Retning | Hvor skal vi hen du?

Retning! En gang i mellem giver noget overhovedet ikke mening. Sådan havde jeg det i dag. Skiltningen var lidt mystisk. Men videre kom jeg da.

Fakta
Dag 15
12 km i dag og 128,9 km i alt
Fra shelterpladsen i Neble til Mønbroen Camping

Godmorgen solstråle

Der er bare ikke noget som at sove i shelter. At vågne i den friske luft og bare strække min dovne krop. Vende mig rundt på luftmadrassen og lige vågne ordentlig og stille op.

Eller alternativt. Fjolle lidt rundt med kameraet?

Camøno Camønoen vandring alene hannah in colors vandring på Møn friluftsliv Retning quilt asivik shelter Neble

Jeg er og bliver en puttepige. På denne Camøno har min quilt været så lækker. Den vejer kun 450 g og er rigelig varm i disse varme tider.

Den har virkelig vendt mig rundt. Og tænk jeg var så sur på den i december ? Kan I huske det ?

På min december vandring sidste år, måtte jeg tilbage til Spejdersport Aalborg, og fortælle at min Asivik Trekker sovepose og quilten ikke var varm nok. Rystende med klaprende gebis i -2° lå jeg og ventede. Ventede på at solen skulle stå op.

Quilten er perfekt nu. Rigelig varm og let. Selv farven er jeg blevet venner med. I stedet for “grim og uduelig ’70er farve” er den nu “Solskinsgul”

Godt jeg beholdte den. Både Asivik quilten og Asivik Trekker 3S soveposen er i øvrigt sponseret af Spejdersport.

Min anmeldelse af Asivik Trekker 3S soveposen kan I læse her.

Det er forøvrigt en mega lækker pose. Bare ikke til vintervandring. Op skulle jeg. Dagens vandring gik ud til Mønbroen Camping.

Hvilken retning er den falske

Efter morgenmaden studerede jeg som altid lige kortet.

Camøno Camønoen vandring alene hannah in colors vandring på Møn friluftsliv Retning kort læsning shelterplads shelter Neble
Der studeres kort inden afgang. Det er rart at have styr på detaljerne omkring ruten.

Jeg elsker kort. I timevis kan jeg studere og planlægge. Nu er Camønoen jo udstukket på forhånd. Så der er ikke de store udfordringer.

Inden jeg pakkede sammen ?

Camøno Camønoen vandring alene hannah in colors vandring på Møn friluftsliv Retning shelterplads Shelter sov ude udenfor

Fik jeg også lige tid til et billede af min nye Camøno t-shirt. 150 kr på Møns Museum. Jeg siger jer, den er lækker. Blød og figur syet.

Camøno Camønoen vandring alene hannah in colors vandring på Møn friluftsliv Blød og lækker kvalitet tshirt t-shirt Neble strike a pose
Jeg ved ikke hvorfor jeg poserer som en bodybuilder. T-shirten ligger i hvert fald ikke op til noget.

Inden afgang fik jeg også lige en politisk snak med min shelter nabo. Han var amerikaner og boede i New Mexico i USA. Han og mange andre amerikanerne er bange for, at hans udtalelser kan føre til en 3. verdenskrig. Jeg har det på samme måde. Han kunne godt lide Danmark men havde hjemvé.

Jeg tog et billede af pladsen. Så kan I se den ?

Camøno Camønoen vandring alene hannah in colors vandring på Møn friluftsliv Retning Neble shelterplads Shelter sov ude udenfor
Shelterpladsen i Neble

Da jeg drejede ud af pladsen, stødte jeg ind i Hr Ba’ryhl. Eller det hedder han ikke. Men jeg mødte ham på Café Ba’ryhl i Stege dagen før. Han ejer caféen sammen med hans kone.

Læs afsnittet her ? “Camønoen er under udvikling”

Vi fik også en sludder. Både om Trump og reklame branchen. Alle tænk emner i hele verden kommer op på sådan vandring som min. Jeg snakker med alle om alt.

Efter sludderen med Hr Ba’ryhl vandrede jeg ud af Neble.

Den gale vej er aldrig den rigtige

Da jeg når til enden af vejen og står i krydset, kan jeg se der er noget galt. Forkert retning. Hvis jeg gik til venstre, ville jeg komme tilbage Stege. Til højre til Tøvelde. Inden af vejene skulle jeg.

Forkert retning. I den grad. Jeg går 1 km tilbage til krydset og kigger igen. Jeg ser intet nyt. Kun et skilt som peger i samme retning.

Lige indtil…. Lige indtil jeg kigger på den anden side. Altså den modsatte side hvor jeg oprindeligt kom fra. Der er et skilt med en pil som peger i den rigtige retning. Til højre og nedad mod syd på Møn. Så tror da fa’en man vandrer i den forkerte retning. Jeg drejer og går endelig i den rigtige retning.

Nogle af skiltene her på Camønoen er altså lidt pudsige. De står enten forkert eller tvivlsomt. Tjek lige op på kortet om ruten er rigtig.

Pauser i det grønne med frokost

Efter den nye retning gik det bare derudad. Selvom det var stegende varmt var jeg i godt humør.

Jeg holdte 2 pauser. Det første på en sti langt væk fra alt og alle?

Camøno Camønoen vandring alene hannah in colors vandring på Møn friluftsliv Retning Neble shelterplads Shelter sov ude udenfor
Ene og alene er dejligt

Det var dejligt. Frokosten var en blød pizzasnegl fra gårsdagens indkøb i Netto. En lidt luksus og ikke så nærende frokost. Men ned skal den.

Den anden pause lå i Damsholte. Lige ved en lille sø. Jeg var stadig sulten og meget tørstig. Den retning vandet ligger i går jeg.

Det er første gang på denne Camøno vandring, at jeg bruger mit elskede Lifestraw.

Hvis du ikke kender Lifestraw så er det vandrensning. Det er så genialt. Desværre har der været så tørt på Møn denne sommer, at det har været umuligt at finde vand.

Min Lifestraw er sponseret af Spejder og I kan se den her ? her.

Den er genial og jeg vandrer ikke uden den. Men her på Camønoen har jeg, i mod min vilje, været afhængig af vandposter og at skaffe vand i byerne.

Pause nr 2 var skøn.

Camøno Camønoen vandring alene hannah in colors vandring på Møn friluftsliv Vandrensning vandreblog lifestraw mad på tur på vandreturen hvad kan jeg spise på vandreturen retning Osprey Atmos solcelle solceller
Et stykke brød med smelteost og vand fra andedammen lige bag mig. Lækkert.

Da jeg var mæt og tørsten var slukket gik jeg videre mod Mønbroen Camping.

Luksus imod primitiv

Efter pausen vandrede jeg videre. Humøret var stadig godt. På Mønbroen Camping havde jeg set på kortet de havde et shelter. Den ville jeg sove i. Efter at have kigget på deres hjemmeside og set prislisten, kunne jeg ikke se shelteret. Desuden lå den udenfor deres campingplads. Jeg formodede den ville være gratis.

Jeg elsker at vandre for så få penge som muligt. Undtagen når jeg kommer til en by. Så skejer jeg lidt ud. Øl, kage, souvenirs og mad. Jeg vil hellere bruge penge på spændende mad og oplevelser end at overnatte luksus.

Ruten ud til Mønbroen Camping var hyggelig. På vej derud kom jeg forbi en gårdbutik. NU skulle jeg have en MønIs.

Det fik jeg.

Camøno Camønoen vandring alene hannah in colors vandring på Møn friluftsliv Møn is retning nougat flødeis pause
Udsigten var til den store vej. De kiggede lidt. Jeg kiggede tilbage.

Isen smagte fint. Rigtig tung på flødesiden. Lige noget for mig. En anelse pebret. 25 kr.

Men den går altså ikke over i mit mad kartotek som voldsomt spændende.

Damen i gårdbutikken var så sød. Mit plast etui til mit kort er smadret. Så da jeg spurgte efter tape, kom den flyvende. Kortet er jo arvet efter to fantastiske unge drenge på dag 3.

Læs afsnittet her ? “Store vaskedag med deroute”

Så brugt var det i forvejen.

Efter isen fortsatte jeg det korte stykke ud til Mønbroen Camping.

En førerko med tavshedspligt

Da jeg drejer af og følger en lille trampesti langs havet til vandet, følger jeg også en indhegning. Jeg undrede mig hvor dyrene var.
Da jeg kommer op og skal dreje af igen får jeg svaret?

Camøno Camønoen vandring alene hannah in colors vandring på Møn friluftsliv Retning Neble shelterplads Shelter sov ude udenfor
Kan du se hvordan hver og én af dem, står og kigger på mig ? Jeg kunne ikke lade være med at grine.

Længe før jeg så dem, så de mig. Alle køerne stod og kiggede på mig. Sådan rigtig indædt. Ligesom da jeg var teenager og kom for sent hjem. Og mine plejeforældre havde allerede talt med min venindes mor.

De var kæmpestore. Sorte og fulgte mig og mine bevægelser intenst.

“Du er da en pæn ko, hva’?”
“Er der sådan en slags kontrol her?”
“Er du så fører koen?”
“Hvor er din gule trøje så?”
“Nå, men så farvel igen. Du er vist en ko af få ord, hva’?”

Lettere lettet gik jeg ind på pladsen.

Stille aften med et mærkelig bad

Jeg fandt ud af at shelteret kostede penge. Så jeg måtte uvilligt hoste op med kolde kontanter. Eller faktisk tager de kreditkort.

Nede i gryden slog jeg lejr. Teltpladsen hvor shelteret også står ligger i det gamle færgeleje. Det er ikke prisvindende kønt. Men jeg endte faktisk med at kunne lide det. Se nedenunder

Camøno Camønoen vandring alene hannah in colors vandring på Møn friluftsliv Retning shelterplads Shelter Møn Mønbroen Camping sov ude Osprey Atmos
Sådan ser shelteret ud.
Camøno Camønoen vandring alene hannah in colors vandring på Møn friluftsliv shelterplads Shelter Møn Mønbroen Camping sov ude det gamle færgeleje
Udsigten fra shelteret. I bygningen til venstre er der køkken, bad og toilet. Udenfor på væggen er der udekøkken.

Efter aftensmaden sendte jeg live på YouTube og Instagram.

Inden sengetid havde jeg spottet en udendørs bruser. Jeg havde ikke set nogle bruge den. Pludselig brugte en ung mand den. Så blev min nysgerrighed ellers vakt. Det ville jeg også.

Jeg havde allerede skyllet det meste af mit tøj op og hængt det op.

Badedragten gad jeg ikke at have på.

Så hvad gør man ? Man tager da et bad med undertøj på. Det skulle jo alligevel vaskes. Smart ikk’?

Jeg gik hen til bruseren. Tog alt tøj, minus bh og trusser, og blev skyllet. Vandet gjorde hvad det skulle. Tage sveden på min krop og friske mig op.

I shelteret tørrede jeg mig med mit fantastiske mikrofiber håndklæde. Tog det våde undertøj af. Skiftede dejlig tør varm uldundertøj.

Tilsidst hængte jeg det våde undertøj op.

Godnat fra mig her i soveposen

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.