Sommerhus og friluftsliv

Sommerhus og friluftsliv er en perfekt kombination. Masser af lys fra tidlig morgen til sen aften, forfriskende svømmeture i det kølige hav, krabbejagt ved solnedgang, masser af snorkling i havet og selvfølgelig lækker mad og masser af alkohol.

Ligesom sidste år i det samme sommerhus var turen en succes. Også denne gang var det med min bedste kammerat Tommi og min schæfer Musse. I kan læse om sommerhus turen sidste år her “Sommerhus med ro, vovse og vandsport”.

Sommerhus og friluftsliv med snorkling

Jeg elsker at snorkle. Siden jeg første gang prøvede det på Kreta, har jeg været solgt. Det er kombinationen af det visuelle med det smukke under vandet, at tiden står stille under vandet og at der ingen lyde er. Der er helt stille kun mit eget åndedræt kan jeg høre. Når jeg først dykker ned, forsvinder jeg i min egen lille boble.

Det er så nemt at snorkle og det er billigt. En god maske, en god snorkel og så bare igang. Du behøver ikke engang svømmefødder som jeg har.

Hvis du selv vil i gang, så læs min guide til at starte “Kom i gang med at snorkle”. Det er min egen trin-for-trin guide til dig. Mit eget sæt består af en maske, en snorkel, en neopren strop til silikone stroppen bag på min maske, en våddragt og et par svømmefødder.

Sommerhus og friluftsliv snorkling snorkelmaske neopren strop svømmefødder snorkel våddragt
Her hænger og ligger mit snorkeludstyr altid, når vi er i sommerhuset. Tommi’s sejl til surfbrættet ligger på græsplænen
Sommerhus og friluftsliv snorkling snorkelmaske neopren strop svømmefødder snorkel bikini med zebrastriber
Her kan I se udstyret tæt på. Maske, snorkel, svømmefødder og mit lille GoPro
Sommerhus og friluftsliv snorkling snorkelmaske neopren strop svømmefødder snorkel bikini med zebrastriber
Min lille uundværlige neopren strop, som gør at silikone remmen kører glat op og ned ad håret

Krabbejagt ved solnedgang

Når solen var på ved nej gik vi ned til vandet med et net. Krabberne kom ind på lavvande, når der var stille. Vi trak i badetøjet. Tog både nettet, snorkeludstyret og mit GoPro med og hoppede i havet.

Efter en lang dag med varme og dasen, er der ikke noget bedre end at mærke det kølige vand mod min varme krop. Jeg bliver kølet helt ned og aftenen starter perfekt.

Krabbejagt er sjovt. En stille aktivitet i vandet som jeg nyder. En gang i mellem bider de små røvere.

Sommerhus og friluftsliv snorkling snorkelmaske neopren strop svømmefødder snorkel bikini med zebrastriber
Se den fine krabbe vi fangede. Det er den som bider mig i videoen ovenover
Sommerhus og friluftsliv snorkling snorkelmaske neopren strop svømmefødder snorkel våddragt bikini med zebrastriber
Så er jeg så klar til at finde flere krabber. Der er en del af dem ude ved Jørgensø på Nordfyn.
Sommerhus og friluftsliv snorkling snorkelmaske neopren strop svømmefødder snorkel krabbe
Kan I se krabben ? Jeg fangede den lige med min GoPro, da jeg snorklede rundt. Den var ret sur.

En frisk dukkert i havet

Sommerhus og friluftsliv snorkling snorkelmaske neopren strop svømmefødder snorkel bikini med zebrastriber
Efter en frisk og kølende tur under vandet, tog Tommi dette billede af mig, da jeg kom op igen.
Sommerhus og friluftsliv snorkling snorkelmaske neopren strop svømmefødder snorkel bikini med zebrastriber
Der er lavvande og lidt at se. Lyset reflekterer så smukt i det lave vand og ned på sandbunden

Sommerhus ved Jørgensø

Sommerhuset som ligger på Jørgensø på Nordfyn ved Otterup er så lækkert.

Det er Tommi’s familie som ejer det. Så vi er ret så heldige, at vi kan låne det. Sommerhuset ligger helt ned til stranden. Altså som i helt ned til stranden. Deres matrikel ligger helt op til hvor stranden starter.

Her kan I se hvor langt det ligger ned. Jeg står midt på stranden og tager billedet. Musse og Tommi’s surfbræt ligger på græsplænen. Til venstre ligger den hyggelige krog, som I kan se på billedet med mit snorkeludstyr øverst. Den udestue er så fantastisk. Udsigten er fantastisk.
På den anden side af sommerhuset ligger den brandvarme sol krog. Den er så fantastisk. Der er ALTID varmt. Det er Tommi’s våddragt som hænger til tørre.

Hvis du tænker på at købe eller leje sommerhus på Nordfyn, vil jeg klart anbefale at kigge på Jørgensø. Masser af stilhed. Lækker strand med lavt vand inde og dybere længere ude. Meget hunde- og børnevenlig.

Hvis du ikke ved hvor Jørgensø ligger henne, så kig på Google Map her.

Sommerhus og friluftsliv med lækre sager

Selvom Tommi og jeg dyrker meget vandsport og friluftsliv, så bliver der i den grad også tid til andre ting. Vi griller alle aftener. Vi drikker en masse lækker alkohol som vi har købt i Tyskland på den årlige tur inden.

Vi elsker begge vin, øl og kød med grønt til. Så det er også noget vi går op i.

Her kommer lækre mad billeder og mine anbefalinger på noget lækkert alkohol vi fik.

Fra venstre til højre. Musse lurer på det lækre pulled pork. Den bedste rosévin “Zinfandel Western Cellars”. En lækker frisk og let øl “Beck’s Green Lemon”. Hel bagt blomkål smager så godt. En lækker skålfuld grøn og sprød salat til kyllinglårene på grillen. Pullet pork med lækker farverig salat.

Desuden drak og har vi drukket rigtig meget af vores yndlings rødvin “Zinfandel The Wanted Zin”. Se den hos Fleggard her.

Sommerhus med friluftsliv med lækker mad og alkohol holder hele vejen. Udover mit elskede friluftsliv er mad og at lave mad min næste passion. Det kommer altid til udtryk i sommerhuset.

Undervurder aldrig en sommerhus tur i Danmark

Når os tre, mit fantastiske trekløver, træder ind i sommerhuset sker forvandlingen. Skulderne kommer ned. Vejrtrækningen falder også og bliver dybere. Stressen forlader kroppen og en dyb ro sænker sig over os.

Jeg kan tydelig mærke en forskel inden i i mig, når jeg er tæt på havet. Alt det lys og natur er en saltvandsindsprøjtning.

Jeg elsker alt natur. Bjerge, skov, natur, vand og strand. Det hele. Så sådan en lille uge i det sommerhus ved vandet, er noget jeg altid ser frem til. Hvert år.

Hverken Musse eller mig kan ikke få armene ned.

Musse kigger efter Tommi på paddleboard langt ude i horisonten. Nedenunder poserer jeg ligesom side 9 pigerne. Indtil bølgerne kom. Så trillede jeg rundt som en hvalros i bølgerne.

Vi sidder ofte på stranden og hygger, mens han er ude alene. Så hvisker jeg hemmeligheder i hendes bløde schæfer ører. Nogle gange graver vi sammen. Ofte sidder vi bare ved siden af hinanden og kigger ud på vandet.

Vores yndlingsleg er at løbe rundt efter hinanden. Musse bor ikke hos mig. Jeg overdrog ejerskabet til Tommi for nogle år siden. I kan læse hendes historie her “Musse – mors schæfer

Næste år tager vi afsted igen. Jeg tror ikke at Musse kommer med. Hun er gammel i kroppen, men frisk i hovedet. Hun har ændret sig siden sidst.

Husk at slappe af. Gerne i et sommerhus i Jørgensø. Det er en ordre fra Musse og mig,

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.