Tøj til vandring om vinteren

Tøj til vandring om vinteren kræver lidt mere af dit tøj og grej. Efter rigtig mange spørgsmål om hvad jeg vandrer i om vinteren, skriver jeg dette indlæg til jer. Så kan I lade jer inspirere. Brug dem enten vejledende eller konkret.

Mit generelle råd er stadig, at du selv skal ud og prøve dit tøj af i minus grader. Du kunne måske låne noget, inden du køber. Der er rigtig meget forskellige tøj derude. Hvis du kan nøjes med lidt, er der ingen grund til at bruge en masse penge på noget unødvendigt.

Hvis du vil have styr på dit tøj til vandring om vinteren, og lag på lag princippet anbefaler jeg at læse min artikel

Som jeg skrev i indlægget “Vintervandring i Danmark”, så skal du ikke være bange for at fryse om dagen. Hvis du er fornuftig klædt på og bevæger dig, kommer du ikke til at fryse. Men husk, det er sindssyg vigtig du bevæger dig.

Tøj til vandring om vinteren

Kør lag-på-lag princippet. Inderst noget som tager sveden, uden at gøre dig våd. Mellemlaget skal holde dig varm. Og det yderste skal tage vind, vejret og sandfygning.

På benene kan du tage uld underbukser på inderst. Men du behøves ikke at gøre det hver dag. Jeg har kun uld på de koldeste dage. Vær obs på at det uld undertøj du vælger ikke kradser. Alle kan vel genkalde følelsen af kradsende uld.
Merinould er klart det bedste. Det er også det dyreste og det kradser ikke. Det er så lækkert.

Det meste kommer fra Spejder Sport, da de sponseret mine vandreture. Husk at holdningerne er mine.

Vi starter fra en ende af. Fra toppen og går nedad. Jeg har lagt direkte links ind til det hele. Jeg kan selv godt lide, at blive henvist til produktet, i stedet for at bruge timer på at lede.

Links til tøj om vintervandring

Hovedet:

Hue: Merinould hue. De findes ikke lige pt på hjemmesiden.
Halsedisse: Merinould buff

Overkroppen

Inderst: Devold Duo Active uld undertrøje i merinould
Mellem: Patagonia Nano Puff microfiberjakke
Mellem 2: Warmpeace Swan dunvest (Kun når det virkelig koldt og vi er nede mellem -5 og -10)
Yderst: Asivik regnjakke

Hænder

Inderst: Hestra Touch Point Active
Yderst: Hestra Windstopper Pullover Mitten. De findes ikke lige pt på hjemmesiden.

Benene

Inderst: Devold merinould lange underbukser
Yderst: Fjällräven Vidda Pro bukser
Ekstra: Bergans gaiters. De findes ikke lige pt på hjemmesiden.

Fødder

Inderst: Asivik walker uldsok, Asivik Trekking Sock 2, og jeg sover med Devold Multisok. Desuden et par lækre fra Aldi, som jeg er pjattet med.
Yderst: Salomon Quest Prime GTX. Imprægneret 2 gange med TOKO Eco Shoe Proof & Care 500. Den kan jeg ikke finde mere i Spejder Sports hjemmeside.Støvlerne er ikke fra Spejder Sport.

 Yndlingstøj på vandringen:

Hvis du spørger mig, hvad mit yndlingstøj er på denne vintervandring er mit svar prompte.

  • ✅Min Asivik regnjakke. Den føler jeg mig både tryg og lækker i. Den har holdt meget regn ude og bibeholdt mig tør. Jeg vandrede også 20 dage med den i oktober 2017. Jeg elsker pasformen, farven, vægten og enkelheden. Det er en rigtig god skaljakke. Det eneste jeg synes mangler er reflekser. Men jeg klarer den ved at have masser af lys andre steder.
  • ✅De yderste handsker. Hestra Windstopper Pullover Mitten. De er geniale. Du kan  arbejde med dem. Vandre med dem. Når du skal bruge dine fingre til forskelligt arbejde, vipper du bare det yderste af. I stedet for at tage dem af og på hele tide. Måske miste eller forlægge dem. Specielt i mørke. Når dine fingre er kolde, får du hurtigt varmen efter du har vippet det yderste på igen. Når jeg ikke har dem på, hænger de i en karabinhage på tasken.
  • ✅Den lange undertrøje i merinould. Den er så lækker. Den klør ikke. Den varmer helt vildt. Når du er indenfor en gang imellem, er den stadig pæn nok til at have på.
  • ✅Bergans gaiters. Hvis det regner mange dage i træk, og du ikke har mulighed for at tørre dit tøj. De lukker overgangen mellem støvle og bukser, hvor regnen gerne vil ind. Efter 1 dags vandring i tung regn, beskytter de støvler, sokker og bukserne. De fungerer som regnbukser nederst på benet. Ydermere varmer de også.

Live fra Aalborg inden afgang

Her kan du se de fleste ting, som jeg fik med. Jeg var fordi Spejdersport i Aalborg for at hente nogle tingene. Jeg gik live på Facebook inden afgang.

Det var alt. Jeg håber du kan bruge mine råd og mit gennemgang af tøj til vandring om vinteren. Du er velkommen til at spørge ind til noget.

? fra Hanne

You may also like...

2 Responses

  1. Mette siger:

    Lille rettelse din Patagonia Nano Puff, den er ikke en dun jakke men en fiber jakke. Det betyder blandt andet at selvom den bliver våd så kan den stadig isolere, vanvittig lækker jakke! ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.