Træfældning med økse og med min mand

Træfældning med økse og aftensmad over bål bagefter er lige noget for mig. Vinterferie er jo i den grad oplagt til hygge udenfor med dem man har allermest kær. For mit vedkommende er det selvfølgelig Brian.

Træfældning med økse giver et boost

Jeg ved ikke hvad I laver i jeres vinterferie. Jeg har i hvert fald haft et stort ønske om at komme udenfor i kulden. Kvalitetstid udenfor med Brian er det bedste jeg ved. En anden måde og være sammen på end f.eks middag, biograf eller Netflix hjemme i sofaen.

Udover det at være sammen så havde jeg to missioner. Den ene var at teste min Hultafors økse til træfældning og at komme i gang med mit bushcraft projekt. Nemlig at bygge en hytte af træer.

For længe siden fik jeg nemlig en fornem aftale med Korsør Spejderne i Korsør. Den artikel kan I læse her.
At jeg må hugge træer og bygge på deres private grund. Det er jeg virkelig glad for. Jeg har længe haft lyst til og hugge træer, bygge og prøve kræfter med at fælde træer. Jeg har aldrig fældet hele træer. Kun bearbejdet træ til bålet. Så jeg var spændt.

Efter at have snakket med spejderlederen tog vi fat. Eller Brian gik i gang før mig. Brian elsker og fælde træer. Når det kommer til hård fysisk arbejde, så er han simpelthen en maskine. Han klør på og stopper først langt tid efter. Når han er rigtig træt eller ikke har mere tid. Det er inspirerende og betragte. Og som kvinde og hans kone er det lækkert og kigge på en mande-mand arbejde med rigtige mande ting. Jeg bliver konstant distraheret. Han mener det er min egen skyld. Men jeg mener selvfølgelig at det er hans skyld.

Vi fik en stor håndfuld træer som vi kunne fælde. Det startede med at se sådan ud. Kun et træ var fældet.

Træfældning med økse

Og det så sådan ud til sidst.

Træfældning med økse

Ialt fik vi 12 rafter. Jeg tror vi fældede 9 – 10 træer. Nogle kunne vi dele i to.

Den lille pigeøkse fra Hultafors

Brian har ikke meget tilovers for min økse. Han siger den er lille og ikke brugbar til og fælde træer med. Men det passer altså ikke. Hvorfor fældede jeg så to træer med den ?

Det kan jeg godt fortælle jer. Du kan fælde træer med alle økser. En mindre som min kræver bare flere hug og tager længere tid. Hvilket selvfølgelig er fuldstændig uacceptabelt for en rigtig mande-mand.
På billedet ovenover har jeg lige fældet mit allerførste træ. Nogensinde. Jeg var og er pavestolt. Hold op det var sjovt. Og den ramte ikke vores bil.

Jeg optog en lille video. Det lille træ havde næsten fået mig. Jeg fejlvurderende hvor den ville knække. I stedet for det rene snit, delte den sig i to og kørte op ad mit inderlår. Hvilket I også kan se på billedet.
Det har efterladt en lang rift med blålilla blodansamlinger. Den skulle nok have været hugget mere, men jeg var så ivrig på at vælte det.

Vi skiftede lidt økser. Både min og hans store. Men også de to andre jeg havde med. Blandt andet min lille Fiskars X5.

Jeg har fået en helt anden respekt for at fælde træer. Det er så hårdt. Det kræver en del stærke core- og arm muskler i svinget. Man skal ramme det samme sted og koncentrere sig. Man skal stå helt fast og finde en god balance blandet med en god hugge rytme. Først der batter det virkelig noget.

Jeg blev virkelig øm i hænderne. Vi snakkede om det var fordi jeg ikke holdte den stramt nok. Jeg følte nemlig ikke selv at jeg gjorde. Brian fikserer hans greb og når han endelig giver slip så løsnes grebet som hydraulik. Ret fascinerende.

Træfældning med økse
Træfældning med økse

Ikke mere træfældning med økse

Men lige meget hvad er jeg både blevet meget klogere. Fået en endnu større lys og længsel efter mere af det. Det er sindssyg godt til at få krudtet af og blive rigtig træt. Det er også en dejlig måde og være sammen på.

Jeg ved at allerede nu skal have en meget større økse. Men hvilken ? Jeg huggede med Brians. Den er virkelg tung og jeg følte slet ikke et sammenhold med den. Den var ret fremmedgjort.

Efter vi havde båret vind og skæve rafter ned på min plads i skoven, var det simpelthen tid til aftensmad over bål. Det havde jeg glædet mig til. At fodre min store stærke mand, som havde arbejdet så hårdt for min skyld. Det er nemlig min drøm det med træhytten.

Først startede vi bål. Vi prøvede først med tændstålet. Brian forberedte savsmuld først. Til det let antændelige.

Men som Brian sagde, så er vi faldet af på den med det tændstål. Jeg har fået nok nu. Jeg vil på kursus.

Bålet blev dog startet og Brian var bålmester, mens jeg sad i køkkenet og forberedte maden. Mærkelige at jeg ikke skal passe bålet.

Er I klar over hvor hyggeligt og romantisk det er og lave aftensmad over bål sammen ? Jeg elsker det. Det giver en helt anden dimension til det at være sammen og parforholdet. Brian liver helt op når der skal fældes træer og startes bål. Han er seriøs med begge dele. Jo højere og større jo bedre.

Cowboypande over bålet

Mens maden stegte færdig i min helt fantastiske støbejernspande sad vi sammen ved bålet og snakkede om alt muligt. Prøv lige og se et dejligt billede. Hvis man endelig skal fejre valentinsdag, så foretrækker jeg det måden på billedet nedenunder.

Vi flirter, griner, snakker om ex-kærester, fortid, fremtid, fællesdrømme og fjoller en hel del.
Endelig blev maden færdig. Den blev indtaget direkte fra panden som en ægte cowboy ville gøre det.

Brian havde ikke noget bestik med. Så han fik en kæmpe alligatorkniv og spise med. Det passede ham fint. Det grinte vi meget af.

Tak skat, fordi du gider at deltage med mig i min friluftsdrøm. Du har fået et par plus point i min ægtemandsbog. Du er inspirerende, lækker når du hugger træer og får mig tilmed til at sprutgrine.

Hvis I vil læse mere om friluftsliv og vores parforhold kan I kigge på

Det var alt. Kan I have det godt. Vi ses derude. Enten til træfældning med økse, på en vandring eller en fælles friluftstur.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.