Skoven er mit fristed

Skoven er mit fristed af mange årsager. Jeg elsker naturligvis alt natur. Heden,marsken, stranden, skoven og selvfølgelig vandet. Specielt Vesterhavet. Derfor var det også naturligt for mig at startede min allerførste vandring ved Vesterhavet. De dagbøger kan I læse her.

Men tilbage til skoven. Jeg skal prøve at forklare hvad jeg elsker ved skoven og hvor skoven er mit fristed. Én af grundene er klart, at jeg føler mig så lille og afmægtig derude. Det er ikke mine regler der styrer stedet.

Jeg synes billededet nedenunder illustrerer den følelse ret godt.

skoven er mit fristed
Jeg sidder knælet ned og kigger i skovbunden.

Engang imellem kan os mennesker godt tro vi er universtes centrum. At vi bestemmer det hele og er i styring. Men når man så står derude i skoven, så mærker man der er andre kræfter som spiller ind.

Jeg mærker meget når jeg vandrer i skoven, at det ikke er mig som er chefen. Når jeg kigger mig rundt, så kigger jeg på træer, buske, græs og mos, som har været længere på jorden end mig. Så skoven har vel ligeså meget ret til og være her ? Og i fred og ro ?

Skoven er mit fristed med stilhed

Stilheden i en skov er nok det jeg elsker allermest. Dernæst duften. Duften af gran i tørke. Duften af våde træer og mos med jord på. Den stille vind som tager blidt i trætoppene og får dem til at danse

Eller bedst af alt, den dybe stilhed. Skoven er ekstrem sanselig. Jeg kan bedst lide stilheden. Ofte kan jeg høre mine fødderne som slentrer igennem de tørre blade. Rasle lyden er jeg ret vild med.

Flere gange har jeg vandret i skove her i Danmark som har begejstret mig. Jeg vandrer, stopper op og bare drejer rundt om mig selv og kigger. Tager det hele ind. Sukker dybt og lader skulderne falde helt ned.

På Camønoen gik jeg igennem Ulvshale skov og blev meget begejstret. Bregner dækkede hele skovbunden. Knudrede træer og en dejlig duft af jord. Læs dagbogen her ➡ “Magisk skov på Møn”.

Hjemme i Slagelse er vi Bildsø skov som jeg elsker. Brian og jeg har været derude og gå. I kan se smukke billeder her ➡ “Ud på tur og aldrig sur”
Skoven er mit fristed og vil altid være det.

Træstub jagt i skoven

Nu er der jo altid en god og lovlig grund til og tage i skoven. Men denne gang var grunden en træstub. Hvert år holder min svigermor og familien en juledekorations dag. Så jeg tænkte, at jeg ville finde en træstub af en art til en gulvdekoration, som skulle stå i stuen.

Nu er det jo ikke til og vide hvad jeg finder i skoven. Jeg kunne være gået i Kvickly og givet 80 kr for en tynd træskive. Det er jeg for meget vestjyde til at give.

Jeg gik meget rundt. Fandt ikke rigtig noget spændende. Lige inden Slagelse Lystskov sluttede spottede jeg en masse fældede træer. Måske, kun måske kunne jeg være heldig.

Sørme om der ikke var en kæmpe en. Hold op jeg var glad. Den var perfekt.

80 kr sparet lige der. Jeg proppede den ned i Osprey’en og gik glad hjem. Nu blev den årlige juledekorations dag rigtig god.

En træstub som juledekoration

Juledekorations dagen var som altid så hyggelig. Jeg havde kun to med hjem, fordi der ikke er plads eller brug for flere.

Det bliver holdt i Brians søsters hus, som er stort og smukt. De klipper alt det grønne på deres egen grund og søsteren har over 20 kasser med farvesorteret ting til juledekorationer.

Der er så meget grønt – alt hvad du kan forestille dig, og det fylder hele køkkenet og entréen. Se en blomsterhandler for dig og gang med 10. Jep, jeg lyver ikke. Jeg er som et lille barn i en slikbutik. Jeg har kun 2 store kasser. Men jeg stjæler/får/tigger/gemmer ting fra min svigermor.

Det tager hele dagen. Vi spiser mørbrad på rugbrød og jeg tager altid kage med.

Så nu skal I simpelthen se den store træstub fra skoven med juledekorationen fra.

 

skoven er mit fristed juledekoration krans lilla

Næste år skal jeg ud i skoven igen

Noget af det jeg elsker mest ved julen er maden og juledekorationer. Så hvert år bliver jeg gladere og gladere for denne tradition. De andre har været i gang med den i 10 år. Det er mit andet år.

Sidste år kom der disse juledekorationer ud af det. Nogle af ting hentede jeg faktisk i skoven og rundt i mit nabolag. Rumle Nis Nissen i den røde er selvfølgelig ikke fundet i skoven.
skoven er mit fristed juledekoration krans lilla rød egern
Til næste år går jeg i skoven igen og ser hvad jeg kan finde.

Udover og få frisk luft, bliver jeg så glad. Det er så dejlig frisk at gå. Tage ud på eventyr.

Så skoven er mit fristed. Lige meget om det er på en vandring eller til træstubsøgning er jeg på.

? fra Hanne

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.