Regn og torden opfordrer til en ekstra lur og hygge

Regn og torden prægede denne dag. Efter morgenmaden åbnede himlen sig. Længe siden jeg har set sådan et tordenvejr. Om natten havde jeg sovet i shelter for første gang i mit liv. Alene. Langt ude i skoven på Fanø. Det var så ubehageligt. Det meste af natten lå jeg enten stift som et bræt og lyttede med angst til alle skovens lyde. Eller også sov jeg lige 5 min og vågende igen ved den mindste lyd. Sæt det på repeat.

Fakta
Dag 2
16, 4 km i dag og 31,5 km i alt
Fra Annadals bjerge shelter til Kikkebjerg Plantage på Fanø

Da solen endelig tittede frem ved daggry, faldt jeg i søvn med det samme. Sov til langt op af formiddagen. Jeg var udmattet og trist. Så kom regnen, så tordnede det og til sidst kom lynene.

Jeg lå helt alene ude i shelteret og kiggede. Timerne kan føles ret lange, når man ligger der. Alene og langt fra alt. Men på en eller anden mærkelig måde fandt jeg det afstressende. Jeg var ikke bange – kun forundret.

Bålet, som jeg havde startet til morgen, døde langsomt ud. Regnen kvalte det.

Så formiddagen gik med at sove og putte. Længe lå jeg og kiggede på frøer. De hoppede mellem vandpytterne. Jeg prøvede læse i sheltret. Men jeg er bare ikke god til at læse når jeg ligger ned. Så det stoppede hurtigt igen.

Endelige stoppede uvejret. Alt duftede rent og nyt. Efter et regnskyl dufter skoven så fantastisk.

Efter uvejret med regn og torden var forbi begyndte jeg på de 8 km ind til Nordby. På Nordby Kro spiste jeg et stjerneskud. Fik også tanket også strøm op.

Fanø Strand efterlod et indtryk hos mig

Sidste stop, inde jeg satte fødderne med kurs mod Kikkebjerg Plantage, var Fanø Strand. Har du nogensinde været der ?
Jeg blev noget imponeret over dens bredde. Afstanden fra vandet og op til klitterne. Der var så langt. Det var lummert og mine fødder var brandvarme. Mange kiggede på mig, mens jeg kom traskede. Belønningen ved at smide skoene og ligge der og glo, var det hele værd.

Fri teltning i Kikkebjerg Plantage

I Kikkebjerg Plantage er der fri teltning. Heldigt for mig. Jeg smækkede mit telt op. Redte min seng og ordnede nogle huslige pligter. Hvis man kan kalde dem det på en vandretur.
Jeg fik vasket trusser og hængt dem plus noget andet tøj til luftning. Bh’en er satme også harsk. Sveden går jo lige i den. Men den blev luftet og kan en dag mere.

Vil du læseindlægget fra februar 2018, hvor jeg sov i Kikkebjerg Plantage i bidende kulde ? Læs her.

Eller læs om den svære opstart med overnatning i Kikkebjerg Plantage på min første vintervandring her.

regn og torden kikkebjerg plantage high peak sparrow vandring Esbjerg Ringkøbing Hannah in colors Spejdersport Fanø shelter High peak sparrow kikkebjerg plantage

Ikke mere regn og torden inden sengetid

Dagen sluttede stille og roligt. Jeg var træt efter 15 km i varmen. Lummer varme. Lummert varme er altid varmere end tør varme. Det synes jeg i hvert fald.

Jeg blev enig med mig selv om at det havde været en dejlig dag. Den sidste tanke, inden jeg faldt i søvn, var alt det jeg endnu skulle opleve på denne fanatiske vandretur,

??? fra Hanne

Vil du vide mere om Fanø og Kikkebjerg Plantage. Så læs her.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.