Pakkeliste til juleaften i shelter

Pakkeliste til juleaften i shelter indeholder alt det som jeg havde med. Eller det vil sige, at jeg har revurderet den og så er den skrumpet stærk ind.

Det her er kun min anden jul i naturen. Min første var i 2018, så jeg er også stadig på begynder niveau. Jeg vil under INGEN omstændigheder mangle noget som helst til hverken jul eller nytår i shelteret. Men der er jo heller ingen grund til slæbe noget med jeg ikke har/fik brug for. Så derfor er den skrumpet ind. Bare rolig – det hele er gennemtænkt ordentlig.

Så her kommer den. I en spritny og revurderet juleversion.

Pakkeliste til juleaften i shelter

Tøj

 • Friluftsbukser som kan tåle lidt juletæv
 • 3 tykke uldtrøjer
 • 1 fleecetrøje
 • 2 par uldsokker
 • 1 grøn soldatertrøje, som jeg har tyvstjålet fra Brians skab
 • Asivik Trekker sokker
 • Devold uld sokker til og sove i
 • 1 blød vandrebh
 • 1 par trusser
 • 1 farverig hæklet hue
 • 1 smuk og fjollet frøhue med frøøjne i uld
 • 1 par handsker, som jeg kan arbejde med
 • 1 par linerhandsker i uld

Seng

 • 1 seriøs varm vintersovepose
 • 1 fleeceliner
 • 1 lækkert tykt liggeunderlag
 • 1 fibertæppe
 • 1 fiberhovedpude, som jeg har tyvstjålet fra Brians skab

Køkkengrej

 • Lille skærebræt
 • 1 skarp kniv til det hele
 • Lille piskeris (hvis du skal piske sovs på panden)
 • 1 lille bøtte med krydderiblanding til arme riddere
 • Lille bøtte med mel til til jævning af sovs
 • 1 tallerken + kniv + gaffel + ske + kop
 • Mini trangia
 • Juleservietter
 • 1 vinoplukker/øloplukker
 • 1 støbejernspande
 • 1 popupgril
 • 1 lille pose kul

Mad

 • 1 andebryst
 • 1 lille håndfuld små kartofler
 • 4 svesker
 • 1 æble
 • 1 stor mandarin
 • 1 lille fløde, både til sovs og kaffe
 • Smør til stegning
 • 1 mellemstor portion fløderand
 • 10 jordbær, både til fløderand og arme riddere
 • 1 lille håndfuld blåbær
 • Mandelflager
 • Dit favorit juleguf
 • Kaffepulver til 2 kopper om morgenen
 • 2 skiver toast
 • 2 æg
 • 1 lille juice
 • 1 lille yoghurt
 • 1 flaske rødvin
 • 3 flasker øl
 • 1 ltr vand

Desuden

 • Min drybag med toiletsager
 • Min drybag med optændingsting
 • Min drybag med powerbank + oplader + USB lampe
 • 1 pyntet juletræ med lyskæde
 • 1 lyskæde med LED til shelteret
 • Julegaver til mig
 • 4 haveblus
 • 1 økse
 • 1 komfortabel campingstrand stol, som kan være i shelteret
 • 1 blød pels til campingstrand stol
 • 1 sammenklappelig trækvogn
 • 2 sække brænde
 • Badetøj + håndklæde + turbietwist
 • Gravlys + Schæfer Brian
 • Kamera + stativ
 • Ekstra batterier
 • Mundbind
 • 1 sammenklappelig trækvogn

Jeg anbefaler selvfølgelig ikke, at man stjæler fra sin mands skab. Men da han er udsendt soldat, kan han alligevel ikke gøre noget ved det. Når han ser billederne ser han det alligevel som det første. Så griner jeg højt og kalder mig en “tøjtyv”.

Gravlyset og Schæfer Brian er for min schæfer Musse. Hende måtte jeg desværre aflive ugen før juleaften. Schæfer Brian er en bamse som ligner en schæfer. Jeg fik den af Brian lige inden jeg tog afsted på udsendelse.
Du kan læse om aflivningen her og læse hendes afskedsbrev fra mig her. Der er selvfølgelig ikke billeder af hende på dyrlægens gulv efter aflivningen.

3 -retters julemenu

Så er der jo det der med julemenuen. Hvad skal man have og spise i et shelter juleaften ? Kan man overhovedet få det man plejer og få ? Eller skulle man finde på noget nyt ? Spørgsmålene er mange. Det vigtigste er at du spiser det du har lyst til.

Min nabo i shelteret ved siden af spiste for eksempel frysetørret mad og have en stor skål risalamande med til deling. 1 ramme øl og snackpølser. Havregrød, kaffe, æg og bacon til morgenmad. Sådan kan det også gøres.

Jeg spiser dog så meget feltration i forvejen, så det har jeg ikke lyst til.

Forret 

 Ostebord + 1 stor dejlig kold øl

Hovedret

Andebryst med små kartofler + svesker + æbler + appelsin

Andesovs på fløde

Dessert

Fløderand med blåbær + jordbær + vaniljesovs

Lækker Zinfandel rødvin

Juleguf 

Lille nissekrukke med juleguf

Morgenmad 1. juledag 

Arme riddere, smoothie og en lille yoghurt

Dertil bålkaffe

Pakkeliste til planlægning af juleaften i shelter

Nogle af jer har spurgt om jeg har lyst til og fortælle hvordan jeg planlægger en juleaften i shelter. Jeg har tænkt lidt over det og her kommer der nogle vigtige punkter.

 • Kig på vejrudsigten. Hvis nu det står ned i stænger hele dagen + den følgende morgen og det tilmed stormer. Gider du så ? Hvis ja, så læs videre.
 • Hvor vil du fejre højtiden henne ? I et shelter ved vandet ? I skoven ? Eller måske i kuperet terræn ? Hvis du ikke gider shelter, men måske er hængekøje skal du finde træer. Er du til telt skal du finde noget græs. Eller du kan køre hjem igen når juleaften er fejret.
 • Lav en liste over hvad du skal have med. Kan du have alt i din rygsæk, en taske eller skal du køre et stykke med en trækvogn, som jeg gjorde. I så fald tjek området fra bilens parkering til pladsen.
 • Lav en prøve pakning hjemme inden afgang.
 • Når du har valgt dit sted skal du tænke over madlavningen og læ/ly generelt. Hvis du ligger et sted lige ud til vandet og vinden står lige ind i åbningen, skal du tænke over om du gider det ?
  Med hensyn til madlavningen kan du lave den på bålet. Men hvis bålet er i åben terræn og det regner, så duer det ikke. Så skal du have en gasbrænder. trangia eller en popupgrill.

Tiden er en vigtig ting

Det sidste er virkelig også vigtigt. Tiden! Begynd i GOD tid. 1 uge før. Det er en tidskrævende proces. Start med at finde et sted. Start på listen ifht hvor du har valgt et sted. Regn transporttiden ind i din plan den 24. december. Fra dit hjem til dit udvalgte sted. Læg gerne dine ting ud først. Tjek af på din liste. Læg også gerne dine ting i poser, så de er lige til og smække op i vognen. Det sidste gjorde jeg. Vær forberedt på at du fejler, dummer dig eller har overset noget. Det er tilladt og det gør ikke noget.

Du kan lede efter pladser på “Ud i naturen” og hvis du ikke har nogle og fejre jul med i naturen, kan du melde dig ind i “Friluftsliv Sjælland“. Jeg er medlem og hvert år er der grupper som fejrer jul og nytår i naturen. Det er en hyggelig gruppe.

Grønt hjerte fra mig. Det var alt. Kan du nu have en dejlig jul og et godt nytår. Hvis du vil have mere, er der mere nedenunder til dig.

You may also like...

2 Responses

 1. Morten siger:

  Åhr hvor er det blæret det der. Gad jeg virkeligt også godt engang. Tror ikke jeg får konen og børnene med på den. Hunden er dog frisk 🙂

  • Hanne siger:

   Hej Morten. Hvor er det lækkert du kan lide det. Det glæder mig. Næh, de fleste damer gider ikke sådan noget. Julen piller man ikke ved.

   Men så kan vi bytte. Din kone og børn får Brian. Han vil også gerne være indenfor. Og så tager vi i ødemarken. Ratata skal med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.