller oplevelsesrige seancer der. Der var kort proces under tid som skulle indfries. Det blev den heldigvis også.

Efter kagerne gik jeg i Brugsen i Skærbæk og handlede lidt ind. Inden afgang hjem til mor, købte jeg 10 røde roser. Bare fordi hun er min mor. Hvilket jo i virkeligheden er den mest fantastiske anledning.

En hulens masse tid i Skærbæk

Når man jo alligevel har en masse tid tilovers i Skærbæk, så er det klart jeg tilbringer den med min mor. Om eftermiddagen sendte jeg live fra hendes græsplæne.

Vi var kort i Rejsby på en lille mission. Vi handlede ind. Vi var på rundtur i Skærbæk. Mor fryser. Det er da klart, når jeg lige hurtigt scanner hendes påklædning. Hun klager hele vejen over kulden og jeg griner. Det morer mig helt vildt. Så griner hun også.

Dagen sluttede i teltet på græsplænen i Skærbæk

Når man nu er inde noget af tiden inde i tyk røg, er det så befriende at komme ud til en frostklar stjernehimmel og frisk luft. Mor ryger nemlig. Og ret meget. Og indenfor. Skrækkelig, hvis I spørger mig. Men det er hendes hjem, så det må jeg finde mig i.

Jeg fandt mig godt til rette i min varme sovepose og faldt hurtigt i søvn. Mæt af oplevelser – og røg.

? fra Hanne

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.