Våde vandrestøvler og en ny idé

Våde vandrestøvler var jeg slet ikke forberedt på. Men sådan går det nogle gange. Man lærer tingene på den hårde måde. Derfor er jeg så glad for at have min kontakt i Spejdersport som jeg kan ringe til.

Fakta
Dag 7
12 km i dag og 89,7 km i alt
Fra Harboøre til Thyborøn

Dagen startede i teltet i haven hos det rare ægtepar. Jeg lå godt puttet ned i posen. Jeg skulle tisse helt afsindig meget. Prøvede at glemme det, fordi jeg ikke var klar til at forlade posen. Men altså, hvis man skal, så skal man.

Glæden ved andres selskab

Jeg hoppede ind i huset og i køkkenet stod hun allerede og bagte florentinere. Hun bager hver morgen. Hun sælger kager, marmelade, småkager og bager til alt og alle. Men hun er pensioneret dagplejemor, så hun har tiden til det.
Hun savnede de små børn. Så jeg tror hun nød at nusse om mig.

Igen stod jeg i en andes køkken i mit uld undertøj og med hue. Det tog hun i stiv arm.

Vi blev enige om at jeg skulle pakke mine ting og slå teltet ned. Så kunne vi spise sprøde rundstykker og drikke morgenkaffe.

Jeg læssede tingene hen til stuedøren i tørvejr. Hun åbnede døren, så jeg kunne få mine ting ind og tørre dem. Så jeg greb også chancen til at pakke tingene sirligt ned, få ryddet ud og fuldt op på nogle hængepartier.

Det var dejligt. Så var jeg klar. Mit grej lå og tørrede mens vi drak kaffe og spiste sprøde rundstykker. Sludrede om alt mellem himmel og jord.

Fremad og så videre

Efter morgenmaden, som sluttede lidt i tolv, begyndte jeg at pakke mit grej. Alt mit grej har faste pladser. Så hvor skulle jeg placere de hjemmebagte napoleonshatte og pizzasnegle som jeg fik med på min rejse. Okay, luksus problem. Jeg ved det.

Penge til en luksus stjerneskud i Thyborøn fik jeg også. Varm kaffe med fløde i thermokoppen, krammer og billede inden afgang. Hvor er hun dog sød og gæstfri. Igen så føler jeg mig så ydmyg og heldig.

Turen gik 12 km mod Thyborøn. Efter udgang fra Harboøre begyndte det at regne. Ret kraftigt. Jeg var ikke bekymret, for mit vandregrej er god kvalitet.

Indefra med Agger – og mig

Vandringen derop gik fint. Jeg tænkte på mange ting. Én af dem var blandt andet, at jeg føler mig som en vandrende journalist. Ligesom Anders Aggers “Indefra”. Han er en dygtig journalist.

Jeg elsker at skrive, formidle, fortælle historierne og tage billederne. Der er så mange historier at fortælle herude. Jeg er meget overrasket over, at I reagerer på alle de historier. Folk jeg møder. Alle oplevelserne.

En god journalist rykker meninger og holdninger hos læseren. En god journalist formidler, så folk ikke kan slippe det og glæder sig til næste projekt.

På denne vandring har min opgave som vandrer været at vise Danmark naturen og alle folkene. Her er gæstfrit og rart at være. Det de siger i nyhederne om Udkants Danmark passer ikke altid.

Jeg fortsætter uagtet i samme stil på vandringen. Jeg vil mere – nå mere.

Dét og så at teste det grej som Spejdersport har sponseret. Det elsker jeg også. Der kommer forresten links og anmeldelser snart. Så glæd jer.

Våde vandrestøvler og en hurtig beslutning

Lige inden jeg nåede Thyborøn tog regnen til. Pludselig kunne jeg mærke våde sokker. Hold kæft jeg var sur. Det ødelægger bare alt. Mine Salomon vandrestøvler var fuldstændig gennemblødte.

Mit mål var Pølseboden på havnen for, at spise en luksus stjerneskud og drikke en cola.

Jeg var lettet da jeg trådte ind af døren. Vandrebukserne var også våde, men de tørrer igen.

Jeg spurgte om de havde et varmt sted, hvor jeg kunne tørre sko og sokker.
Jeg kan bare ikke overskue at gå 1 skridt i vådt fodtøj og sokker.

De havde ikke noget som helst, hvorefter hun svarede:

“Du kan jo bruge friture gryden”

Det orker jeg ikke og synes i øvrigt også det er et flabet svar, når man man kan se hvor våd og kold en person er.

Nå men det skulle ikke slå mig ud. Jeg ordnede nogle småting på mobilen. Fik min mad og jeg frøs bare mere og mere.

Hvis der er noget, man skal have respekt for når man vandrer i vinterhalvåret, så er det svingninger i din kropstemperatur. Op og ned. Op og ned.

Der skal ingenting til og blive syg. Så jeg tog sagen i egen hånd, nu når der ingen hjælp var at hente.

Jeg blev hurtig enig med mig selv om, at med så våd tøj og kulden som havde godt fat i mig, skulle jeg ikke ligge i sheltre ud til vandet i Thyborøn. Den ene så så pivåben ud, at jeg ikke kunne tro mine egne øjne. Det magtede jeg ikke.

Varme og en dyne

Så jeg fandt noget billig overnatning. 200 kr for en seng i en lejlighed med 6 senge. Køkken, bad, dyne og tv.

Jeg bor her alene. Der kom ingen andre.

Jeg har blandede følelser. Det irriterer mig, at skulle have luksus, da det ikke var meningen. Det ødelægger flowet og mojoet.

Jeg troede, at det ville blive dejligt. Men det føler jeg bare ikke. Indtil jeg fik varmen og var tør igen, var det godt.

Men jeg kan jo ligeså godt nyde det. Risikoen med at blive kølet ned og gå med våde sokker og sko i Nationalpark Thy, gider jeg slet ikke.

Men jeg har været i bad. Vasket hår med håndsæbe og har lagt med to dyner, 2 puder i sofaen og spist napoleonshatte og drukket vand og kaffe. Gloet tv og skrevet forskellige ting ned.

I nat skal jeg sove i en seng. Uden at bekymre mig om regn og i morgen vandrer jeg videre. Færgen til Agger.

Våde vandrestøvler og en ny idé

Jeg er virkelig skuffet over mine vandrestøvler. Jeg tænkte, om jeg havde gjort noget forkert ? Skulle de være imprægneret ? For så er det gået forbi min næse.

Vandrestøvler i den kaliber til 1500 kr skal IKKE opføre sig sådan. Hvad hvis det havde været ude skoven og der ikke var mulighed for indendøres overnatning?
Våde vandrestøvler er ikke sjovt. Og disse våde vandrestøvler var min egen skyld. Jeg tager den på min kappe.

Til gengæld var jeg tør under min Asivik regnjakke, hvilket gjorde mig glad. Min Osprey var også tør bagpå. Det regnslag er godt. Beslutningen om at pakke alt ned i drybags var også en klog beslutning.

I morgen tager jeg færgen til Agger og starter mine 3 dages vandring i skoven. Om jeg har strøm nok til det hele, ved jeg ikke. Det finder jeg ud af.

Det glæder jeg mig helt vild til.

Men inden afgang, skal jeg have løst det med støvlerne. Det irriterer mig. For der kommer med garanti mere regn og så har vi balladen igen. Våde vandrestøvler.

Det var alt.

???? fra Hanne

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.