Robens bålstativ og gryde | Anmeldelse

Robens bålstativ og gryde er det hurtige og nemme valg til hygge og rygende varm mad rundt om bålet. Som du ved, så er jeg kæmpe fan af bål og alt mad som kan laves på bål. Hvis du mangler inspiration til opskrifter på bålmad, så kig på min opskriftside “Opskrifter til bål og grill“.

Hvis du har opskrifterne, men mangler et godt og stabilt stativ, så læs videre. Dette Robens bålstativ og gryde kunne godt være et godt bud.

Du skal være opmærksom på at bålsættet er sponsoreret af Slagelse Camping & Outdoorcenter på Karolinevej 2C i Slagelse.

Her kommer min anmeldelse om Robens bålstativ med gryde til.

Kolde fakta:

 • Producent: Robens
 • Navn på gryden: Robens Ottawa Pot 4L
 • Navn på bålstativet: Robens Telescopic Aluminium bålstativ
 • Antal sæsoner: 4
 • Sæson: Både sommer og vinter. Bålstativ med gryde er en helårs ting. Heldigvis.
 • Testet i: Danmark. Både hjemme i haven og i naturen
 • Sponseret: Ja i den grad. Hele sættet er fra Slagelse Camping & Outdoor Center i Slagelse på Karolinevej 2C
 • Køb Robens Ottawa Pot 4L på Campingsalg.dk (265 kr lige nu)
 • Køb Robens Telescopic Aluminium bålstativ på Campingsalg.dk (510 kr lige nu)
 • STOR fysisk butik med campingvogne, campingudstyr, friluftsgrej, jagt- og fiskerigrej på Karolinevej 2C og netbutik på Campingsalg.dk

Frække fakta

 • Den fine gryde kan sættes direkte på bålet.
 • Bålstativets ben kan sættes uafhængigt af hinanden ifht til længde. Så et ben kan være kortere end de 2 andre. Smart.

På billedet ovenover har Naya og moster været ude og vinterbade i februar 2021. Hvad I ikke kan se er at bålstativet står ved siden af os og er klar med dejlig varm spaghetti og kødboller. Det smagte bare godt. I kan se flere billeder fra den tur i galleriet nedenunder.

Det positive

Handy bålstativ med transporttaske til

Jeg synes, at det er dejligt stativet er så handy. Stativet kan slåes helt sammen og lægges ned i posen med kæden. Kæden ligger løs. Posen har også en rem, så du kan svinge den over skulderen. En gryde er jo bare en gryde. De er ikke handy som sådan.

Med transportposen over skulderen og gryden i hånden er du klar til dit næste båleventyr.

Lav vægt – også på den fine bålgryde

Vægt er altid en smag og behag. Hvis du skal bruge den i haven, betyder vægten måske ikke så meget. Men hvis sættet skal tranporteres på eller i noget, så spiller vægten ind.
Stativet vejer 980 g og gryden det halve.

Hvis jeg laver mad i haven hjemme, så slæber jeg den op fra min kælder, hvor vægten ikke betyder noget. Men i en vogn fra bilen og til bålstedet ved vandet betyder vægten noget. Se billedet i galleriet , hvor Naya trækker vognen.

Bonusinfo: Vognen er i øvrigt også fra Slagelse Camping & Outdoorcenter. Den har jeg dog selv købt og du kan se den her.

Benene kan indstilles individuelt

Nu er der sådan set intet som er lige i naturen. Derfor synes jeg at det er smart, at benene kan justeres individuelt. Du kan se et billede i galleriet længere nede, hvor stativet står halvvejs i et bålsted. Det er det jeg mener.

De er ikke trinløs. Det er huller i passende afstande, hvor du skubber en knop ind. Så kan benet kører op og ned. Sørg for at knoppen er rammer hullet og lukker, så stativet ikke pludselig kollapser.

Men når du indstiller stativet, så sørg for at hullet øverst i stativet er over dit bål. Eller din grill. Det er nemlig der hvor gryden skal hænge ned. Husk altid at være forsigtig når du arbejder med ild, bål og mad. Hav bålhandsker på og tænkt dig om.

Det negative

Der er ikke noget noget negativt. Jeg har tænkt og tænkt. Den eneste grund til de to først bemærkninger ikke er endt som negativ, er at de er blevet løst. Med lidt tid og øvelse.

Hvis der kommer noget negativt senere, så skriver jeg det selvfølgelig ind.

Bemærkninger om Robens bålstativ og gryde

Den lidt finurlige bålstativ kæde

Kæden er lidt finurlig. Den må man sige er trinløs i dens indstilling. Når du har bakset lidt med den og har lært den at kende, så er den ikke finurlig mere. Det er også netop grunden til at den ikke står som negativ. Her kommer det finurlige.

Når du står første gang og skal sætte den på stativet, er der ikke en umiddelbar læsning. Noget indlysende. Både Brian og jeg baksede med den.
Hvordan skal den fastsættes, så gryden ikke bliver tabt ?
Hvordan den lange metalspif yderst skal fastgøres i kæden, så det hele holder ?

Jeg er kommet frem til at kæden skal op i hullet nedefra og ellers bare køres rundt oppe i toppen og spiffen skal så ind i en af ringene i kæden. Se billedet i galleriet nedenunder. Sørg for at kæden kommer op sådan i hullet, så gryden hænger lige. Hvis du er i tvivl, så tag fat om kæden og træk den blidt men bestemt nedad. Holder kæden ?

Benene på Robens bålstativ er lidt til den stramme side:

Første gang jeg skulle slå benene ud på Robens bålstativ baksede jeg rigtig meget.

Der skal alligevel en del kræfter til, i hvert fald indtil du har lært grebet, for at holde knopperne inde, mens du hiver benet ud. Men efter en del gange, hvor jeg har slået benene ud, er det ikke et problem mere.

Hvis du har leddegigt i fingrene, så tror jeg ikke at du kunne slå det her bålstativ ud. Heller ikke hvis du lærte tricket. Det er nemlig stadig lidt stramt.

Hvis det viser sig at du ingen problemer har, så bare se bort fra denne bemærkning. Så har du nom mere snilde og håndkræfter end mig.

Varmeregulering af temperauren

Nu ved jeg ikke hvor meget du laver bålmad. Men her kommer noget basisviden. Nu når vi alligevel snakker om bål og bålmad.

Når det kommer til varme, så vil et bål altid være mere finurlig end en ovn eller et komfur. Med dette bålstativ regulerer du varmen på to måder. Enten op eller ned. Hvis varmen skal op så bygger du bålet op med mere brænde og evt højde, så det kommer tættere på gryden. Du kan også sænke enten benene eller kæden.

Hvis temperaturen skal ned, så kan du enten fjerne og evt jævne brændet eller kullene, så de kommer væk fra grydens bund. Eller du kan hæve kæden og benene. Det kræver lidt øvelse at styre bålmad.

Et bål er levede og kræver tid, kærlighed og lidt viden.

Galleri med Robens bålstativ og gryde detaljer

Er Robens bålstativ og gryde værd at købe ?

Ja, det synes jeg bestemt. Med mindre du har leddegigt i fingerne.

Det er handy, let og nemt at bruge. I hvert fald når du kommer over de to ting med kæden og bålstativet. Den lille gryde er perfekt til f.eks suppe med brød til 3-4 friluftsmennesker. Den fåes også som 6 ltr gryde. Se den her på Campingslag.dk.

Hvis du leder efter et helt enkelt bålstativ med gryde til så er den helt sikkert et bud. Der er flere avancerede og større bålstativer derude. Måske er de mere for dig ?

Overvej et par bålhandsker. Det er varmt at arbejde med bålmad og du kan brænde dig noget så frygteligt. Jeg har selv de gule klassiske. De er okay. Du kan dog ikke holde noget varmt så længe. Jeg leder efter nogle andre, som min lille hånd passer ned i.

Held og lykke med dit bålmad og husk nu og nyd det. Spørg mig gerne, hvis der er noget du er i tvivl om

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.