Real Turmat | Anmeldelser og anbefalinger

Real Turmat er en serie af frysetørret mad fra norske producent DryTech. DryTech har tre serier af frysetørret mad. Real Turmat, Real On The Go og Real Field Meal.

Real Turmat er udviklet til udendørens folket som mig selv. En seriøs fritidsvandrer som skal have noget lækkert og nemt i en fart. Real On The Go er snacks og Real Field Meal er udviklet til Forsvaret og er til krævende ekspertioner af forskellige arter,

I Real Turmat serien er der både morgenmad, frokost og aftensmad. Eller hvis du er som mig, så kan alt mad spises på alle tidpunkter. Man skal bare være sulten nok.

I kan se hele Drytechs produkter i Real Turmat serien her. DryTech har også turmad til en vegetar og en veganer.

Er du en kræsenpind ?

Hvis du er kræsen med mad i det hele taget, så kan det godt være du allerede er udfordret. Både hjemme i dagligdagen og på tur. Hvad man kan lide er en smagssag. Måske skal du lede længe efter noget. Men bare lov mig ikke og give op og bliv hjemme. Maden skal ikke være en forhindring.

Når jeg vandrer er jeg alt spisende. Hjemme lidt mere selektiv. Grunden, tror jeg, er at når jeg vandrer med turmad, er der færre valg, galoprende sult og måske frost og kulde. Så spiser jeg hvad der er.

Jeg kan lide næsten alt mad i verden. Kun frisk koriander og butternut squash kan jeg simpelthen ikke få ned. Jeg elsker kød og har ingen præferencer indenfor veganer- eller vegetarmad. Så hvis du er vegetar eller veganer er der også tur mad til dig. Se deres vegetar poser her og veganer poser her.

Du må prøve dig frem. Til sidst finder du på noget. Det er jeg sikker på.

nyt vandregrej Optimus elektra fe cook system vandring hele året hannah i colors vintervandring vandrinring om vintereren mad gas

Her på denne side har jeg kun anmeldt Real Turmat poserne. Jeg kan lide dem alle. Mere eller mindre.

Real Turmat laver rigtig mad

Noget af det bedste ved Real Turmat er at det smager af rigtig mad. Det overraskede mig meget, da jeg første gang satte mine tænder i deres frysetørret mad. Der er bare ikke noget bedre, at slutte dagen med lækker varm mad på en vinter vandrings dag. Hvis du så har udsigt til en smuk stjernehimmel eller din mand, så bliver det altså ikke bedre.

Jeg har respekt for deres arbejde med at udvikle. Som hjemmekok og bager hele mit liv, ved jeg det er en kunstart at udvikle smag og tilfredse alle. Der vil altid være nogle som falder fra. Derfor kan du måske ikke bruge mine anmeldelser til noget. Jeg er nemlig et rigtigt madøre og kan lide alt mad i hele verden. Det eneste jeg rigtig går op og bedømmer dem på er kvaliteten og om den er interessant. Spørg mig gerne hvis, der er mere du vil vide. Eller kig på Spejdersports side.

Først lidt nyttigt fakta og bagefter har jeg bedømt dem én efter én.

Fakta om maden fra Real Turmat

Producent: Drytech. Se deres side her.
Serie: Real Turmat.
Testet på : Vestkysten februar 2018
Sponsor : Spejdersport. Se deres side her
Vægt: Gennemsnit 135 g
Genbrugstip: Poserne er GENIALE. Gem, vask dem, fyld dem op igen og du er flyvende igen. Hvis du vil bruge dem igen, så riv kun af oppe ved indhakket. Ikke længere nede. Du skal bruge plastik lynlåsen igen.
Tip: Du behøver ikke 500 ml varmt vand i som der står på de fleste. Mindre kan sagtens gøre det.
Vær OBS på: Der er både allergener og det modsatte. Nogle er laktosefri. Kig på Spejdersport side. Der står også næring og meget andet godt info.

Kylling Karri

Mums, siger jeg bare. Den her er en af mine yndlings retter. Den er nok nummer 2. Den første jeg fik, synes jeg smagte for meget af karry. Karry er ikke så meget mig. Men der ske altså bare noget derude på vandringen. Det smager bedre. Noget jeg ikke rører hjemme, spiser jeg gladeligt på mine vandringer. Tag f.eks grød. Grød om morgenen på en vintervandring er bare lækkert.

Retten er dejlig aromatisk, afstemt og lidt cremet. Den smager ikke for meget af karry, hvilket jeg godt kan lide den. Hver gang jeg har spist den, smiler jeg rigtig stort og går i seng tilfreds og mæt.

Du kan finde min favorit ret nummer 2 lige her

Laks i fløde

Den her var helt ny for mig. Jeg glædede mig. Nyt mad er altid spændende.

nyt vandregrej Optimus elektra fe cook system vandring hele året hannah i colors vintervandring vandrinring om vintereren mad gas realt turmat nyt vandregrej Optimus elektra fe cook system vandring hele året hannah i colors vintervandring vandring om vintereren mad gas Real Turmat laks i fløde
Der er mad lige om lidt. Laks i fløde.

Jeg havde nok sat mine forventninger for høje. Det er ikke som hjemme, hvor man hiver en hel sides laks ud fra ovnen og serverer pasta med fløde til.

Udover det er jeg ikke stor fan af fisk med pasta. Hvorfor, ved jeg ikke. Det er bare en mærkelig sammensætning. Til gengæld er jeg vild med fløde og cremet mad.

Noget jeg gjorde fuldstændig forkert var at vandet ikke var varmt nok, da jeg hældte det i. Vandet skal være rigtig varmt, så de små pasta bliver kogt. Det afsnit kan du læse her.

Om vinteren bliver vandet virkelig hurtigt koldt. Den aften jeg lavede retten var det -3. Vandet skal være dampende varmt så det bobler.

Jeg har også, på grundlag af flere omgange med pasta om vinteren, besluttet mig for, at det gider jeg simpelthen ikke mere.

Jeg har dog besluttet mig for, at jeg vil smage den igen, hvor pastaerne er kogt færdigt og hvor retten er ordenlig varm. Det er ikke et fair grundlag, at dømme den ret på.

Udfra de udstukne faktorer, tror jeg ikke at retten går over og bliver min livret. Men den får en chance mere. Det har jeg besluttet.

Prøv den, hvis du kan lide laks, fløde og pasta. Du kan finde den lige her

Pulled pork

nyt vandregrej Optimus elektra fe cook system vandring hele året hannah i colors vintervandring vandrinring om vintereren mad gas realt turmat pulled pork nyt vandregrej Optimus elektra fe cook system vandring hele året hannah i colors vintervandring vandring om vintereren mad gas real turmat

Den her er god. Nu er jeg mester i at lave pulled pork. Så jeg var spændt, da jeg skulle smage den.
Jeg vil sige, at den smager godt. Men den ligger langt fra rigtig frisklavet pulled pork. Hvilket man hver skal eller kan sammenligne den med. Den smager ikke af pulled pork, som jeg kender det, men den smager godt.

I virkeligheden så synes jeg ikke, at nogle af deres retter er uspiselige. Det er nok mere et spørgsmål om smag og behag.

Hvis jeg skulle sige noget negativt om retten, så må det være, at den er lavet med ris. Pulled pork skal spises med kartofler. Det ved alle da. Det burde vedtages ved lov. Det andet er, den er lige til den smaskede side. Med det mener jeg, at der godt kunne være mere bid i den. Den er meget ensformig. Ligesom Viltgryten, som er med små bidder rensdyrs kød.
Men som mester pulled pork kok, ved jeg godt at pulled pork er trevlet kød. Det er ikke nemt, at lave til små bidder til at gumle på.

Dem smager godt. Basta. Se pulled pork retten her

Lammegryte

Mums, til denne her. Jeg elsker lam. Den smagte faktisk mere af lam, end jeg havde regnet med. Den lækre bløde kartoffelmos og den lækre smag af lam.

vandring alene hannah in colors vandring vandring i danmark vandring året rundt vintervandring vandring om vinteren nationalparken vadehavet vadehavet diget Lammegryte lammegryte real turmat

Hvis du ikke lide lam, så tror jeg ærligt talt ikke denne ret er noget for dig. Den smager for meget af lam. Men omvendt, kunne man også være frisk og prøve noget nyt.

Lam er jo ret ofte noget som deler vandene. Jeg elsker lam. Ikke kun til påske, men hele året.

Der er kartoffelmos i denne Lammegryte. Dejlig varm og blød kartoffelmos. Bare når jeg snakker om Lammegryte bliver jeg sulten igen.

Lammegryte smager ret meget af lam. Det kan jeg virkelig godt lide ved den. Prøv den og du finder ud af om du kan lide den.

Lammegryten har Spejder Sport desværre ikke i deres webshop lige nu. Måske kan du finde den i nogle af de fysiske butikker rundt om i landet.

Viltgryte

Dobbelt mums! Vildtgryte med rensdyr. Den smager så godt, og er min livvret indtil videre.

nyt vandregrej Optimus elektra fe cook system vandring hele året hannah i colors vintervandring vandrinring om vintereren mad gas  pulled pork nyt vandregrej Optimus elektra fe cook system vandring hele året hannah i colors vintervandring vandring om vintereren mad gas

De små stykker rensdyrkød smelter på tungen sammen med den bløde kartoffelmos. Perfekt afbalanceret i smag og krydderier.

Der skal meget mindre vand i. Vær OBS på det. Det har stor betydning for konsistensen af kartoffelmosen, Tynd og udvandet kartoffelmos, formoder jeg ikke nogen gider at spise.

Jeg slæbte min 165 km og spiste den først på den sidste aften. Det var et bevidst valg om at gemme den. Mums. Du kan læse dagbogen her. Spejder Sport har desværre ikke vildtgryden i deres webshop lige nu.

Velbekomme fra Hanne

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.