Snobrød med mørk chokolade
Snobrød med mørk chokolade indeholder to gode aktivikteter som jeg elsker. Nemlig at spise mørk chokolade og starte et bål. Jeg kan simpelthen ikke være gladere.
OPSKRIFT
Snobrød med mørk chokolade
Hvis du ikke kan lide mørk chokolade, så kan du sagtens bruge lys eller endda hvid.
Det skal du bruge
10 g tørgær (det dobbelte hvis det ikke skal koldhæves)
30 g sukker eller honning
312 ml lunken vand
500 tipo 00 mel eller anden stærk glutenfuldt mel
10 g salt
Fyld
2 plader chokolade, mørk
Desuden skal du også bruge
1 røremaskine eller en skål
1 stor ruminddelt boks til opbevaring af dejen i køleskabet natten over
Pinde eller metalspyd
Sådan gør du
Opløs gæren og sukkeret (eller honningen) i det lunkne vand i din skål. Når det er opløst tilsætter du salt
Tillsidst hælder du melet i. Lidt efter lidt. Når alt melet er kommet i, lader du bare røremaskinen klare det hårde slid.
Det må godt klistre lidt.
Røremaskinen lader du bare køre på medium hastighed. Ryd op imens eller læg benene op og læs et par af mine artikler. Dejen er klar, når den er helt fint og glat.
1. Del dejen ud
Strø lidt mel ud på bordet og del dejen op i portioner af ca. 150 g. Måske mere eller mindre. Læg dejen i en meldrysset eller oliesmurt ruminddelt plastboks og smæk den i køleskabet.
2. Transportere dejen
Dagen efter, dagen hvor du skal bage dem, putter du bare plastboxen ned i en lille køletaske med fryseelementer.
3. Sno, bag og spis
Når du skal bruge dejen, tager du klumpen op og triller en pølse i luften og snor den om.
Bag dem færdige. Skær eller flæk dem og put den lækre chokolade i. Hvis du venter lidt, selvom det er svært, så vent på magien. Når chokoladen smelter ud over det hele og det hele er grisset til. Snobrød med mørk chokolade er ikke for sarte sjæle.
Haps! Mad over bål er så lækkert. Her er lidt billeder fra min tur. Det var i forbindelse med “Kom og mød mig”. Det kan du læse om her.
Snobrød med mørk chokolade tips
Når du skal transportere dejen ud til bålet, som måske ligger 3,5 km væk som mit gjorde, kommer her tips hvordan jeg gjorde.
Fordi dejen allerede var lagt klar i portioner i den inddelte plastbox, gik transporten så fint. Den blev puttet i en lille køleboks med alt hvad den kunne trække af fryseelementer.
Selv efter 4 timer i den på en pæn varm dag, var de stadig kolde. Lige til at tage op og sno rundt på metalspyddet.
Her er det Sistema der er blevet brugt. Mest fordi jeg er besat af Sistema. Der dog intet sponseret. Alt er købt for egen penge.