Påske alene er luksus

Påske alene er luksus. Hvis du har lyst til og holde påske alene uden mærkelige blikke, så burde det og være en menneskeret. At prioritere alenetid burde også og være ligetil. Hver gang jeg har været afsted, er jeg blevet resettet og føler mig frisk og klar igen. Klar til hverdagen og fyldt op med eventyr. Bare en påske alene er luksus. Du skulle tage og prøve det.

Denne dagbog er den første ud af tre. Fra fredag til søndag.

Nord eller sydpå

Allerede weekenden før begyndte jeg og glæde mig til denne tur i påsken. Jeg var på tur. Shelterturen var nemlig den mærkeligste til dato jeg har været på. Lidt ro fik jeg. Men slet ikke det jeg var kommet efter. Denne påske skulle min vandretur og overnatning i to forskellige sheltre være afslappende. Det var mit mål.

Hverdagens friluftsliv eller mikroeventyr, som de også bliver kaldt af nogle, ligger i weekender, ferier eller i højtider. Præcis som i denne påske. Når tiden er knap og længsel efter alenetid og ro er høj, gælder det om og ligge en skudsikker plan.

Min første plan var nordpå. Til en nøje udvalgt shelterplads, hvor jeg kunne se mig selv finde den ro, som jeg manglede. Efter en lille vagt på jobbet Langfredag i København, kom jeg alligevel for sent ud af døren. Jeg drønede ellers hjem. Tiden blev alligevel for knap til den shelterplads. Kender i det ?

Bare pladsen er primitiv, der er ro og fred og jeg kan være alene, er jeg glad. Den plads fandt jeg lidt nord for Næstved. På Even primitiv overnatningsplads. I kan læse om pladsen på Ud I Naturen her.

Jeg tog bus 480R mod Næstved. Stod af på endestationen og vandrede ud til shelterpladsen. Solen strålede. Det var varmt. Altid strålede i solens stærke lys. Hvide blomster, grøn græs, gule mælkebøtter alle vegne og krystalblå himmel.

Påske alene april alenetid hygge høj solskin

Efter en lille tur i plantagen som ligger på vejen dertil, åbnede landskabet sig og jeg stoppede gispende.

Påske alene april alenetid hygge høj solskin

Allerede da mine øjne den udsigt, følte jeg mig hjemme. Her skulle jeg nok falde til. Jeg glædede mig.

Veganerbøf og aftensol

Hvad skal man så spise på sådan en tur. Min tur mad er meget forskelige. Nogle gange er det i gasbrænder eller i mini trangia på bålet eller over sprit. Nogle gange er det en luksus treretters i min store gasbrænder juleaften eller endda nytårsaften.

Denne påske alene var det 1 veganerbøf med kartoffelmos. Det hele blev kokkereret på mini trangia over sprit i solen, som stadig skinnede. Det var ret dejligt og sidde der i solen. Så er en påske alene ikke så slemt.

Udsigten under aftensmaden var heller ikke dårlig. Mens jeg sad der om aftenen kom der kun 1 forbi. 1 jogger som ikke lagde mærke til mig. Det var så dejligt stille. Der var ingen lyde. Ikke engang min mini trangia snakkede.

Efter aftensmaden sad jeg og solcellen og slikkede det sidste af dagens sol. Det var dejligt. Masser af lys til mig og strøm til solcellen.

Påske alene med et hyggebål

Da solen var gået ned og jeg var varm og fyldt op med lys, satte jagten på brænde ind. Når jeg vandrer og rammer de forskellige pladser starter jeg ofte bål. Du kan se flere af mine bål her. Jeg elsker bål.

Jeg knækker eller saver aldrig af træerne. Udover det er ulovligt, så synes jeg også det er uhøfligt og synd for træerne. Jeg elsker nemlig også træer. Så det jeg kan finde på bruger jeg. Hvis jeg ikke kan finde noget bliver der ikke bål. Sådan er det.

Efter en lille rundtur rundt i plantagen, fandt jeg nok til et lille bål.

Bålets varme, liv og nærhed fik mig til og rykke helt tæt på det. Lå længe og bare stirrede ind i det. Det knitrede og ildens orange farve stod så flot imod mørket. Det blev mørkere og mørkere. Da tiden var inde rykkede jeg op i shelteret og gjorde mig klar til vinter soveposen.

Oppe fra shelteret kunne jeg stadig kigge på mit bål. Da søvnen tog mig, gled mine trætte øjne i og med lyden af det knitrende bål, faldt jeg i søvn.

Der var ingen lyde. Der var helt stille. Bålet knitrede og snakkede lidt. Ellers var der stille. Sikke en dejlig måde og falde i søvn på. Dagen havde været god. Min beslutning gav pote.

Godnat og sov godt i den friske luft i kulden.

Grønt hjerte fra Hanne

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.