Sommerhus med ro, vovse og vandsport

Sommerhus med ro, vovse og vandsport er noget min bedste kammerat og jeg gør sammen hvert år. Hans familie har et sødt og dejligt sommerhus, som ligger lige ned til stranden. Græsplænen grænser helt op til stranden. Kan man komme tættere på ? Det er så dejligt. Hvert år hygger vi.

Vi tager schæferen med. Oprindelig var det min hund. Men efter jeg flyttede til Slagelse, kunne jeg ikke have hende med. Desværre. Men jeg trøster mig med, at hun har det godt. Når det nu ikke kunne være anderledes, priser jeg mig lykkelig for, at han har hende. Så følger jeg stadig med i hendes liv hver dag. Vi skyper, snakker og han sender billeder.

Læs om hende her ➡ “Musse – mors schæfer

Mad i lange baner

Så snart jeg rammer sommerhuset eksploderer min trang til at lave mad. Min kammerat styrer grillen, handler ind og jeg laver maden. Denne gang har jeg grillet en hel fyldt kylling, lavet kartoffelsalat, syltede agurker og æggekage med bacon, tomat og purløg.

De andre år har jeg bagt pizza på grillen, lave rabarber marmelade og rabarber crumble.

Her er nogle madbilleder fra sidste år og i år. Man bliver helt sulten. Ikke sandt ?
Fra venstre mod højre ➡ Pizza på grillen med rosmarin, kartoffel og puck ost. Gulerodsboller. Jeg bager koldhævet pizzadej. En lækker aftensmad med grillet kylling, hjemmelavet agurkesalat og kartoffelsalat og rødvin. Kartoffelsalat og helt grillet kylling med fyld af persille, hvidløg og peberfrugt. Æggekage med peberfrugt, ost og læsset med bacon, tomat og bacon.

 

Udover at vandre, elsker jeg at lave mad og bage. Det har jeg gjort hele mit liv og det stopper jeg aldrig med igen.

 Læs også ➡ “Forberedelse til den første vandretur”

Sommerhus med ro, vovse og vandsport giver gode minder

I år er det tredje år vi er afsted. For min skyld kunne vi blive ved. Men i fremtiden bliver det nok uden Musse. Vi tror ikke hun holder et år mere. Derfor nyder vi at kunne give hende denne tur. Hun liver helt op herude. Det gør vi også.

Her kommer der nogle billeder med de gode minder. Fra toppen og ned ➡ Jeg svømmer ud og hun følger med mig. Hundemassage lige midt vandet. Et skørt billede, som jeg altid smiler af. Min hund og jeg elsker begge at lege.

Det bedste ved at være i sommerhus er, at der er tid til alt. Tiden er bare en anden i sommerhus. Man vågner, drikker morgenkaffe, lufter hunden, bader, snorkler, laver frokost, sover en lille lur, bader igen, surfer, går med hunden griller og ser tv om aftenen. Det er virkelig et dejligt afbræk. Sommerhuset ligger helt ud til stranden. Prøv selv at se ??

 

Våddragt i våd vand

Min allerførste våddragt købte jeg til denne sommerhustur. Jeg købte den i Surf&Ski Odense. Sikke en service jeg fik derinde. Min kammerat var med. Hans skulle have en kort. Min skulle være lang. Det er virkelig en spøjs oplevelse, at gå ud i vandet med den på. Vandet sniger sig langsomt ind. Men jeg er allerede glad for den.

Vil du også have en våddragt fra Surf&Ski Odense ? Så kig deres butik her “Surf&Ski Odense”

Sommerhus med ro, vovse og vandsport er lige efter mit hoved. Det er intet andet end samvær, nærvær og masser af grin. Nu da min søde kæreste er udsendt, hjælper det virkelig på mit humør at have venner og min hund omkring mig.

Læs også ➡ “Når kæresten skal udsendes”

Våddragten holder på min kropsvarme og beskytter mig i mod den brændende sol.

Det udvidede kursus i førstehjælp er godt givet ud

I foråret tog jeg et udvidet kursus i førstehjælp. Det var lige hvad jeg trængte til. Jeg er super glad for at jeg tog det. Det giver både mig og dem jeg er sammen med tryghed. Når man nu har en tiltider klodset kammerat med, er det godt at man kan hjælpe.

Vi var lige ankommet til sommerhuset. Alt var fryd og gammen. Han ville tage en surf tur. Da han kommer ind igen viser det sig, at han har hoppet ned på en skarp sten og kommet lettere til skade med foden. Ikke det store. Men sidste år står stadig i mine krystalklart i mine erindringer. Der fik han hekseskud på dag 2.

Hold op jeg var træt af det. Han kravlede rundt på gulvet. Kunne ingenting. Derfor tænkte jeg:

“Hvad nu? Hvad er der nu sket?”
“Jeg har skåret mig i foden”
“Kom herover og lad mig se det”
Jeg inspicerede det og heldigvis var det ikke noget særligt. Jeg rensede det. Han pev lidt, fordi det gør ondt.

“Ja, man må sige at de 750 kr for det udvidede førstehjælpskursus er godt givet ud”
“Åh nej, ikke sig sådan noget. Undskyld”
“Det er okay, jeg gider bare ikke et hekseskud igen”

Så jeg rensede færdig, fandt husets førstehjælpstaske og fiskede to styk missekatte plastre op og satte dem på. Med et klask og en løftet pegefinger.

Læs også “Førstehjæpskursus og hygge i skoven bagefter”

I må ikke misforstå mig. Jeg kan godt lide at hjælpe og nu griner vi også af det. Jeg var glad for at det ikke var et hekseskud, som ødelagde alles ferie.

Fra venstre mod højre  ➡ Den meget lillebitte skade under foden i år. Sidste år med hekseskud i sommerhuset. Hans stive rødhårede kone ligger på græsset til venstre. Hende støttede han sig til når han krampede sig rundt.

Min schæfer er ved at være gammel

Jeg har ikke set min schæfer i en del måneder, da jeg besøgte min kammerat. Hun bor desværre ikke hos mig mere.

Læs også “Musse – mors schæfer”

Efter flere sammenhængende dage med hende, kan jeg godt se hvilken vej det går. Desværre. Jeg bliver så ked af det. Hendes hoved fejler ikke noget. Det er kun hofterne, som er på retræte. Hun er dog stadig glad og en fantastisk hund.

Men gud hvor hun knager. Man kan høre når knoglerne i hofterne gnider imod hinanden. Den lyd der. Jeg hader den. Hun har ingen kræfter i bagpartiet og engang i mellem fejer benene væk under hende og hun falder. Det er slet ikke sjovt at kigge på. Jeg taler naturligvis her om den helt almindelige sygdom som rammer store hunde; Nemlig HD. Hofte dysplasi.

Det er noget lort. Men lige nu får hun lidt smertestillende hver morgen og foder med ekstra protein. Vi passer på vægten og går korte ture med hende. Der er ingen grund til at slide på hofterne mere end højst nødvendigt.

I den nærmeste fremtid kan det godt være at vi bliver nød til at tage en tung beslutning. Hvornår er det okay at lade sin hund aflive ? Hvornår er det nok ? Hvor længe skal man holde den i live på smertestillende og med særlige hensyn ?

Ingen af os klar til at undvære hende. Men for mit vedkommende, kan jeg ikke få mig selv til det så længe hun stadig er glad. Hvis hendes humør daler drastisk og hun ikke vil spise, lege eller gå tur, tror jeg tiden er inde.

Inden jeg slutter, får I lige dette søde billede. Min kammerat tog det om morgenen inden vi startede på slutrengøringen i sommerhuset. Jeg elsker det.

Sommerhus med ro, vovse og vandsport schæfer våddragt limitpro storm nordfyn snorkling i danmark jørgensø hasmark schæfer hygge med hunden smuk udsigt sødt billede afslapning
? fra Vove og Jeg

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.