Toogoodtogo

Toogoodtogo kunne godt gå hen og redde planeten på nogle punkter. Selvom min blog handler mest om vandring, har jeg stadig et blødende hjerte for madspil. Faktisk er det grunden til at jeg ikke arbejder professionelt med mad. Jeg kan ikke se på alt det madspild. Min egen hustand kører jeg med hård hånd, når det kommer til madspild. Det ved Brian godt efter 4 år sammen.
Det er stærke følelser jeg har i spild. Det er opslidende at være vidne til alt det madspild.

Jeg vil gerne slå et slag for app’en og være med til at reducere madspild. På mine vandringer har jeg ofte tjekket app’en for at finde mad. Men der hvor jeg vander, er der ofte ikke noget. Eller også har det ikke lige passet. Men jeg giver ikke op.

Toogoodtogo er genialt, og det ligger jeg ikke skjul på.

Vi har for meget madspild

Før den vestlige verden fik øjnene op for vores (ikke min heldigvis) absurde madspild, var der ikke noget der hed “Toogoodtogo”. Men det er der nu, og jeg elsker konceptet. Jeg har brugt det siden sommeren 2016, og har haft en del oplevelser med det nu.

Jeg skal kort forklare hvad det går ud på:

Som jeg skrev før så, er konceptet til for at reducere madspild. Restauranter, bagerier, caféer og andre steder som sælger mad, lægger billetter ud, som man kan købe.
Maden, som man kan købe, er den mad som ikke er blevet spist. Det kan være fra restaurants buffét, bagernes montré eller fra caféens weekendbrunch. Der er alt mellem himmel og jord.
Du køber en billet på app’en, som du så viser på det sted du har valgt. Du får enten udleveret en box, som du selv kan blande mad i eller en “magic box”, som stedet har klar til dig, når du ankommer. Så er der kun tilbage at sige tak, og gå hjem og spise. Mens du spiser, kan du tænke på, at du har hjulpet verden lidt.

Priser og muligheder

Priserne ligger fra 20 kr til 45 kr. Brunch box koster er det billigste og sushi er det dyreste.
Vores favoritter herhjemme er klart brunch boxe fra caféerne her i Slagelse. Vi, specielt jeg, er helt vild med en stille lørdag. Sove længe, slappe af med morgenkaffe, LCHF morgenmad og tv. Derefter træning, hvor jeg på hjemvejen tager to boxe med hjem. Det er nemt, hyggeligt og hurtigt.
Eller hvis jeg er alene hjemme, fordi Brian er på øvelse og jeg trænger til noget nemt, hurtigt og et lille måltid.Jeg skampropper altid min, så har jeg til to måltider. Jeg er næsten altid mæt efter en halv box.

Sådan gør du

Toogoodtogo

Her kan du se forsiden på app’en

Download appen

Først skal du downloade appen “Toogoodtogo”

Opret login

Så åbner du og opretter et login. Sæt den gerne til at den kan huske dig. Så er du fri for at logge dig ind hele tiden. I indstillinger, tandhjulet øverst til højre, kan du oprette dit kreditkort.

Find noget mad nær dig

Brug enten søge funktionen derinde eller lad den arbejde selv. Hvis du har din GPS slået til, finder den automatisk steder i nærheden af dig.

Brug søgefunktionen

Hvis du bruger søgefunktionen, så kan du søge efter by (godt hvis du skal planlægge nogle timer frem), postnummer eller en bestemt butik. Eller tryk på “Kort” i bunden. Så får du et overblik over hvor stederne er omkring dig på et kort. Det er godt, hvis du er et nyt sted.

Bliv inspireret og vælg hvad du vil have

Du kan vælge mellem “Alle”, “Restauranter”, “Bagerier” osv. Dette filter er godt, hvis du f.eks er lækkersulten eller har lyst til rigtig mad, såsom aftensmad. Hvis prikken er rød, tilbyder de ikke har noget.

Der står pris, sted, hvor langt der er hen til stedet og hvilket tidsrum du skal hente maden i. Ligeledes kan du øverst til venstre, trykke på tragt ikonet og vælge tidspunkt for afhentning af mad og afstand. Hvis du kun vil have de restauranter som tilbyder mad, slukker du “Vis udsolgte”.
Scroll derned af, og se hvad der frister. Når du har fundet noget, så trykker du på billedet. Du kan læse lidt under hvert restaurant hvad de tilbyder.

Toogoodtogo

Kig i bunden til højre.

Køb og støt verdens madspild

Hvis du vil købe en billet, trykker du på “KØB” i bunden. Vælg antal og se den totale pris øverst. Tryk “KØB” igen. Hvis du ikke har oprettet dit kreditkort, skal du gøre det nu. Den klarer selv resten, når kreditkortet er oprettet.

Se dine billetter og info og husk at fyld boxen skamløst

Nede i bunden til højre under “Mine køb” ligger din seneste billet øverst.
Når tidspunktet kommer for afhentningen, går op til skranken, viser billetten. De swiper den til højre og du får udleveret enten box du skal skal fylde eller de har noget klar til dig. Husk ikke at swipe selv, for så er den ugyldig og kan ikke bruges. Fyld den og spis du revner.

Fordele og ulemper med Toogoodtogo

Fordele

Den åbenlyse er, at vi reducerer det svimlende madspild der er. Det varierer fra sted til sted, men ellers er det lækkert mad jeg har fået. Specielt når jeg selv blander. Én enkelt gang har jeg fået en box, hvor jeg måtte give op. Den var fra København, hvor de havde blandet ris, nudler, sushi, sur/sød sauce plus kød og grønt. Det var ikke lige mig. Jeg blander selv, for selvom det er billigt, vil jeg stadig kunne bestemme hvad jeg vil have.
En anden ting, er at det er billigt. Det er ret vildt, hvor meget lækker mad, man kan få for få penge. Måske kommer man også til at smage noget nyt, som er i boksen. Hvem ved ?

Ulemper

Ulempe er klart, at der er en ultrakort tidspunkt til afhentning af maden. Men endnu værre, synes jeg, at det man kalder aftensmad, ligger ret sent. Så jeg tænker det ikke er noget for børnefamilier. Men hvis man er natteravn (hvilket jeg ikke er) og bor tæt på, så burde det være perfekt.

Jeg håber du bruger det efter min lille forklaring. Det er genialt, nemt at finde ud af og håndtere. Og efter at skrevet denne lille vejledning, er jeg sulten og glæder mig til weekenden. For der skal jeg nemlig træne og spise en box.

Toogoodtogo er i sandhed en fantastisk mulighed for at hverve sig lækker mad til ingen penge.

Hvis du vil se deres egen side, så følg linket her