Overnatning i Redningshuset Lyngby

Redningshuset Lyngby ligger langt ude i klitterne i Nationalpark Thy. Byen hedder Lyngby og der er en lille klynge af huse. Ret så pudsigt et sted. Det koster 30 kr for voksne og 15 for børn. Der tages kun imod kontanter. Læs mere om Redningshuset Lyngby her.

Fakta
Dag 10
6,3 km i dag og 116 km i alt
Fra Lodbjerg shelter til Redningshuset Lyngby

Dagen startede helt helt helt stille. Jeg var meget forvirret da jeg vågnede. Jeg var gået i seng til blæst, svajende træer og masser af lyde.

 hannah in colors vandring i danmark patagonia nano puff dame spraglet halsedisse vandring om efteråret asivik regnjakke Osprey atmos osprey osprey atmos vandring i danmark Aisvik regnjakke bandana lodbjerg shelterplads national parken thy Redningshuset Lyngby

Om morgen var det helt fuldstændig stille. Det eneste jeg kunne høre var mit eget tunge åndedræt. Så dejligt med lidt ro.

Jeg slappede af, der var masser af strøm og jeg lå så varmt og dejligt, at jeg fik en idé. Næste afsnit af “Historien om Danmark: Metallernes tid”
Stadig lige smuk og stadig lige fantastisk. De fortalte faktisk også om Hærvejen. Hvad den havde betydet for de handlende i Bronzealderen. Jeg puttede helt ned i posen og hyggede med programmet.

Kaffe og bolle ristet på bål til morgenmad

Min mave var sulten og min gane forlangte kaffe, så op med mig.

Denne gang tændte jeg bål. Ingen regn. Ikke ligesom i går hvor en sindssyg regnbyge tog mit bål. Røgen og træerne stod lige op.

Til venstre rister jeg en bolle på risten over bålet. Og til højre er der ristet bolle med hvidløgssmør, ost og kaffe i min thermokop.

Morgenmaden blev indtaget og så fik jeg ikke én, men to herrebesøg.Ja, det lyder helt forkert. Men lad mig forklare.

Den første var en mand på cykel. Han forskrækkede mig helt vildt.

“Du skal ikke være bange. Jeg gør dig ikke noget”
“Nej det tror jeg skam heller ikke. Jeg stod bare lige i mine egne tanker”
“Sig mig lige engang, har du sovet herude i nat alene ?”
“Jeps, jeg vandrer alene”
“Og det tør du godt ?”
“Ja ja, der mig ikke noget”
“Ja, det turde jeg godt nok ikke”
“Hvorfor ikke det? Er det pga mørket?”
“Det har jeg ikke lige tænkt over. Det turde jeg bare ikke”

Vi sagde pænt farvel og jeg tænkte, at lige godt en voksen mand, som ikke turde det. Nå men tiden kunne ikke spildes, for jeg fik nemlig en gæst.

Klar og parat til gæsten

Jeg nettede mig lidt. Ryddede op og smed en pind mere på bålet. Så var jeg klar.

Pludselig han ud af skovbrynet i rask gang. Manden var min gæst. Han hedder Tage og er selv vandrer. Han arrangerer vandretur i Nationalparken Thy og har “Vandring for livet”

Han havde bedt om at møde mig. Høre min historie og tage et par billeder til hans egen side. Han er altid nysgerrig når folk vandrer i hans område.

“Det er jo virkelig dig” var noget af det første han sagde. Jeg grinede “Ja, havde du ikke troet det ? Troede du at jeg snød?”

Han virkede oprigtigt glad og overrasket over at møde mig. Vi snakkede længe. Drak kaffe. Fortalte røverhistorier og han spurgte mig hvorfor jeg vandrer.

“Fordi jeg kan lide, at jeg først bliver brudt ned, for at blive bygget op til sidst”

Den var godtaget af ham. Det var rigtig hyggeligt Tage. Så tak for besøget og gaverne. Jeg ved du kigger med her.

Jeg fik et par gaver af ham. En spraglet buff, som jeg er blevet rigtig glad for. Den holder mit hår, sidder tæt og varmer mig.

En flettet nøglering og en “Vandring for livet” pin.

I kan hvad han har skrevet her

Efter han var gået. Pakkede jeg sammen og gik videre ud i verden. Jeg vandrede igennem national parken og kiggede rundt. Rå og barsk. Vejret var stadig stille og ingen lyde overhovedet. Meget smukt.

Giv naturen videre

Jeg blev så begejstret, at jeg face timede med min bedste kammerat. Han skulle se det. Det er også ham som har min hund. Jeg savner hende helt vildt i disse dage. Det giver ingen mening, at opleve alt den natur uden hende. Hun ville elske at gå med mor. Ønskede jeg kunne stikke hånden ind i hendes varme pels og høre hendes tunge åndedræt. Men Musses hofter kan ikke holde til det. Desværre. Sådan en vandring her ville være unødvendigt slid.

Men ham, Musse og jeg facetimede. Hun drejer hovedet, når jeg snakker med hende. Det er så sjovt. Hvis I vil læse historien om min schæfer Musse, skal I kigge her.

Da vi var færdige, lagde jeg på og gik videre i højt humør op til næste destination. Redningshuset Lyngby.

Halvvejs holdt jeg pause og slappede af. Der var stadig stille og roligt. Ikke en eneste lyd. Ikke engang fuglefløjt. Hvilket jeg er glad for. Jeg er nemlig ikke fan af fuglefløjt.

 hannah in colors vandring i danmark spejdersport patagonia nano puff damevandring om efteråret asivik regnjakke Osprey atmos osprey osprey atmos vandring i danmark Aisvik regnjakke bandana lodbjerg shelterplads national parken thy Redningshuset Lyngby

Aldrig har jeg været omgivet af så meget stilhed og ro.

Jeg sankede både æbler, hyben og brombær som jeg guffede. Tog lidt med i min hånd. Destinationen nåede jeg også. Sikke en luksus hytte. Køjesenge, bad, toilet, strøm, vand og køkken.

Aftensmaden var lige til højrebenet

Jeg lavede mad på kogepladerne. Redte min seng. Spiste maden ude på bænken.

Efter opvasken gik jeg i seng. Jeg var træt. Men ikke for træt til at se to afsnit af “Dybvad”. Åh altså, den dreng morer mig.
Elsker hans mimik. Han får mig altid i godt humør.

Efter “Dybvad” var jeg ikke træt. Så jeg nappede lige halvdelen af afsnit 2 “Den store bagedyst”

Så fik jeg lyst til noget lækkert. Lune kanelsnegle med glasur. Pæretærte med creme fraiche. Lun brunsviger. Et stykke af den kage jeg bagte til svigermors fødselsdag.

Så man skal IKKE se Bagedysten alene efter 10 dage ude i vildmarken. Det er et godt råd til alle, som synes de kan bruge.
I dag er også min 10. dag ude. Det er ny rekord. Juhu. Det er dejligt, at turen og km bliver længere end den sidste.

Redningshuset Lyngby er en lille luksusperle i Nationalpark Thy

Redningshuset Lyngby ligger lige midt i det hele. Der er køjesenge, et langt bord, en lænestol, køkken med vand. Masser af strøm og bad og toilet. Det er ret luksus, når man er vant til et almindelig shelter. En overnatning i Redningshuset Lyngby koster 30 kr for voksne og 15 kr for børn.

Det er bare praktisk info.

??? fra Hanne

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.