Anmeldelse | Optimus Elektra FE Cook

Optimus Elektra FE Cook er bare en ud af mange måder at løse en enkel opgave på. Turmad eller vandkogning på tur. Optimus Elektra FE Cook er den lidt større udgave af de to næsten identiske gasbrænder. Den lidt mindre, min Optimus Terra Solo, er også en fantastisk dejlig gasbrænder.

Min Optimus Elektra FE Cook gasbrænder i godt selskab af lækker frysetørret mad.

Fakta:

Navn: Optimus Elektra FE Cook
Type: Gasbrænder
Test på: Februar vandreturen 2018
Sæson: Vinter
Sponseret: Ja, af Spejdersport
Forhandler: Spejdersport (Udsolgt lige nu, men kommer i denne uge igen)
Vægt: 455 g
Pakke mål: 12,4 x 16,5 cm

Hvad er er i pakken:

Optimus Elektra FE Cook hannah in colors vandring hele året gasbrænder god gasbrænder anmeldelse af optimus Elektra FE Cook

Her kan du se kassen

1 x 1 ltr gryde
1 x lille gryde
1x vindskærm
1 x løs piezo tænder
1 x gasbrænder
1 x opbevaringspose til gasbrænderen
1 x mesh pakkepose
1x rengøringssvamp

Det positive

Der er en del positive ting ved denne gasbrænder, som jeg blev glad for. Det kom faktisk som en overraskelse. Grunden til jeg havde valgt den var på grund af vindskærmen.

Gryden:

Den store gryde som kan rumme 1 ltr er virkelig lækker. Til forskel fra min Optimus Terra Solo, som kun rummer ½ ltr, er det virkeligt rart.

Optimus Elektra FE Cook hannah in colors vandring hele året gasbrænder god gasbrænder anmeldelse af optimus Elektra FE Cook

Pause med varm kaffe ved Diget

Med denne store gryde, kan jeg varme rigeligt vand til både mad og drikke. I den anden skulle jeg altid tage et valg.

Kaffe eller mad først. Mad vandt altid.

En gang imellem er der vand tilovers, men det er intet problem. Det drikker jeg bare. Varm vand uden smag er gudedrikke når der er minusgrader. En fornøjelse. Så intet vand går til spilde.

Piezo tænderen:

Åh jeg havde mit hyr med denne piezo tænder til at startede med. Bare læs her.
Men lige pludselig, kørte det og nu er jeg virkelig glad for den.

Når du holder den i hånden og trykker, kan man ikke se nogen gnist. Men tro mig, den er der. Den er bare micro. Da jeg fandt ud af, at den moses helt ned i gassen, når du tænder, gik det helt glat.

Den har flere fordele.

Her kommer de:

  • Den skal aldrig fyldes op med gas. Den gnistrer bare så glad derudaf. Det er en fornøjelse.
  • Den er meget lille og vejer intet.
  • Den er en stabil kilde til at tænde gasbrænderen. Sådan nogle kan jeg godt lide.
  • Den er grøn og utrolig nuttet. Men det er nok kun mig som synes det. Farven og størrelsen, er lige noget for mig. Men lige meget hvad man har af udstyr, skal man have en glæde hver gang man kigger på det og bruger det.
  • Hvis du bruger den rigtigt tænder den i første hug og intet gas går til spilde. Den er nem at håndtere mens to bruger den anden hånd til at skrue op for gassen.

Mål indeni:

Jeg kan faktisk godt lide, at der er mål indeni gryden. Det gør det nemt at dosere vand rigtigt, så du ved hvor eget du varmer. Intet vand eller gas går til spilde.

Optimus Elektra FE Cook med den store gryde er ret lækker til vinterbrug. Eller når man er flere på en længere tur.

Hældetud:

Sådan en lille ting, som en hældetud er virkelig en god ting. Det gør at vandet fra gryden til enten thermokop eller den smalle pose med frysetørret mad går som en leg.

Optimus Elektra FE Cook hannah in colors vandring hele året gasbrænder god gasbrænder anmeldelse af optimus Elektra FE Cook

Man kunne godt tro det var et kristent krybbespil.

Det negative

Der er et par ting, som jeg finder overvejende negative. Eller jævnt trælse, som vi siger i Jylland.

Pakposen:

Jeg har dage hvor jeg hader den pose, dage hvor jeg er ligeglad med den. Hvis jeg er træt, sulten og kold hælder jeg naturligvis mest til den sure side.
Kolde fingre og ingen tålmodighed kører ikke ret godt med pakposen. Men det er et luksusproblem. Det trækker ikke meget ned. For hvad ville alternativet være ? Den skal jo pakkes ned. Jeg har vænnet mig til den i dag. Jeg gøre det bare.

Efter den er pakket sammen, krænger jeg bare posen ned over, vender den rundt på hovedet og strammer snoren til.

Bemærkninger

Der er to bemærkninger som jeg gerne vil knytte til denne gasbrænder.

Hvor lang tid tager det

Folk spørger mig altid:

“Hvor lang tid tager det at koge en liter vand i den”?

Der må jeg være dig et svar skyldigt. Jeg ved det ikke. Jeg tager ikke tid. Måske burde jeg at gå op i det. Måske ikke. Jeg har vandret 23 dage med den og den har gjort det godt. Om vandet tager 2,5 min eller 2,8 min går jeg ikke op i. Det eneste jeg ved, er at når du skal koge vand, som er iskoldt, tager det tid.
Så der er stor forskel på at vandre med den om sommeren og om vinteren.
Jeg udnytter bare tiden, mens den koger, så jeg ligger ikke mærke til det.

Vindskærmen

Altså den der vindskærm. Den har jeg tænkt og grublet meget over. Det var den oprindelige grund til at jeg ville have den med. Grunden til at jeg valgte den.

“Det var da smart”, tænkte jeg.
Jeg må være ærlig og tilstå, at jeg faktisk ikke ved om den har gjort en forskel. Noget af det jeg konstaterede på turen var, at vinden bare finder vej. Lige meget hvad.
Det er ikke værre end at man kan lade vindskærmen blive hjemme.

Svampen Bob Optimus

Der følger en nuttet lille sort/grøn rengøringssvamp med. Den har jeg ikke brugt. Faktisk har jeg to. Den anden er fra Terra Solo sættet. De er ikke blevet brugt. Umiddelbart kommer de heller ikke til at blive brugt. Så hvordan de er, at gøre rent med, ved jeg desværre ikke. Jeg koger kun vand i min, så rengøring er på nuværende tidspunkt ikke nødvendigt.

Er værd Optimus Elektra FE Cook værd at købe ?

JA, så absolut. Hvis du gerne lige vil have muligheden for at kunne koge lidt mere vand i den lidt større gryde, så er den absolut værd at smide pengene efter. Specielt pga den store gryde. Den er jeg vild med.

Hvis du mangler en lækker gasbrænder til din tur. Enten alene eller hvor I er to. Så er den fin. Hvis I deler 1 ltr vand i gryden, er er ½ ltr hver til.

Hvis du bare skal i skoven og enten koge lidt vand til kaffe eller til mad, er den for stor. Så er en Optimus Terra Solo mindre og bedre.

Det var alt. Er du blevet klogere ? Eller spørg.

? fra Hanne

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.