Sønderborg er næste stop på Gendarmstien

Sønderborg har Sonni og jeg set frem til siden dag 3, hvor vi kom fra Gråsten. Indkøbsmuligheder er der mange af i Sønderborg.

Gendarmstien har flere indkøbssteder, så det har været nemt at klare os. Sonni skal også have æren, fordi han har båret det meste af vores mad og vand. Der giver det virkelig meget mening, at have en mand som makker med. I kan altså bare slæbe mere. Jeg har skam ikke båret mindre end jeg plejer. Han har båret ekstra.

Men jeg synes også, at jeg HAR bevidst jeg kan gøre det hele selv i flot stil. Så for mit vedkommende er det rent luksus og aflastende at Sonni er med.

Fakta
Dag 6
15 km i dag og 67 km i alt
Fra ombygget kostald i Gammelmark til en primitiv teltplads i Sønderskoven

En rastløs morgen i kostalden

Dagen, i hvert fald for mit vedkommende, startede meget rastløs. Jeg prøvede og falde i søvn igen efter toiletbesøg tidligt om morgenen. Men den gik ikke. Jeg vendte og drejede mig. Blev mere og mere rastløs og irriteret.

“Sonni”
“……”
“Sonniiiiiii”
“……..”

Intet svar. Så jeg stod op, tog tøj på og prøvede igen.

“Sonniiiiiii”
“Hva’??”
“Nååå du er vågen”

Han var overhovedet ikke vågen. Men nu var han da i det mindste kaldt op. Af mig. Jeg fik ham op. Han så godt nok groggy og forvirret ud. Som altid.

Morgenmaden og morgenkaffen var det eneste som optog mig. Mest så vi kunne vandre til Sønderborg. Dagens vandring var ind til Sønderborg var lang. 11 km. Vi havde bestemt, at vi ville på Kislings og have en lækker kaffe.

Desuden havde jeg slet ikke ro nok i kroppen til at skrive dagbog som altid. Sonni stod op. Jeg havde pakket sammen og manglede bare at spise og drikke. Nu er vi jo et team. Så jeg lod ham altså vågne ordentlig og jeg skyndede heller ikke på ham.

Det var hyggeligt og sidde der i den ombyggede kostald og traktere. Ejeren nåede lige at komme ud. Vi sagde 1000 tak igen til ham. Stadig taknemmelig efter gårsdagens afvisninger. To trætte vandre søgte nattely. Efter morgenmaden pakkede Sonni og så var vi allerede videre.

Her kommer vi Sønderborg

Ruten ind til Sønderborg fra Gammelmark er rigtig smuk. Vi kom forbi Dybbøl Mølle. Hvor slaget i 1864 stod på. Møllen stod der endnu. Op og ned af bakkerne og ind og ud af skovene.

Spændende vandring smuk natur i Danmark hannah in colors vandring i Danmark Gendarmstien skov smuk natur i Danmark Sønderborg

Og op på en bakketop. Vemmingbund ligger helt over til højre. Smukke udsigter.

Spændende vandring smuk natur i Danmark hannah in colors vandring i Danmark Gendarmstien skov smuk natur i Danmark Sønderborg

Vi så også Skanse 1. Da de danske soldater forsvarede Sønderborg havde en del skanser, som de kæmpede fra. Hullet I kan se er fra kanonstillingen

Spændende vandring smuk natur i Danmark hannah in colors vandring i Danmark Gendarmstien skov smuk natur i Danmark Sønderborg Dybbøl Mølle

Selvom 1864 er ret længe siden, tænker jeg på min egen udsendte soldat Brian. Som har været hjemme på første orlov og som snart kommer hjem på anden orlov.

En spise- og vandpause blev det også til. Selvom Sonni ser møgsur ud, er han det slet ikke.

Spændende vandring smuk natur i Danmark hannah in colors vandring i Danmark Gendarmstien skov smuk natur i Danmark Sønderborg

Vi blev også passeret af nogle værnepligtige på Dybbøl Banke. De var ude og motionere. Sonni kunne se de kom fra Holstebro. Han mente endda de måske var på REX tur. Jer som er eller har været soldat, ved udmærket godt hvad det er.

Ilddåben som skiller drengene fra mændene. Eller pigerne fra kvinderne. Her i disse ligestillings tider skal der jo ikke være forskel.

En REX tur er de værnepligtiges eksamen. Sonni og min Brian har også været igennem den.

Kaffe og kage på Kislings i Sønderborg

Vi var glade da vi nåede Sønderborg. Byen er ret sjov. Broen skiller byen af. Venstre side er Sønderjylland og højre side er Als. Så fik I lige den info.

Vi gik med lange skridt ned til Kislings. Rigtig god kaffe trængte vi til. Desuden har jeg også drillet Sonni de sidste tre dage med lignende sætninger som denne:

“Sonni, ved du godt hvad jeg kunne spise lige nu ?”
“Næh”
“Gammeldags grydestegt kylling med sprød skind. Og ved siden af skulle jeg have kartofler, brun sovs og syltede agurker”

Jeg ved den er ond. Det er det som gør det sjovt. I skulle se hans blik. Det er så sjovt. Man kan gøre det med alt mad i hele verden. På Kislings fik vi to store kaffe og kage. Indretningen og stemningen er virkelig dejlig. Vi anbefaler virkelig Kislings i Sønderborg

Snakken gik om alt muligt. Jeg tjekkede også praktiske ting som færge afgange, ruten dagen efter og overnatning.

Nyt vækkeur

Da vi sad der og snakkede kom en mand hen til vores bord. Han kiggede på mig og smilede bredt. Først tænkte jeg, om vi kendte hinanden. Det gjorde vi.

Han følger mig på Facebook og ville sige hej, da han bor i området. Han hilste pænt på os og spurgte Sonni:

“Har du fået et nyt vækkeur ?”

Jeg grinede, fordi jeg godt vidste hvad han mente. Nemlig den første dag, hvor Sonni sov over sig og ikke kom til tiden. Toget kørte uden ham. Til sidst grinte vi alle tre. Vi snakkede kort og han sagde farvel igen.

Jeg skrev resten af dagbogen, mens Sonni også sad på mobiltelefonen og skrev lidt med venner. Han har simpelthen været så tålmodig. Inden vi tog afsted fortalte jeg ham, hvordan min dagbogs skrivning foregår. Det er min topprioritet. Den var han med på.

Som sagt skriver jeg det meste om morgenen, hvor han alligevel sover. Som f.eks lige nu. Men hvis jeg har haft brug for tid på andre tidspunkter, har han tålmodigt ventet. Jeg lagde dagbogen op. Vi pakkede og vandrede ud mod dagens overnatning.

Mad havde vi nok af indtil indkøb i Høruphav dagen efter

En spøjs teltplads

Målet var en teltplads i bunden af Sønderskoven lige udenfor Sønderborg.

Det var mørkt og vi gik raskt. På vejen derud mødte vi det unge ægtepar fra autocamperen forleden. De kom løbende og genkendte os fra bagfra. Det var så sjovt. Vi snakkede kort og så løb de videre.

Vi gik ud af Sønderborg på Gendarmstien og målet var som sagt det spøjse teltplads.

Vi fandt det godt nok. Det lå HELT ud til vandet og nede ved kysten. Jeg kan ikke komme på en værre beliggenhed end det. Man skulle tro at dem som placerer shelter- og teltpladserne ikke bruger dem selv. Måske endda aldrig har dyrket friluftsliv.

Der skal jeg i hvert fald ikke ligge. Vi slog telt og bivy bag op lidt længere inde i skoven. I læ fra vind, rusk og regn.

Det var så hyggeligt. Det var allerede næsten helt mørkt. Vi fik snittet pløkker, sat telt op og sad længe i skovbunden og snakkede. Det var meget hyggeligt.

Jeg faldt hurtigt i søvn. Men inden da, var jeg lige ude og tisse igen. En smuk stjernehimmel lyste op igen. Hvor er jeg heldig.

Godnat ?

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.