Pakkeliste til fællestur

Pakkeliste til fællestur i shelter behøver slet ikke og være omstændig. Jeg havde i anden sidste øjeblik meldt mig på en fællestur i denne gruppe. Det er en gruppe på Facebook for folk som dyrker friluftsliv og bor på Sjælland. Jeg anede ikke noget om arrangementet. Jeg havde fået en adresse og pakkede så min rygsæk lørdag eftermiddag. Min Osprey blev pakket som den plejer.

Hvis du ikke har læst min artikel om min lille tur, kan du læse den her ➡ “En åben dør til friluftslivet”. Det er til denne tur denne pakkeliste til fællestur hører til.

Så er vi klar til overnatning i shelter. Mig til venstre og min solcelle som solbader i solen til højre.

Pakkeliste til fællestur medfører nogle gange en gul bold

Da jeg skulle pakke min rygsæk, tænkte jeg lidt over hvad jeg skulle tage med. Nu da det var en fællestur. Som udgangspunkt tager altid ALT med så jeg kan klare mig selv. Det sidder dybt i mig. Vand, mad, udstyr til bål, underholdning og strøm. Både i form af powerbanks og min solcelle.

Alt udover det er bonus. Sådan tror jeg altid jeg vil have det. Selv synes jeg det er en god egenskab og have. At kunne klare sig selv og være forberedt.

Den gule bold kom med og min førstehjælps taske kom også med. Med så mange samlet og en skarpe økser kan det nemt gå galt. For et år siden var jeg på udvidet første hjælpskursus hos Røde Kors. Både det kursus, min efterfølgende overnatning i skoven og førstehjælps tasken kan I læse om her ➡ “Førstehjælpskursus og hygge i skoven bagefter”
Det viste sig dog at der både var en ambulancefører og en Falckredder med i selskabet. Så mine talenter var ikke til meget. Men alt tæller. Min tanke, mit medansvar og min handling var søde og oprigtige. Næste gang skal de se min førstehjælpstaske igennem, og fortælle mig hvad de synes.

Bolden kunne nogle børn spille med. Eller også kunne jeg spille med dem. Jeg er virkelig ikke god til boldspil. Men det må I ikke sige til nogle. Men jeg synes det er sjovt.

Der er fri leg. Alle skal hygge og slappe af. Det vil jeg gerne bidrage til. Så den korte pakkeliste til fællestur blev alligevel lidt længere.

Mine hænder kom ikke op af lommen

Det endte faktisk med at jeg faktisk ikke lavede noget som helst. Hverken min økse, min lomme kædesav eller mit brænde blev brugt. Hvilket ærgrede mig lidt. Specielt den kædesav er jeg rasende glad for. Men I kan se både øksen og lommesaven i en anden artikel ➡ “Bål, sol og et tilbageslag”

Jeg betalte for alt den lækre fælles mad. Mit ønske er og lave en omgang pullet pork til folk engang. Jeg vil gerne give tilbage for den fantastiske tur.

Så når jeg nu vidste hvor lidt jeg fik brugt alligevel, kunne den pakkeliste til fællestur godt have været endnu kortere. Tiden gik med mad, snak og frække historier. Men som altid gik det hele.

Og nu kommer pakkeliste til fællestur. Brug den slavisk, vejledende eller som inspiration. Alt grej mærket med ✴ er venligst sponseret af Spejder sport.

Tøj på kroppen og i tasken

Det tøj som jeg ikke har på ligger i min 7 ltr Asivik drybag. Både skiftetøj og tøj til og sove i.

Lidt af hvert grej

I denne 2 ltrs drybag ligger der lidt af hvert. Den ligger fast hjemme på min hylde hjemme. Det er fast grej jeg bruger til alle  mine ture. Så den bliver aldrig pakket ud.

Mad og mere

Toilettasken

Mine toiletsager ligger i en 3 ltrs drybag. Så er alt samlet og nemt og finde. Praktisk og smart.

Min vandre seng

Min lækre seng. Den er jeg ret glad for og sove i når det er så koldt.

Elektronik posen

Den elektroniske pose som altid er med mig.

Fællestur udstyr

Nu da det var en fællestur tog jeg noget med, som jeg normalt ikke ville have med

  • Mit danske flag på Osprey rygsækken
  • En gul bold i et flettet net af faldskærmslinje
  • Førstehjælps taske + mit vabel kit

Bål grej

Jeg vidste der skulle være masser af bål. Så jeg tog mit bål udstyr med.

Pakkeliste til fællestur

Det var min pakkeliste til fællestur som varede under 24 timer. Måske synes det alligevel den ser lang og uoverskuelig ud. Så tænk på at de små drybags allerede ligger pakket. Dem flår jeg ned fra hylden og smider i rygsækken. De store faste ting som sovepose og underlag ligger og klar. Soveposen skal bare fra opbevaringsposen til kompressionsposen.

Resten ligger på rygraden. Til sidst brugte jeg et par minutter til og scanne mit udstyr og se hvilke der kunne bruges til fællesskabet. Klaret, videre og ud af døren. En pakkelist til fællestur skal ikke være vildere end det.

? fra Hanne

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.